Author Topic: Мнение за форума  (Read 481859 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Мнение за форума
« Reply #1620 on: 20.01.2015, 19:18:31 »
(добре - авансовото потегляне е недопустимо, но веднъж изтъкнато, няма нужда да се цикли върху това).
От една страна, а от друга Васко прекалено много се вживява в това да определя кой крив и кой прав и така изказването му води до обратен спрямо желания от него ефект.
И накрая един съвет към Васко. Не тая антипатии към теб, даже обратното, но начина ти на държание във форума скоро ще доведе до нежелани за теб последици, които като забелязвам колко си емоционален никак няма да ти е приятно да усетиш.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #1621 on: 21.01.2015, 09:01:04 »
Предлагам на някои потребигели да бъде ограничен достъпа до темята "Недобросъвестни шофьори и ватмани", както и да бъдат добавени филтри "последната спирка на тм6 в Обеля2" и "строги санкции", за да не може да постват мнения с такова съдържание...
Защо, това е цензура. Това, че имаш приятели сред ватманите по тм. линия 6 съвсем не ти дава право да се нахвърляш срещу всеки отправящ критика към тях. Обори Васко с доводи, а не със забрани :help:
 Да, и за мен темата се е превърнала в клюкарщина, но причина за това са междугаражните войни в трамвайния транспорт . Разберете се другаде, не тук ;)
« Last Edit: 21.01.2015, 09:05:20 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1622 on: 21.01.2015, 10:39:26 »
За разлика от други в този форум, аз имам най-малко приятели ватмани. Както се видя, ватманът няма никаква вина, за да си позволяват разни лица да го критикуват (дори не знам за кой става дума). Извинете, но ако на моята врата виси някой, който ме зяпа и следи всяко мое действие, ГПС, жест, дума и т.н., вратата на кабината ще се отвори прекалено рязко,  за да има време да се отдръпне... ;)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #1623 on: 21.01.2015, 13:17:09 »
За разлика от други в този форум, аз имам най-малко приятели ватмани. Както се видя, ватманът няма никаква вина, за да си позволяват разни лица да го критикуват (дори не знам за кой става дума). Извинете, но ако на моята врата виси някой, който ме зяпа и следи всяко мое действие, ГПС, жест, дума и т.н., вратата на кабината ще се отвори прекалено рязко,  за да има време да се отдръпне... ;)
На времето много пътувах с 310 и виждах много от нарушенията на автобусните шофьори ( неотваряне на първа врата, спиране така че винаги спиркознака да се пада на втора врата, пушене, хора в кабината, отваряне/ затваряне на врати в движение, слизане на спирка да си купят кафе и цигари, минаване на червено, несменени табели и много други). Сигурен съм, че всички сме били свидели на тези така наречени дребни нарушения и сме ги подминали с лека ръка, ако не са застрашили живота и безопасността на никой пътник.И аз съм ги подминавал с лека ръка, от една страна съм жалостив и не искам да правя мръсно на хората ( а голяма част от тях са свестни), от друга разбирам колко им е тежка работата и че са изнервени, пък и да си призная ме беше страх, че ако почвам да описвам всички нарушения, при следващо качване ще ме гледат на криво. Писал съм само срещу двама титуляри по 310 ( единия караше като ненормален и постоянно затискаше хора с вратите).
Но като се замисля сега ние сме транспортни манияци и милеем за бъдещето на градския транспорт. Това би трябвало да ни кара да сме по-критични към системата и към служителите ѝ.Тези критики не са защото ги мразим и искаме да им навредим, а са градивни, да се променят към по-добро. Да, аз нямам куража да почвам да правя списък с нарушенията на водачите на градския транспорт, но все някога някой трябва да го направи. И когато Васко напише за поредното нарушение на ватман ( често критиката му не е без основание) не трябва да се нахвърляш върху него сякаш е отишъл да ги бие или да ги обижда безпричинно. Аз не знам колко приятели имаш сред ватманите, но от мненията ти оставам с извода, че се мъчиш всячески да ги защитиш.  Да, и Пепи не е безпристрастен като стане въпрос за автобусния транспорт, но той никога не е искал налагане на цензура над никого, а се е мъчил чрез доводи да убеди другата страна :).  Васко не е прав в доста случаи, но съм го писал не тук, а в съответната тема
« Last Edit: 21.01.2015, 13:33:49 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1624 on: 05.02.2015, 23:10:25 »
Би ли бил така добър някой модератор да разчисти постовете неотговарящи на заглавието в темата ми "ПОЛИТИКА", тъй като Василчо реши да я превърне в говорилня.
Спрете си просташките мнения !

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1625 on: 05.02.2015, 23:12:31 »
Би ли бил така добър някой модератор да разчисти постовете неотговарящи на заглавието в темата ми "ПОЛИТИКА", тъй като Василчо реши да я превърне в говорилня.
:arrow:

Надявам се това да е правилната тема. Ако някой модератор прецени, че не е - моля да го премести в правилната.  :)
;)
vasko - оригиналът! :)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1626 on: 05.02.2015, 23:28:26 »
@Vasko.Е какво значи ,-ако някой модератор прецени ? Да се изсереш в коридора, и да се прецени за тоалетната ли е, или за коридора?
Че ти политика като не знаеш какво е, попрочети предните постове. Ти се чудиш къде да се изсереш вече!
Спрете си просташките мнения !

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1627 on: 08.02.2015, 21:41:08 »
Тъй като има голям шанс да ме изгонят от форума, бих искал да споделя и моето мнение за форума преди да "си тръгна".

Като цяло бих казал, че този форум е доста, да не кажа крайно, консервативен. Тук под консервативен имам предвид, че основните потребители се придържат към определени идеи и възприятия и няма място за никакви други такива. Когато някой преложи нещо, която се отдалечава от мейнстрийма, веднага бива оплют, независимо от факта, че е написал своето мнение възпитано и аргументирано. По време на индустриалната революция хората са се противопоставяли на машините (защото са се опасавяли, че ще им вземат хляба), но това не значи, че машините са били лоши. Същото и днес. Това, че някой се противопоставя на идеи от съвременни науки като психологията, това не означава, че тези идеи са лоши или неправилни.

Тук се губи идеята за форум, а именно място, където всеки би трябвало да може възпитано да изрази мнението си (независимо какво е то), а ако някой друг не е съгласен с това да изрази своето контрамнение също така възпитано и аргументирано. Това се нарича диалог и резултатите от него са много интересни.  :) Обаче тук, ако някой не е съгласен с мнението на друг, му предлага да се самозастреля или сравнява чуждото мнение с продукт на отделителната система.  :/ Дори и чуждото мнение да е аргументирано и рационално.

Също така, част от потребителите се дразнят на хора, които изразяват мнение по повече въпроси, без да се замислят, че това може се дължи на по-висока обща култура. Дори и някой да е още тийнейджър, може да не си е губил времето, а да е чел много книги, научни и популярни статии, и т.н. с цел да увеличи общата си култура, и за това да може да изразява мнения по повече въпроси. А може би другите потребители се дразнят когато някой е прав, а в същото време е доста по-млад от тях. Например, при случая с повдигнатите пешеходни пътеки. Някои потребители се дразнеха, че аз съм прав, за това, че нямат право да обвиняват изкуствените неравности като причина за повреда на колите им. Може, разбира се, някой автомобил да се счупи точно при преминаване през такава неравност, но причината не е самата неравност, а неправилното отношение на собственика/шофьора на автомобила. Причината се крие в неправилната подръжка на автомобила (използване на части втора употреба, части-заместители, неизвършване на стандартните профилактити и смяна на части и агрегати в автомобила на определени километри. За много българи нещо се сменя чак когато се счупи и това е огромна грешка! Например амортисьорите се подменят на между 30 000 и 50 000* километра, биалетките на 5 000 - 15 000* и т.н.) и несъобразена скорост за преминаване през изкуствената неравност. Въпреки че, изразих същото мнение напълно възпитано и аргументирано, получих официално предупреждение, защото нямало как да се изказвам по такива професионални теми...  :huh:

Убеден съм, че всичките официални забележки, които съм получил са следствие на докладване на мои мнения от страна на потребители, които се дразнят на това, че успявам да изразя мнение по повече въпроси.

В този форум няма място за граждаско общество. Тук не се толерира изразяването на гражданска позиция и критика към проблемите, които ни заобикалят. Някои потребители са пълни конформисти (това не е обида! Който иска да провери какво означава в Google). Например, последното ми официално предупрежедение е за коментирането на съдебното решение относно забраната да се взимат пари от основната заплата на служителите. Бях наказан по точка 4 от правилата. Първо след като говорим за кодекса на труда, значи става дума за административно нарушение, а не за престъпление (има голяма разлика!). Второ, аз не съм проповядвал или склонявал към нарушаване на това решение. Просто изразих мнение, че според мен то е неправилно. Ако нямаме право да изразяваме мнение относно такива неща, значи се връщаме малко към един друг вид политическа система.  ;) Получих коментар, че е грешно да се оспорва съдебно решение. Това е идеален пример за конформистко отношение. Щом системата казва, значи е така и ние нямаме право да изразяваме мнение. :help: Уважаемият български съд също така е издавал условни присъди на шофьори, които са блъскали и убивали хора на пътя...

Как може да говорим за гражданско общество, след като тук, във форума, видях следното мнение: дори и да знам, че дадена автобусна фирма е получила концесионираните линии по някакъв нереден начин, пак би се съкласил това да се случи, след като пътувам комфортно в техните автобуси :eek: (мнението е перефразирано). Това е типично българско и байганьовско отношение към нещата от типа: аз да си ям, да си пия и ... сгодни жени, а пък не ми пука в какво общество живея...  :/ (тук ям и пия е метафора за комфортно возене в автобус, за който не се сеща).

Някои по-конкретни мои мнения за неща, които съм забелязал във форума:
Според мен, към раздела "Идеи" трябва да се добави подзаглавие, което да гласи: "Идеи и предложения, които се различават от сегашното статукво не се толерират или дори се наказват, независимо дали са изложени възпитано и аргументирано!"

В темата за недобросъвестни водачи трябва да се добави правилото, че не се приема за недобросъвестност нарушаване на норми, чието спазване би развалило рахата на водачите.

Също трябва да се добави и това правило към правилата на форума:
"Ако някой вече е коментирал темата, дори и преди пет години, дори и във време когато ти не си бил потребител тук, сега нямаш право да я коментираш, защото се счита, че тази тема е вече коментирана!"  :neznam:

Не може да се коментира нищо извън транспорта. "Това не е политически, правен, икономически форум!" Вярно е, че тук сме в транспортен форум, но в модерното общество всички обществени системи са взаимно свързани, някои в по-тясна връзка, някои - в по-далечна. Но всичко е свързано. Транспортът е тясно свързан с политиката, правото, икономиката и още доста неща. Няма как да не засегнем тези полета като коментираме определени транспортни въпроси.  ;)

Ако някое мнение, въпреки че е изложено по възпитан начин и е аргументирано, дразни други потребители или не покрива 100% темата, в което е написано, със сигурност отива в кофата(и евентуално - наказание за автора му).  :/

Бих казал, че някои потребители тук изобщо не са транспортни фенове! Истинският транспортен фен би искал транспотът да се развива и просперира. А това означава клиентите на транспорта т.е. пътниците да са доволни и да се увеличават. Защото смисълът на транспорта е в пътниците, а не във водачите. Транспортът съществува заради първите, а не заради вторите. Водачите не биха имали работа, ако нямаше пътници.  ;) Разбира се, че трябва да се спазват правата на водачите, но първо трябва да се уреди удобството на пътниците и тогава. Водачите са на второ място.  ;)

За да не звучи като пълно "хейтване", бих казал, че във форума се срещат и положителни неща. Много бързо можеш да получиш отговор на въпрос в темите "Въпроси и отговори".  :) :fan: Има потребители, които въпреки че не са съгласни с мое мнение, призоваваха останалите да не се заяждат с мен, ами да обосноват прилично своето контрамнение, тъй като аз съм аргументирал моето.  :) Има и потребители, които ми пишеха лични съобщения със съвети относно моето отношение към нещата. Съветваха ме да внимавам как говоря във форума, защото тук нещата са малко по-строги от нормалното и  може да си изпатя чрез наказания и изгонване от форума(очевидно са прави :().

Като заключение бих казал, че смятам, че винаги съм изразявал своите мнения по изключително възпитан и любезен начин. Не съм обидил никой! Винаги съм се стараел да се аргументирам. Винаги съм използвал приличен и книжовен български език. Няма да се сърдя, ако ме изгонят, защото това не е мой форум и ако съм нежелан, ще се съобразя. Това няма да промени нито интереса към едно от хобитата ми (транспортът), нито отношението ми към света (силна и критична гражданска позиция).  ;) Като цяло ми беше интересно тук и смятам, че съм допринесъл нещо за форума, защото мои мнения пораждаха доста дълги дискусии. Независимо дали съм бил прав или не, истината е в дискусията!  ;)

*В зависимост от автомобила и възрастта му. Разбира се, може да има изключения от тези граници.
vasko - оригиналът! :)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1628 on: 08.02.2015, 22:04:27 »
Проблемът не е в това, че имаш различно мнение, а в това, че гледаш всячески да го наложиш над останалите. Твоята силна гражданска позиция клони повече към insanity, отколкото към гражданска позиция. Хубаво е човек да си знае мярката и капацитета. Няма човек на света, който да разбира от всичко. На тези, които се мислят за пенкелер по всички въпроси обикновено им казват дървени философи и не се котират добре в обществото. Ти се опита да се докажеш като вещ по всички житейски въпроси, което доведе до съответните резултати. И не, напротив, във форума се приемат и различни мнения, но ако са правилни и нормални. Мнения, които са изначало сбъркани, грешни и преувеличени, а притежателите им са поддръжници на максимата "моето мнение трябва да мнението на всички", както ти доказа неведнъж, не се толерират. Това е от мен.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1629 on: 08.02.2015, 23:07:57 »
Понеже аз съм един от потребителите, които писаха ЛС на васко, с молба да се укроти, виждам, че той явно не ме е послушал, затова казвам отново следното.

Момче, има една хубава българска поговорка - седем пъти мери, веднъж режи. Същото се отнася и за думите, които произнасяш.

Пишеш прекалено дълги мнения, които никой не чете. Начинът ти на разсъждение, не самите думи, подхожда на член на пенсионерски клуб, а не на 17-18-годишно момче.

Истинската сила на словото е, когато с малко думи успяваш да изречеш много неща. При теб, най-вече от буйната възраст и пубертета, през който всички сме минали, се получава точно обратното - имаш смислени и приближаващи се в доста голяма степен до моите разсъждения по доста теми, но те се губят сред остатъка, който е плод на желанието да се изкажеш.

Почти съм сигурен, че никой от колегите модератори няма да те накаже за това мнение, защото лично аз не виждам смисъл. Пак ти казвам, успокой топката, чети повече, изказвай се по-кратко, но ясно и конкретно, със силни, вместо дълго-описателни примери. Ще ти помогне и за напред в живота.

Поздрави
Веско

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1630 on: 08.02.2015, 23:24:05 »
Пожелавам на vasko час по-скоро да започне някаква работа и да разбере как точно се изкарват пари. Също така шефът му да е някой с неговите разсъждения и възгледи за работния процес. Все пак за крехката си възраст все още познаваш само едната страна на медала и донякъде е нормално да имаш такива разсъждения. Попътен вятър в живота и въпреки отсъствието ти от тук ще се опитам да не се хвърля под трамвай номер 6, който тръгва на -5 от Обеля, за да си пазарува от магазинчето на училището. Алоха !
lo chupen todos a los que no les guste 701

Online emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1631 on: 09.02.2015, 08:38:03 »
Мненията на Васко са дълги и обстоятелствени, а това ги прави досадни за четене.
Аз вече не ги чета ... Това съветвам и останалите, които се дразнят. Пазете си нервите!
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1632 on: 09.02.2015, 09:27:54 »
Слушайте по-възрастните  :D Вече трудно успявам дори по веднъж на ден да влизам във форума и не смятам да си губя времето да чета коментарите на vasko.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1633 on: 09.02.2015, 09:30:23 »
Васко,
понеже си в такава възраст, която (отчасти) може да оправдае поведението ти, за последен надявам се път ще ти натъртя няколко житейски истини.

1. Не съди, за да не бъдеш съден. Всеки е невинен до доказване на противното и нито ти, нито някой друг простосмъртен има моралното право да съди други хора на база "лично мнение". Раздаването на квалификации и още по-лошо - присъди, е типична байганьовщина, срещу която ти претендираш, че се бориш. Такъв тип отношение не подхожда на интелигентен човек дори на маса, камо ли в един относително грамотен форум.
2. Това, че "другите не те разбират" най-често се дължи на факта, че ти не съумяваш да ги убедиш в правотата си, а не в тяхното нежелание да те разберат. Като се изказваш като врял и кипял капацитет в почти всички житейски направления, нормално е мнението ти да "олеква" и да изглежда несериозно аргументирано - ако ще да си едновременно акадамик, нобелов лауреат, световен шампион и религиозен водач, пак няма как да знаеш всичко и по всички въпроси.
3. Писането на дълги мнения не прави обърканите прости мисли по-сложни - истинските неща в живота са прости и колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре ще живееш.
4. Добре е първо да почетеш и да понаучиш, когато искаш да пишеш. Писането заради самото писане се нарича графомания и е вид мания - не е нито изразяване на мнение, нито защитаване на позиция. Ако искаш да питаш нещо - просто попитай, както сам си отбелязал, обикновено ти се отговаря достатъчно ясно.
5. Животът си е твой и ти си преценяваш как да си го живееш, а опитът сам ще те научи на много неща, но колкото повече се стараеш сам да стигаш до някои истини, толкова по-лек и ползотворен ще бъде пътя ти нататък.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1634 on: 09.02.2015, 09:48:24 »
Васко напомняш ми на мен самият.  :D
И аз приличах на теб в началото на пребиваването си тук. Целта ти не трябва да е да убеждаваш другите в това, че си прав. Разбира се констатациите ти трябва да се основават на сигурни аргументи, но ако е така то другите автоматично би трябвало да се съгласят с тях, а ти се палиш и обясняваш на дълго и на широко с един милион думи. Не се прави така. Когато се опитваш да убедиш някого това не трабва да става с например "искам да те убедя, че...", това е неправилно. Това демонстрира, че сам не си сигурен в тезите си и искаш някой друг да те подкрепи без той да има обективна причина да го прави. Трябва да се докажеш като изградена личност. Казано иначе аз съм си аз, имам си лични правила, принципи и разбирания, имам си колектив от хора около себе си, които са съгласни с мен, останалите ако се съгласят с мен добре, но ако не се не губя нищо. Респективно, когато се стигне до момент, в който се чувстваш отчаян, че никой не се съгласява с теб по начина, по който пишеш към момента започваш без да усещаш да преминаваш към налагане на мнение, което няма как да се хареса, на когото и да било и няма да доведе до положителни последици за теб. А относно това за съдебното решение. Да, отношението към шофьорите в масовия градски транспорт в софия е повече от ужасно. Те понасят със собствената си психика всички луфтове в системата, ужасната поддръжка и ненужно голямата администрация, чиято главна цел е да стои зад бюрата си и да се облагодетелства от всички възможни места, включително и от шофьорите, които ежедневно по часове наред трябва да се справят с неподдържаните возила, трафика и нахалните, неразбрани и некултурни пътници. Всичко това обаче не означава, че съм съгласен с това да коментираш съдебно решение тук. На първо време ясно е упоменато, че това е любителски форум, следователно тук не е място да се коминтира съдебно решение и подобна постъпка е нарушение на правилата. Нищо не ти пречи да си различен. Просто трябва да си сигурен в събе си, а ти явно не си и честно казано ако наистина си тийнейджър, както казват други тук, в което аз не мога да съм сигурен, защото не те познавам и не си си писал възрастта в профила, то това поведение е честно казано нормално, защото ти си във възраст, в която ти е нужна подкрепа и чуждо признание, че си прав, за да се изградиш като личност. Проблема е че никой не е склонен да те излъже, че си прав, когато той сам не мисли така. Следователно трябва да ти стане ясно, че да получиш защита от страна на друг, че си прав е последица от това, че ти сам си убеден, че си прав и то в нещо, което наистина е правилно. Словото е магия и трябва да се научиш да боравиш с него правилно. Целта не е да напишеш половин страница мнение с излагане на аргументи, а да изкажеш с няколко изречения тезата си, така че тя да прозвучи неоспорима. Послушай ме и ще видиш как скоро всичко ще ти се подреди. И както ти казаха много хора тук не се демонстрирай като много разбиращ във всички области. Това е една основна негативна черта на българина, че не си осъзнава възможностите и се опитва да се демонстррира като разбиращ в отношения, в които не е. Да си признаеш, че не те бива в нещо не е срам, а чест, защото няма хора, които да разбират всичко.
« Last Edit: 14.02.2016, 16:32:00 by AGENT 006 »

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #1635 on: 09.02.2015, 11:23:15 »
Аз също писах на Васко ЛС със съвети, но той не се промени, нито ми писа отговор. Както и да е, това че не си се променил може би е за добре. В общество на конформисти бунтарите са тези, които движат света. И мен ме смятат за различен, и аз често се ядосвам от това. Преди пишех по-малко, за да не се набивам на очи, сега ми дойде музата за писане  и честно казано не ми пука много:D . Просто във форума много станаха капацитетите и се сгради някаква рамка на поведение, която трябва да спазваш, ако ли не ще те гонят като империалисти. Така беше с Пепи 97, така беше с Агент 006, така е и с теб. Имаш бъдеще в този форум, както имат бъдеще и другите двама. Да, млад си, буен си, трябва да поуспокоиш топката и да пишеш просто с кратки изречения. Плюс това, преди да пишеш как някой ватман от тм. 6 слязал на някоя спирка да си купи нещо, разгледай района на последната спирка на тм. 6. Дали на тази последна спирка има необходимите условия с магазини и тоалетна? Това промени, другото си е ок :)

« Last Edit: 09.02.2015, 11:33:49 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1636 on: 09.02.2015, 15:57:10 »
Неведнъж ти беше напомняно, че в една дискусия всеки излага аргументите си веднъж, а не ги цикли непрекъснато. Просто така не се стига доникъде. След като ти е казано, че има съдебна практика по даден въпрос, не можеш да казваш: "Ма***та и на съдебната практика" и да си знаеш твоята. По въпроса с временната организация на Хладилника ти беше обяснено, къде грешиш, но ти пак повтаряш едни и същи неща. Мислиш ли, че по този начин се постига диалог и полезна дискусия. Ако това считаш за конформизъм и нямаш грам от него - просто за теб не е подходяща интерактивната форма на форумите и трябва да се ориентираш към създаване на твой блог, в който да си правиш каквито си щеш по съдържание и обем монолози и да триеш всеки, който ти противоречи. А разни фюрерски изстъпления от рода - смъртни наказания за подранилите с 1 минута и др. просто няма как да се толерират в който и да е форум, освен в такъв на особен вид партии. Независимо дали идват от клавиатурата на тийнейджър или пенсионер. Прекалените наказания са даже по-вредни от символичните.
Нежеланието ти да се съобразяваш с немалкото добронамерени съвети, които получи, не говори добре за теб. Все пак сам е много по-трудно да побутнеш камъка, наречен "ЦГМ", отколкото със съмишленици. А това да даваш съвети за автомобилна механика, без да си бил зад волана, е малко наивно, да не кажа по-обидна дума. Същото важи и за формиране на работната заплата в МГТ.
« Last Edit: 09.02.2015, 16:05:26 by blagun »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1637 on: 09.02.2015, 21:58:50 »
Нямам търпението да изчета ферманите , но пожеланията ми към Васко са - да си жив и здрав , че ни лишаваш от присъствието си ! Респект,че пишеш грамотно! /граматически/.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1638 on: 09.02.2015, 22:47:41 »
Да ви кажа често, детската наивност на Васко, съчетана с пенсионеркото му изразяване, много ме забавляваше и определено освежаваше форума. Графоманията му обаче е лошо нещо и трябва да бъде изкоренена.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1639 on: 10.02.2015, 08:02:21 »
Да ви кажа често, детската наивност на Васко, съчетана с пенсионеркото му изразяване, много ме забавляваше и определено освежаваше форума.
Е пак добре, имал си време все пак да прочетеш тези постове, докато аз имам фобия от всеки по-дълъг пост. Васко това не е подигравка, просто не е нужно да се пишат фермани, за да се изрази нещо, което може да се изрази и с две думи или ако не с две, то с един много по-стегнат и прегледен текст. Така само спъваш дискусията, а и пречиш на собствения си имидж. След като си почитател на градския транспорт и имаш интерес в това потребителите тук да те харесват и да не те смятат за буквата "ь", тогава помисли по въпроса за предотвратяване на безкрайно дългите публикации.
« Last Edit: 10.02.2015, 08:09:17 by AGENT 006 »