Author Topic: Мнение за форума  (Read 481821 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Мнение за форума
« Reply #1020 on: 15.05.2011, 20:33:54 »
Предлагаш да се изтрият хора, които не са влизали от 3-4 месеца... не ми е ясно и с каква цел да се трият след като по едно или друго време са били част от форума. С какво това триене ще подобри форума?

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1021 on: 15.05.2011, 20:46:03 »
Много неуместно предложение. Разбирам да се предложи изтриването на акаунти, които не са писали никога тук и не са влизали 1-2-3 години, но на хора като болерото, c.r.u-to и т.н. не намирам никакъв смисъл това да се прави..

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1022 on: 16.05.2011, 09:38:38 »
Какво ти пречат та искаш да ги изтриеш. И аз посещавам доста форуми в които влизам сигурно веднъж годишно и за щастие не са ми затрили регистрациите!

И аз съм съгласен. Какво ще се подтигне ако се изтрият тези хора? Представете си, че някой реши да се логне, за да си прочете старо ЛС например.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1023 on: 16.05.2011, 17:13:02 »
И аз не смятам за уместно предложението на Unicode. Не разбирам нищо от уеб програмиране, но едва ли наличието на "мъртвите" акаунти е сериозен проблем за домейна на форума...
Много често хората нямат време и желание нито да пишат, нито да четат. Вероятно и това важи за част от изброените акаунти.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1024 on: 16.05.2011, 19:32:18 »
Може и да натоварват минимално сървъра, но въобще не става въпрос за това. Най-малкото трябва да се уважават бившите потребители, а и никога не знаем кой ще реши отново да се включи във форума.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1025 on: 17.05.2011, 11:45:19 »
От време на време изчиствам форума най-вече от ботове, защото се регистрират доста такива, като критерия ми псоледният път беше да не са се логвали от около половин година и да имат 0 мнения. Триенето на хора, които са писали някога нещо е абсолютно ненужно и необосновано.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #1026 on: 17.05.2011, 14:27:54 »
 Според мен изгонените трябва да бъдат заличавани. Така или иначе те повече няма да пишат във форума.
 Но съм твърдо против заличаване на активни участници, които не са се логвали от известно време. Животът е толкова динамичен, че не знаеш ако днес имаш време да прегледаш темите и да се включиш в дискусиите, то утре дали ще имаш време да се добереш изобщо до компютъра. В смисъл на всеки от нас може да се случи да отсъства определено време ( и да не дава сметка на никого за това).  И после ако реши да се включи пак е негово право. Изгонете участници за нарушения, а не за това че не са си ползвали акаунта. Дори съм против закриване на акаунтите на хора, които не са писали нищо, защото не знаеш кога ще се включат и ще вземат участие в някоя тема :) .
R.I.P  Ikarus 280

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #1027 on: 17.05.2011, 22:44:24 »
Според мен изгонените трябва да бъдат заличавани. Така или иначе те повече няма да пишат във форума.
Но съм твърдо против заличаване на активни участници, които не са се логвали от известно време. Животът е толкова динамичен, че не знаеш ако днес имаш време да прегледаш темите и да се включиш в дискусиите, то утре дали ще имаш време да се добереш изобщо до компютъра. В смисъл на всеки от нас може да се случи да отсъства определено време ( и да не дава сметка на никого за това).  И после ако реши да се включи пак е негово право. Изгонете участници за нарушения, а не за това че не са си ползвали акаунта. Дори съм против закриване на акаунтите на хора, които не са писали нищо, защото не знаеш кога ще се включат и ще вземат участие в някоя тема :).
Аз също съм ЗА изтриването на акаунтите на изгонените участници - дефакто те няма как да посещават и да публикуват мнения във форума.
Гледам също така, че повечето форумци са против моето предложение. Имам в такъв случай идея - да се трият само неактивните от дълго участници с по-малко от 5-10 мнения. Дори и в момента, ако се поразровите из по-отминалите теми във форума (особено в раздела Въпроси), ще срещнете мнения на участници с изтрит акаунт - отляво на тези мнения пише само името на изтрития юзер и надпис отдолу "Guest", без да има линк за разглеждане на неговия профил. Пример за такъв е @Thermobee, който беше такъв неактивен от доста време участник.
« Last Edit: 17.05.2011, 22:52:35 by Unicode »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1028 on: 17.05.2011, 23:23:09 »
Какво толкова ви пречат тези потребители?! На гръб ли ги носите?

Аз съм твърдо против изтриване на какви да е потребители, включително по тяхно желание, освен такива, които не се логват изобщо и не са написали нито едно мнение.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1029 on: 17.05.2011, 23:30:44 »
Аз също съм против триенето на акаунти, не виждам никакъв смисъл да коментираме подобна тема. Преди време беше прочистен форума, ако не греша от спамботове и подобни нарушители. Така че не смятам че е необходимо да се трият безпричинно акаунти.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #1030 on: 20.05.2011, 21:55:25 »
И аз не разбрах идеята да изтриването на акаунти, ама...

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1031 on: 21.05.2011, 11:50:29 »
аз съм твърдо против триенето на акаунти...

ако по някакъв начин затрудняваха четенето ни, или логването ни, или постването ни - разбирам да изтрием един - два, но да трием акаунти наред... твърдо съм против.

не разбирам с какво пречат, а и да пречат малко - нека си стоят, това е историята на форума ни, все пак...

пък и може да се досетят - аз примерно хотмейлския си акаунт не го бях ползвал 5-6 години, когато се присетих, и си седеше...

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1032 on: 03.06.2011, 09:49:34 »
Изключително съм разочарован от ситуацията около тема "Футбол". Същата, по една или друга причина, е заключена вече повече от 24 часа, което не е попречило на един от модераторите да публикува пост (по дискусията) преди 9 часа.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1033 on: 03.06.2011, 10:05:48 »
Темата "Футбол" изпростя твърде много, за съжаление. Така че по-добре да не се отваря изобщо.
Всеки си има определени пристрастия, но е излишно да се пада на нивото на футболните форуми и коментарите в спортните сайтове.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1034 on: 03.06.2011, 10:16:24 »
Аз я заключих защото страстите се нагорещиха. Друг е въпросът че това сигурно е най-културния дебат Левски срещу ЦСКА воден в интернет пространството. Лично на мен ми беше интересно, въпреки че изобщо не се интересувам от футбол та камо ли български.
Но колегата, който се е изказал след това в случая е постъпил малко некоректно. Сега отключих темата и оставям по-нататъшната и съдба на администратора.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1035 on: 03.06.2011, 10:48:24 »
може би все пак темата `футбол` да се раздели на две - да се извади цска vs левски в отделна тема, като над нея пак да виси меча от заключването при излизане от добрия тон, а просто футбол - с изричната уговорка `без левски-цска тук` да си остане....

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1036 on: 03.06.2011, 19:13:04 »
Съжалявам за създалата се ситуация с последното ми мнение в темата футбол - темата си беше останала отворена, и аз просто я рефрешнах, преди да си напиша отговора.

Нямам навика да използвам правата си, за да доказвам тезата си при положение, че имам достатъчно аргументи.
Аропо - темата наистина е идеал за подражение във футболните спорове из бг интернет-а

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1037 on: 03.06.2011, 20:47:50 »
Все пак идеята за отделна тема "Левски срещу ЦСКА" е добра, но не съм съгласен да се изиза от добрия тон.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1038 on: 03.06.2011, 22:09:00 »
Мисля, че всички идеологеми по спора "Левски-ЦСКА" се казаха в последните няколко страници на темата. Нататък ще е само повторение на позициите на спорещите с единствено изключение двата мача между отборите за първенството плюс евентуално един - за купата. Пък нова тема за 2-3 мача годишно...
Подкрепям конструктивното предложение на Емо-1968 спорът да продължи на по няколко бири  :D

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #1039 on: 10.06.2011, 20:16:06 »
Нещо не ми допада новият вариант на раздел "Тролейбуси". Темата "Софийските тролейбуси - обща тема" беше доста по-подходяща от "Икаруси и Графове". Просто коментарите бяха на едно място и е по-лесно и приятно за търсене и постване. Това си е мое лично мнение де, но така, както е в момента, не бих казал, че е удачно. Или за всяка марка да има тема, означена като "важни", или да има обща тема, както беше преди.