Author Topic: Мнение за форума  (Read 481820 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Мнение за форума
« Reply #1000 on: 06.04.2011, 11:13:23 »
Постът на Репчо изцяло е продиктуван от модераторските му правомощия, като по този начин те предупреждава за да не се жалваш когато ти се вдигне предупреждението или направо ти бъдат спрени правата ;) Същия този офтопик впоследствие бива изтриван, но не от теб. Гледай вече да пишеш по темите ;)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1001 on: 06.04.2011, 11:19:09 »
Постът на Репчо изцяло е продиктуван от модераторските му правомощия, като по този начин те предупреждава за да не се жалваш когато ти се вдигне предупреждението или направо ти бъдат спрени правата ;) Същия този офтопик впоследствие бива изтриван, но не от теб. Гледай вече да пишеш по темите ;)

Има лични съобщения, а вече доказах, че постът ти беше крайно неудачен и неточен.
Но твърдя, че модераторските правомощия не включват писане на явен оффтопик, както в цитирания от мен случай, т.к. такова нещо не е написано в правилата - смисъл не пише, че модераторите имат право да пишат оффтопик.
Все пак се радвам,ч е поне един път ми отговори на конкретен въпрос.
« Last Edit: 06.04.2011, 11:23:13 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1002 on: 06.04.2011, 11:28:04 »
Попринцип никой няма право за офтопик, но ако тръгнем да се гоним за това никой няма да остане във форума. Но си прав, правилата ще ги спазваме, затова пиши по темите вече ;)

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1003 on: 06.04.2011, 11:31:12 »
И още нещо, което мисля, че съм си го писал и с теб. Когато дадена тема се изкриви е хубаво модераторите да местят същите в съответната. Сега например в темата "Снимки автобуси" има мнения за това кой къде може да пикае, не да се трият, а да се местят. Същото беше и с уредбите за съобщаване на спирките - има си цяла таква тема, която може да обобщи наличните системи.

Осен това има и обявен търг за доставка на 50 нископодови тролея! С което Емо е нарушил още една точка от правилата!

Емо, това недоглеждане от твоя страна много ми напомня за обвиненията ти че са трити твои теми за вредата от метрото в раздела за метрото.
Редно е да се стегнеш малко и да не пишеш просто така заради самото писане!

Темата за вредата от метрото я намерихте, за което благодаря, но наистина не си намерих постовете за подкрепата на леката железница в точната тема, в кяото ги пуснах. Т.е. или постовете са изтрити или са преместени.
« Last Edit: 06.04.2011, 11:33:59 by emo »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1004 on: 06.04.2011, 14:23:00 »
Благодаря на etnies за отговора, за което го поздравявам, че е свършил работата си на модератор. Т.е. отговорил е на конкретния ми въпрос.
За подчертаното в червено - не отричам, че в някои от мненията ми, част от тях не са по темата, но тази част е цел ПРИМЕР. Нали, за да докажеш своето твърдение, трябва да покажеш примери, а не празни приказки. Конкретно за подчертаното в червено, напълно на мястото си е - мисълта ми я схващате - примери за обещани преди години неща, които не са изпълнени и моята версия, че така ще стане и с това, че само нови тролеи ще се движат в София.
Обвиненията и препоръките на LG обаче не ги приемам, т.к. основният замисъл на постът, който съм коментирал е, че в София ще останат само нови тролеи догодина, т.е. акцентира се върху общата картина на тролеите, а не върху петдесетте нови такива.

Явен оффтопик е, когато някой се изцепва в дадена тема да се направи нещо, което не е хич, ама хич по темата - цитатът, който съм сложил от Репчо е точно такъв. И не рядко виждам подобни призиви. Etnies, отговори ми с какво точно постът на Репчо е по темата.
На GTUser няма да отговоря, защото нямам време да си изградя отговора с достатъчно доказателства в момента.

P.S. Оттук насетне ще ви информирам именно за явния оффтопик, за който писах и в този пост.

Ako искаше да дадеш пример можеше спокойно да дадеш колко време се мота предишното закупуване на нови тролеи. Ето това щеше да е пример (за пример) по темата. Но за динабадско-дървенишката трамвайна епопея си има друга тема, така че не се измъквай.
А така и не каза ти какво би направил във въпросния случай.

Относно разделянето на мненията - това и сега се прави, но като цяло по изключение - ако се мести всеки оффтопик в правилната тема, това значи неспазване на правилата за оффтопик по темите, а те са за да се спазват. В противен случай всеки ще започне да си пише където му скимне, да с**е на метеното, а модераторите само ще трябва да чистят, което както и сам разбираш е неправилно.
Аз твърдя, че към момента балансът между изтриване, наказания и преместване е спазен.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1005 on: 06.04.2011, 14:34:23 »

А така и не каза ти какво би направил във въпросния случай.

Бих прочел мнението и толкоз. Нарушение НЯМА.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1006 on: 06.04.2011, 14:36:32 »
 :D

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1007 on: 16.04.2011, 17:04:12 »
На мен ми прави впечатление, че в в трите раздела за подвижния състав липсва единна организация. В "Автобуси" темите относно настоящите марки са отбелязани като важни, но не същото може да се каже за темите в разделите за трамваите и тролеите.
Темата "Софийските тролейбуси - обща тема" трябва според мен да се преименува на "Икарус и прототипни тролейбуси", т.к. с идването на Шкодите за тях си има отделна тема, а Икарусите, Чавдаркати и Кобрите си ги дискутираме в "общата" тема. Отделно разделите "Новини" и "МГТ" се бъркат малко с темите с актуалната информация, които касаят МГТ и според мен са за там.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1008 on: 18.04.2011, 10:47:48 »
Моето мнение се отнасяше за шофьор на автомобил. Иначе стопове и светлини се проверяват пак от един човек чрез огледало или като паркираш с задницата срещу витрина просто поглеждаш в огледалото за обратно виждане.

Това е от темата за Инекон. Подах репорт до модераторите, но мерки не са взети. хайде сега кажете ми с какво това мнение отговаря на темата за трамваи, камо ли за Инекон.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1009 on: 20.04.2011, 15:20:35 »
Ама ти почна като шеф да се изявяваш. Подал си репорт - ок, но дотук ти приключваш. После дали ще има мерки от някой модератор или не зависи от ситуацията, но обяснения се съмнявам, че някой ще ти даде, а няма и нужда.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1010 on: 20.04.2011, 15:24:18 »
ОК, само да не ми се сърдите, да ми мрънкате, камо ли да ме наказвате или заплашвате ако аз напиша нещо в дадена тема нещо, което няма нищо общо с нея, както цитираният от мен пост няма нищо общо с темата.
« Last Edit: 20.04.2011, 15:27:24 by emo »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1011 on: 20.04.2011, 15:31:37 »
Аз няма да те заплашвам, ами направо ще те изгоня при първа възможност. :) И не казвай кой какво да прави защото пак се вижда, че губиш връзка с реалността ;)

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1012 on: 20.04.2011, 15:36:01 »
Просто трябва да се подхожда по еднакъв начин в различните ситуации. И е хубаво да се научите да уважвате мнението на другите. всеки има право да изразява мнение! Много хубав беше подписът на Ivo_1506.

А за ще се радвам поне един път да ми отговориш на конкретен въпрос.
защото пак се вижда, че губиш връзка с реалността ;)
Кога е бил предишния път. Чакам отговор с цитат. Досега съм получавал много обиди и клевети от теб и не си успявал нито един път да докажеш, че те не са били такива. Сега се надявам да е първият. Почти всеки път си се прикривал зад тъпото оправдание "с теб не може да се спори".
« Last Edit: 20.04.2011, 15:38:46 by emo »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1013 on: 20.04.2011, 15:42:11 »
Нямам време да седна да ти диря странните постове, човек дори да "скролне" само тази тема би добил някаква представа за нещата. А до констатацията, че с теб диалог не може да се води съм стигнал не само аз ;) Затова спазвай си правилата, не се прави на началник да искаш обяснения или пък да преупреждаваш модераторите да не ти мрънкат на теб, абсурдно е, но и леко забавно ;) Нещо май и обида към администратор виждам, но ще си затворя очите ;)

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1014 on: 20.04.2011, 15:52:17 »
Стандартен отговор без исканите от мен доказателства.
Аз правилата си ги спазвам. :)

А по отношение на диалога - много е лесно да се води с мен, стига да има желание от другата страна. Например с Благун, с emm_1968 сме спорили за доста неща и са успявали да ме убедят в тяхната, а не в моята правота. И не само те разбира се. не казвам, че моето мнение винаги е най-правилно.
« Last Edit: 20.04.2011, 15:59:18 by emo »

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #1015 on: 14.05.2011, 22:49:37 »
Преди време бях повдигнал въпроса за неактивните от дълго време потребители. Прегледах някои от по-старите теми и мнения и открих много потребители, които не са се логвали от сума ти време и затова предлагам те да бъдат изтрити:

2525 - неактивен от 15 ноември 2009 г.;
aleman - не си ползва регистрацията от 30 август 2010 г.;
AmB3R - няма никаква активност от 30 октомври 2007 г.;
Andon - последното му логване е било още на 5 февруари 2009 г.;
AREN4O - неактивен от няколко месеца - 3 декември 2010 г.;
ashtree - няма и помен този участник да е влизал от 22 септември 2010 г. насам;
bate_vanio - неактивен от няколко месеца - 13 ноември 2010 г.;
bgpower - няма активност от 10 юли 2010 г.;
bikerider_ - мъртъв потребител. Не посещава форума от 13 февруари 2010 г. насам;
borosport - до 1 октомври 2010 г. беше доста активен, но след тази дата мистериозно е спрял да посещава форума;
c.r.u-to - няма никаква активност още от 17 март 2008 г.;
cobrata - въобще не е влизал от 31 октомври 2010 г.;
cooh - неактивен от 8 февруари 2010 г.;
Eliano - последната му активност е на 10 февруари 2007 г. и май няма как да и е активен, тъй като е един от потребителите, които са били изгонени от форума;
gecasux - неактивен от 31 март 2008 г.;
Ikarus - последна активност 15 април 2008 г., но дефакто не може да си ползва акунта повече, защото за този също открих, че е изгонен от форума;
Ikarus4eva - неактивен от 3 март 2008 г.;
Ikarus T - няма нито едно логване след 4 април 2008 г.;
lora_b - не влиза от 13 септември 2009 г. Има само една тема в раздел "Автобуси", която няма отговор;
Moscow - не е влизал нито един път от 27 юли 2010 г. досега;
Petruccy - въобще и не влиза от 29 октомври 2010 г.;
ronigirl_ - не посещава форума от 4 юни 2009 г.;
Skoda_44 - въобще не е влизал с акаунта си от 27 март 2010 г.;
stanick - още един потребител-призрак. Няма нито едно влизане от 1 септември 2010 г.;
STIB - това е някакъв чужденец от Хърватия, но не си е ползвал регистрацията нито веднъж от 5 януари 2010 г. насам;
unbekannt - също неактивен от доста дълго време. Не се е логвал още от 15 февруари 2009 г.;
Unreal - преустановил посещенията си от 4 февруари 2009 г.;
Vanko-hola - още един от изгонените. Последна активност - на 16 юни 2007 г.;
XpLiSi7 - не посещава форума от 8 февруари 2010 г.;
Дядо Курти - още един "мъртъв" акаунт. Този потребител въобще няма нито едно влизане във форума от 9 януари 2010 г. насам;
НИКИ - изгонен от форума и не може да си ползва регистрацията, последно влизане на 17 май 2007 г.;
Нелогична - неактивен от 18 ноември 2010 г.;
Петко - неактивен от 25 декември 2009 г.;
Пешеходец - не си е ползвал въобще акаунта още от 7 юли 2008 г.

Сега допълних списъка с още няколко акаунта, неизползвани през последните поне 5-6 месеца.

Затова и предлагам гореизброените акаунти (с изключение на тoзи на @borosport) да се заличат - изглежда никой от тези потребители не си ползва регистрацията и не влиза във форума. Посочените дати са тези на последна активност на тези потребители, които съм взел от техните профили.
« Last Edit: 17.05.2011, 22:24:31 by Unicode »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1016 on: 15.05.2011, 01:53:10 »
Повече от половината от тези са баннати завинаги.
Според мен трябва да се трият, ако не са влизали повече от година. И админите вече са изтрили доста хора.
Не знам защо Бороспорт и c.r.u.-to не влизат вече, преди бяха доста активни.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1017 on: 15.05.2011, 06:28:47 »
Какво ти пречат та искаш да ги изтриеш. И аз посещавам доста форуми в които влизам сигурно веднъж годишно и за щастие не са ми затрили регистрациите!
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #1018 on: 15.05.2011, 11:33:39 »
@ozzy, за @borosport това ми направи впечатление. Интересно наистина защо е преустановил активността си? За жалост едва ли някой от нас ще разбере някога, същото и за @c.r.u-to - последното му влизане е още от 17 март 2008 година - т. е. неактивен от три години и два месеца! Забелязвам обаче, че в информационната тема за изгонените участници не се споменава за такива от началото на 2009 г. насам. Ако и през останалата част на 2009 г. и през 2010 г. е имало изгонени потребители, защо тогава те не са споменати там?

Във връзка с наличието на доста такива "мъртви" потребители предлагам следното. Форумът и в момента следи и записва кога е била последната активност на всички регистрирани акаунти. Предложението ми е: да се направи така, че ако за акаунта на определен потребител в последната година (или година и половина) системата не регистрира нито едно негово влизане, този акаунт да се изтрива автоматично. Не знам обаче дали е възможно това да се направи в този форум.
« Last Edit: 31.05.2011, 14:27:52 by Unicode »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1019 on: 15.05.2011, 12:23:31 »
Много работа, а и пак не виждам какъв е положителния ефект. За Бороспорт можем да разберем, с други от списъка също имаме личен контакт. Много от тъй наречените мъртви души в списъка ти са акаунти на няколко едни и същи вече изгонени лица. Истина е, че темата за изгонените не я обновяваме.