Author Topic: Мнение за форума  (Read 481828 times)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Re: Мнение за форума
« Reply #1720 on: 30.12.2015, 22:25:45 »
Аз пък ще направя предложение за бутона "Харесвам". Не може ли до него да се добави и бутон "Не харесвам"?

Това ще нажежи повече обстановката, според мен. От опита си в един друг форум съм стигнал до заключението, че в такъв случай винаги има форумни тролове, които сляпо дават минус на всеки пост на даден потребител, който им е антипатичен, особено ако е нов. Така може да се стигне и до момент, в който някой ще зачерви бузки и ще каже: "Какво толкова съм казал, че ми давате минус? Абе, боли ме к**ът за тоя форум, напускам". Общо взето, репутацията е предпоставка за форумни филми и по-добре е да е само положителна.
« Last Edit: 31.12.2015, 00:10:59 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1721 on: 31.12.2015, 09:28:54 »
Хубаво – возиш се в ПС на градския транспорт, случва се нещо нередно, ами не може винаги шофьорът да ти е виновен.
По принцип щеше да е хубаво ако когатото се возиш в превозно средство от градския транспорт не се случваха никакви нередности и катастрофи. Със сигурност обаче, както и при нас така и в напредналите страни стават ПТП-та. Просто никой участник в движението не може да бъде защитен от ПТП и това се отнася с пълна сила и за шофьорите от МГТ независимо от това колко първокласни и защитени са возилата им и колко високи са уменията им.
Аз лично вече силно започвам да се дразня на поведението на Васко, защото откакто дойде той във форума започнаха да се водят все повече спорове относно компетентността и шофьорските умения на водачите, а не смятам, че това трябва да е обект на дискусия за нас. Тук има и професионални водачи, има и ватмани и шофьори, но фактът, че точно ватманите и шофьорите си мълчат и не желаят да участват в подобни дискусии е показателен. Това е любителски форум и не ни е в работата да изчисляваме кой колко правилно е постъпил в дадена ситуация. Или поне ако тук има хора, които биха могли да кажат кой кога е постъпил правилно или неправилно то със сигурност не този форум е мястото за изразяване на подобни впечатления, защото тук не виждаш реални хора, а виртуалните им превъплащения, което е фактор за недоверие и автоматично изразеното мнение, колкото и вярно да е, се превръща в опит за целенасочено злепоставяне. Точно това е основната причина да не пиша в темите за недобросъвестни шофьори, а дори и за похвали. Защото това тук не съм аз, а акаунта ми и ако наистина искам да изразя възмущение или похвала към някого бих го направил лично, защото това за мен е висша форма на доверие. Казвам го от личния си опит. И аз съм също толкова несклонен да се съгласявам с други гледни точки и тези, когато комуникационният канал е погрешен.

И между другото по логиката, че "тук не съм аз, а акаунта ми" то и това мнение е откровено неискрено, така че по-добре да приключваме с тази абсурдна дискусия, защото сами разбирате колко "без покритие" е тя.
« Last Edit: 31.12.2015, 09:34:52 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
« Reply #1722 on: 03.01.2016, 15:11:36 »
Съжалявам за оффтопика, но предлагам потребителят vasko да бъде баннат във форума, поради системно писане на безсмислени неща и глупости! Сигурен съм, че много потребители са на моето мнение!
Много колеги тук се отказват масово да четат поради глупости, бълвани навсякъде.
« Last Edit: 03.01.2016, 15:56:02 by Tatra »
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #1723 on: 03.01.2016, 15:22:30 »
На мен също ми писна да чета несъстоятелни глупости, като поради тази причина темите, които чета се броят на пръсти...
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1724 on: 03.01.2016, 16:43:35 »
Не знам защо, но на мен ми е забавно да чета какво пише Васко. Ако той се махне, форумът ще стане една идея по-безинтересно четиво. Прекалено много му се впрягате, макар и това за шофьора, който е получил хипертоничен пристъп от уплаха, да беше доста изтрещяно. Той е като злодеите във филмите - прави нещата интересни.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1725 on: 03.01.2016, 17:12:12 »
Не знам защо, но на мен ми е забавно да чета какво пише Васко. Ако той се махне, форумът ще стане една идея по-безинтересно четиво.  Той е като злодеите във филмите - прави нещата интересни.
Да, но във филмите доброто печели. Виждаш ли каква е логиката.  :laugh:
Нещата, които пише Васко, граничат с лудост. Аз също съм за неговото блокиране, ако не спре да пише простотии.
« Last Edit: 03.01.2016, 17:14:30 by viktor_bdz »

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1726 on: 03.01.2016, 19:29:18 »
Още малко и ще искате Волен Сидеров да е в затвора :D
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #1727 on: 03.01.2016, 20:03:32 »
За Волен (макар че аз въобще не смятам, че трябва да бъде затворен, но това е за друга тема) няма да остане място из затворите, защото килиите ще са пълни с шофьори от ЦГМ...
Според мен ще е добре (и полезно за целия останал форум) да му се наложи още една временна забрана да пише във форума, защото голяма част от мненията му освен, че са пълни простотии, са и чист спам!....

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1728 on: 03.01.2016, 20:43:15 »
Според мен ще е добре (и полезно за целия останал форум) да му се наложи още една временна забрана да пише във форума.
Всъщност това е добра идея, но не ми се вярва, ако това наказание се наложи повторно, няма да помогне особено. След 1-вото наказание лично аз очаквах край на простотиите,но те продължават. Най-вероятно така ще е и след второто.
Искам да отправя и едно "послание" до Vasko. Ти, както всеки човек, си устроен да мислиш по свой характерен за себе си начин, но когато споделяш тези свои мисли (особено във форуми) те не трябва да бъдат прекалени, понякога банални, та дори измишльотини, които всички знаем, че няма как да се случат. Приеми това като съвет, а не като критка.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1729 on: 03.01.2016, 20:59:30 »
Аз нямям проблем с Васко.. Стига сте го хулили. Никой не ви кара да му четете мненията. Аз не си правя труда и почти винаги просто ги подминавам и дотам. Понякога, когато ми е скучно ги чета да се посмея и се радвам, че това е само форум, а не общинският съвет.

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1730 on: 03.01.2016, 21:08:08 »
Коментирането на чуждите проблеми, постове и наказания пред всички или във форума смятам за неморално ако човекът не иска.

Ако той се махне, форумът ще стане една идея по-безинтересно четиво. 

Да, но във филмите доброто печели. Виждаш ли каква е логиката.  :laugh:
Нещата, които пише Васко, граничат с лудост. Аз също съм за неговото блокиране, ако не спре да пише простотии.

Виктор, логиката е друга  :P .  И тя е, че ти приемаш общото мнение и че не се опитваш да вникнеш в смисъл на това, което дадения пише - Защо го пише? Как го е написал? Какво изразява?. ;) 

Bus_lover, евалата - доста креативно мислене  :fan: за една част от изказването.

Към всички: Първо, когато видите спор моля, ама наистина моля, не се чувствайте длъжни да отговаряте и да изразите своето лично мнение.  :D :P
Второ, ако не ви се вниква в смисъла на написаното, давайте като Emperor - не си правете труда.  :P  :laugh:
И най-важното - приемете всичко с радост, усмивка и шега  :)  :laugh:  :yes:
« Last Edit: 03.01.2016, 21:15:42 by wolf_rusi »

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #1731 on: 03.01.2016, 21:08:26 »
че това е само форум, а не общинският съвет.

Те в общинският съвет не мислят по-различно от Васко.  :crazy:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1732 on: 03.01.2016, 22:08:09 »
Виктор не споделя мнението на масите, просто няма воля и желание да продължава да бъде добронамерен, защото му е омръзнало от Васко, който след многократни съвети тук и в другите теми продължава да пише така, че да дразни голямо количество хора.
Иначе аз не влизам и не бих искал да влизам в спорове и също нямам проблеми с Васко, но ме дразни напрежението, което се саздава покрай неговото участие в дискусиите и това, че трябва да чета голямо количество текст, за да проверя стойностен ли е или не е, а обикновено се оказва, че не е, както в случая с ПТП-то в "Надежда" с 2258. Добре е да искаш да знаеш точните причини, точните последствия, кое, как и защо се е случило и кой с какво го е причинил, но за всичко това са нужни определени компетенции, а по всичко личи, че Васко няма такива. Освен това забелязвам, че Васко прекалено често се намесва не на място в дискусиите защитавайки страгите формални правила само защото ги има, без изчерпателни доводи.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #1733 on: 03.01.2016, 23:43:01 »
Според мен ще е добре (и полезно за целия останал форум) да му се наложи още една временна забрана да пише във форума.
Всъщност това е добра идея, но не ми се вярва, ако това наказание се наложи повторно, няма да помогне особено. След 1-вото наказание лично аз очаквах край на простотиите,но те продължават. Най-вероятно така ще е и след второто.
Искам да отправя и едно "послание" до Vasko. Ти, както всеки човек, си устроен да мислиш по свой характерен за себе си начин, но когато споделяш тези свои мисли (особено във форуми) те не трябва да бъдат прекалени, понякога банални, та дори измишльотини, които всички знаем, че няма как да се случат. Приеми това като съвет, а не като критка.
Ще помогне по следния начин – примерно утре му се налага наказание за 3 месеца или колкото там беше давността, минава давността, той пак напише 5-6 поста глупости, наложи му се второ наказание, след това трето и т.н., накрая евентуално ще му писне да пише през 3 месеца и ще спре :crazy:! За изразяването на крайни и граничещи с имагинерност мнения си прав, но да добавим – да не се правят дори опити да се заставят останалите да споделят подобно мнение.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1734 on: 04.01.2016, 00:01:24 »
Наказание след наказание и ще останем 20 души тук, с тенденция за свиване, и до няколко години от форума ще остане скъп спомен. Аз също съм вече по-активен в Скайскрейпъра......както и доста от напусналите ни потребители, които там се изявяват постоянно, а тук са само ведър спомен за времето, когато бяха сред най-активните.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1735 on: 04.01.2016, 08:01:25 »
Едно е да пишеш нормално, друго е да спамиш във всички теми с абсурдни тези. Нищо общо няма другия форум по отношение на vasko. Да много хора се прехвърлиха от тук, там. Но такива като vasko не знам да е имало... :D

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1736 on: 04.01.2016, 09:08:17 »
Хора, разберете, положението става нетърпимо! Само за последното денонощие поне три теми се напълниха с тотално абсурдни мнения! Че е промит от пролетариата мозък, такъв е, ама защо трябва да търпят всимки останали това недалновидно и болно мислене? Не ни ли стигат купищата подобни нагли глупаци, които ни управляват?

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1737 on: 04.01.2016, 09:43:20 »
Аз абсолютно не подкрепям гледните точки от типа на "Ние и без друго малко хора пишем тук, сега ако накажем пак един потребител, който си е за наказване иначе, съвсем няма да има кой да пише тука"...

Писането в един форум и дори самото му посещаване са плод единствено на интерес/желание от страна на даден индивид. То и в държавата ни от 9 милиона население останаха общо взето 6, но не сме измрели (все още) от това. Всеки е свободен да прави каквото си пожелае, стига да не пречи на останалите, а потребителят Васко превръща атмосферата във форума в тъжно подобие на стая за разпити от времето на Държавна Сигурност. И не, според мен това, че е по-добре да пишат такива хора, отколкото никой, е напълно погрешно. Между милиционерска комплексарщина/промиване на мозъци и кротка атмосфера на спокойствие и конструктивни (пък било то е редки) диалози аз избирам второто...
« Last Edit: 04.01.2016, 09:58:25 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1738 on: 04.01.2016, 12:03:53 »
Хора, разберете, положението става нетърпимо! Само за последното денонощие поне три теми се напълниха с тотално абсурдни мнения! Че е промит от пролетариата мозък, такъв е, ама защо трябва да търпят всимки останали това недалновидно и болно мислене? Не ни ли стигат купищата подобни нагли глупаци, които ни управляват?
То да беше пролетариат, а при него нещата са по-зле и от там.  :D Просто на момчето му трябва едногодишна почивка, и дано след нея се вразуми.  :D

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1739 on: 04.01.2016, 14:45:19 »
Съжалявам за оффтопика, но предлагам потребителят vasko да бъде баннат във форума, поради системно писане на безсмислени неща и глупости! Сигурен съм, че много потребители са на моето мнение!
Много колеги тук се отказват масово да четат поради глупости, бълвани навсякъде.

Мислиш ли, че е заради Васко? Защото на мен много хора са ми се оплаквали не от конкретен потребител, а от теми, които се обсъждат - като тези за кича на превозните средства (която тема най-накрая е е в клюкарника), недобросъвестните водачи и изобщо всякакви теми, в които се обсъждат пълни глупости като кой какво си е сложил по кабината, на кой пердето му е накриво, кой си е сложил флагчета по предното стъкло и т.н.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/