Author Topic: Мнение за форума  (Read 481800 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: Мнение за форума
« Reply #1660 on: 21.02.2015, 23:43:53 »
Хубава, стара българска поговорка, но трябва да се замислим кога е била създадена и дали отговаря на съвременното модерно общество.

Ми ти си млад можеш да провериш, зачеваш бебе на 20 год., после друго когато си на 40 г. от същата жена, и наблюдаваш как едното е по умниче от другото, е ако доживееш де.........
Сега си мислите че като има интернет и край хванали сте Господ за шлифера, ама има разлика дали ти е в главата, или в нета.
Спрете си просташките мнения !

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1661 on: 23.02.2015, 15:09:06 »
vasko,

какви ли не неща очаквах от теб, но с анализа на библията и човешките ценности като цяло честно казано надмина и най-смелите ми очаквания...

Ако не се усетиш навреме докъде се простират възможностите ти, ще си патиш много - не говоря за форума, а за живота въобще... Това, че думата "самооценка" явно ти звучи като индианско проклятие, а "обективност" - като китайска молитва за дъжд, говори извънредно зле за собствената ти ценностна система. Прощавай, но ти за кой точно се смяташ, за да вярваш наистина, че истината в живота винаги е твоята истина и ти си този, който ще отсъжда кое е добро и кое - не? Ти Господ ли си, Природата ли си, Вселенската мъдрост ли си, кой си? Или ученик в единадесети клас (примерно), живущ в Обеля?!
Вземи понаучи това-онова, за да можеш да говориш за обща култура, камо ли за мъдрост. Опаковането на плитки мисли в сложни опаковки говори единствено за бедна душевност, което е точно обратното на богата култура.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #1662 on: 23.02.2015, 22:47:29 »
Всеки е надъхан когато прави нещо ново- Васко също. Ще му мине, особено ако му обръщате по-малко внимание.
И защо му отговаряте на ферманите с фермани и очаквате да започне да пише по-стегнато?
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1663 on: 21.05.2015, 11:23:15 »
Взима ли се някакво отношение от модераторския екип към простотиите, които бълва @vasko и ако да - какви са те? Като му чета глупостите ми иде да се откажа от всякакво посещение на форума след близо 7 години, прекарани тук и макар рядко да присъствам на мероприятия, свързани с форума, много уважавам повечето пишещи тук!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1664 on: 21.05.2015, 13:44:30 »
На който не му харесва, просто да не му чете и отговаря на постовете. Похвално е, че момчето пише доста грамотно. Всички сме били малки и сме писали глупости в някакви моменти, ако пишем само умни неща, форумът съвсем ще умре. Нормално е да има хора, които да не знаят отвътре как са нещата в Метрополитен, в организацията на градския транспорт и т.н., а търсачката не дава винаги желаните резултати. Скайскрейпърът, в същото време, процъфтява, понеже там модераторският контрол е доста по-слаб и много потребители трайно избягаха да пишат там, въпреки че се пишат големи глупости и има цели страници спам, се качва и доста интересна и полезна информация.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1665 on: 21.05.2015, 15:02:12 »
Похвално е, че момчето пише доста грамотно.
Какво е похвално ? То и най неграмотния да пише, когато има програма "редактор",- и готово ! Ами подреждане на мисли, словоред................Още малко и гений ще го изкараш..........., критерии.
Спрете си просташките мнения !

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1666 on: 21.05.2015, 17:56:48 »
Аз пък си мисля, че Ноксвил прекалява с обвиненията си.

Когато създадохме форума, бяхме на по 17-18 години и, Бога ми, същите неща ги ръсихме, ако не и по-крайни.

Аз например за себе си си спомням много добре два факта - как исках вандалите в рейсовете едва ли не да бъдат пращани в затвора, и после че изцяло отвъхрлях идеята за нощен транспорт, поради икономически съображения и пак вандали. Е, то ако бяха тогава такива времената, да съм се самоубил досега от угризения!

Който от вас е безгрешен, нека той се кара на Васко!

Призовава за малко по-зряло отношение от всички участници в дискусията, защото иначе приличате на две 3-годишни хлапета, всяко си знае своето, и никое не отстъпва.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1667 on: 21.05.2015, 19:02:23 »
Аз пък усещам, че след последните спорове относно поведението на Васко от края на февруари повече не са ставали сериозни спорове, той поства по-малко и до не малка степен повече си мери думите. Факт е че все още възникват спорни моменти, но нещата се изчистват с течение на времето и не може да се очаква изведнъж всичко да се промени коренно, така че имайте търпение. Трябва да заявиш доверие към срещустоящия, за да го получиш, ако не го заявиш няма да получиш нищо, така че спрете с обвиненията. И аз не се научих да снимам за един или два месеца. И след онзи тримесечен бан, който получих в началото е имало спорни моменти около качеството на моите снимки, а сега не искам да си и поглеждам старите снимки от 2012-та, че дори и някои от 2013-та, струват ми се ужасни, но това е напредъка. Нищо не става бързо, просто и лесно.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline keri_gilbert1

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1668 on: 27.06.2015, 03:14:50 »
много ми допада форума от скоро го чета и ми харесва :)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1669 on: 10.08.2015, 15:40:22 »
Как се казва на човек, който лъже? Ама нека няколко човека му се кефят на постовете...

Най-важното е, че няколко поста по-нагоре най-добронамереният участник във форума за пореден път предизвика напрежение, заяждайки се с мои снимки, предвид факта, че не съм качвал такива повече от година.

Ето и от мен малко трафик на летище София:

Много, ама много злини ми е направил този потребител, ама няма да ги пиша в този форум. Силен е само пред монитора.

Извинявам се. Този пост е за темата "мнение за форума".
« Last Edit: 10.08.2015, 15:43:10 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1670 on: 22.09.2015, 09:39:40 »
Да не би да има някакво неписано правило, че ако в една тема се появят повече от n-броя мнения за един ден, то тя трябва да бъде "регулирана" и евентуално виновниците за тези мнения - наказани?
Както вече ти каза Благун във форума е възприета практиката темите да се прочистват, когато възникне спор, в който никой от участващите не може да се съгласи с мнението на другия и непрекъснато се опитва да наложи своето. Не знам какво си писал в темата за постоянния контрол, не ми се четат ферманите ти(за което всъщност мисля, че вече съм ти споменавал, но ти продължаваш в същия дух с безкрайните истории и теории и водиш до пълно пропадане на имиджа и авторитета си във форума), но точно такова нещо се получи в темата за кича, както всъщност се получаваше доста често и преди ти да се появиш, защото обикновено никой там не е склонен да направи компромис с гледната си точка, за да се стигне до консенсус и непрекъснато едни и същи потребители се "хващаха за гушите" и започваха "да си го мерят"(с извинение). Такива спорове се зачитат за спам и се трият.
Не би ли трябвало администраторът и модераторите да се радвате, че във форума текат разгорещени дискусии и има интерес? :neznam:

А каква според теб е целта на форума? Да генерира неградивни и нискосъдържателни дискусии или да генерира градивно, полезно и ползваемо от всички съдържание? Погледни въпросните дискусии съзидателно и самокритично. Никой, никога няма да те уважава ако нямаш способността да си признаеш, че си направил нещо погрешно. Не става дума, че тезите ти са грешни, а че не си ги изразил така, че да бъдат положително оценени от аудиторията. И запомни го от мен, да имаш мнение не означава да напишеш половин страница публикация, в която да го изразиш така, че на зрителят да му се завърти главата и после да го защитиш 10 пъти с още 10 поста по половин страница, като така раздразниш всички и предизвикаш спор, а да изразиш веднъж кратко ясно и твърдо тезата си - аз мисля така, така и така, не съм съгласен с този, този и този, пък който е на същото мнение, без значение дали изрично е застанал зад теб, ще ти бъде само в твоя полза, но да изразяваш желание да привлечеш хора на своя страна ще доведе до обратния ефект, никой няма да се съгласи с теб, не само, но всички ще застанат срещу теб.
Не ви ли прави впечатление, че интересът към форума спада с времето. Аз пиша тук от известно време, но разглеждам форума от доста години. Бих казал, че преди време имаше много повече движение във форума, имаше доста интересни потребители, които изказваха качествени мнения. Има голямо текучество на активни потребители - един потребител пише определено време и се отказва. Много малко са потребителите, които са тук от началото на форума и пишат и до днес...

Не сте ли се замисляли, че може би основната причина за този процес е сериозната политика на цензура, която прилагате?
Откога се регистрира и започна да следиш и публикуваш, за да си компетентен да коментираш това?
Не казвам, че няма проблем, казвам, че ти не си престоял достатъчно време тук, за да осъзнаеш откъде действително идва той.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1671 on: 22.09.2015, 12:12:59 »
Вече е отговаряно - има неписано правило, ако някой повтаря по сто пъти едни и същи аргументи, форумът да се хигиенизира от повторенията му. Разгорещена дискусия се разбира спорещите да изтъкват нови аргументи, а не двама да повтарят едни и същи неща.
Напълно подкрепям това!

Но във случая не става въпрос за такова явление. В дискусията участват повечко потребители и редовно се излагаха нови доводи. Където се коментира вече изтъкнат аргумент, то е за да бъде дообяснен или защитен(ако потребителят не го е защитил, а само го е отбелязал в предишен пост). Това, че едни и същи неща (твърдения) се повтарят в една дискусия, не значи задължително, че те се повтарят по детски на принципа "няма пък, така е!". Те се повтарят защото участниците в дискусията искат да ги доразвият или да ги защитят когато техен опонет е оспорвал твърдението и т.н.

Нещо, което се случва редовно е, че въпросното неписано правило се използва от модераторите с повод и без повод и така са били отрязани десетки интересни дискусии, в които е имало пълноценен дебат.  :/ :neznam:

Откога се регистрира и започна да следиш и публикуваш, за да си компетентен да коментираш това?
Сега обърнах внимание, че вече почти една година пиша активно във форума. А както казах - поне от още 4-5 години го следя много редовно.

Със сигурност проблем има и аз смятам, че е свързан с модераторската политика (или поне това е основната причина). Доста пъти през годините съм забелязвал как някои дълги дискусии изчезват, а също така съм забелязал как доста потребители се оплакват от цензура и после напускат форума.

Преди 3-4 години, ако само едно денонощие не съм чел форума, то не ми стигаха няколо часа да прочета новите мнения. Сега може и седмица-две да минат за да се натрупа същото количество мнения.

Голяма част от ативните потребители днес са такива, които са се регистрилали по-скоро. От старите потребители са останали много малко, и  това са тези, които подкрепят модераторската нагласа за "чист форум".

Според мен, трябва администраторът да седне с модераторите, да си поговорят и да преосмислят политиката на контрол.

Иначе, след известно време форумът ще се превърне само в информационен сайт - в него ще се публикуват новини и информация за подвижния състав, маршрутните промени, рекламите по возилата и т.н. :/
vasko - оригиналът! :)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1672 on: 22.09.2015, 15:02:56 »
За да сме докрай обективни, и с риск да понеса ново наказание, ще пледирам за такова на Агента.За следното изказване:
Това изречение съдържа обиден тон спрямо друг потребител.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1673 on: 22.09.2015, 15:08:38 »
Нищо обидно не съдържа, а е самата истина.

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1674 on: 22.09.2015, 15:28:42 »
Какъв е проблема с темата за постоянен контрол, изяснихме проблема, поспорихме, всеки даде своите доводи, всеки защити позицията си. Всеки има мнение и има правото да го изкаже, е явно не тук, тук трябва да се водиш по акъла на няколко души и край. Наистина Васко има тук-там някои по-абсурдни идеи, но има и добри идеи. Има такива, които ми харесват и такива, които не ми харесват.  Да не говорим, че когато споменах, че СО може да реанимира Трамкар, като се опита да прави конкурентни трамваи, ме изкарахте луд, глупав и нека да помисля......ретрограден, да това беше точната дума, но да не подхващам стари теми.

« Last Edit: 22.09.2015, 15:36:13 by btr95 »
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1675 on: 22.09.2015, 15:31:55 »
Нищо обидно не съдържа, а е самата истина.
Демонстрация на самочувствие спрямо новорегистриран потребител и неуважение спрямо същия. Също така обяснява, колко е по - компетентен спрямо него, а обявява Васко за некомпетентен.
« Last Edit: 22.09.2015, 15:42:36 by did_ko »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1676 on: 22.09.2015, 16:43:24 »
Аз не се чувствам обиден, и тъй като аз не подавам оплакване, смятам, че не трябва да има наказание. :)

AGENT 006 изрази мнение, аз му отговорих и всичко е наред! ;)

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1677 on: 22.09.2015, 17:44:30 »
Васко, този път си прав! Всеки има право да изразява мнение, добро или лошо. :)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1678 on: 22.09.2015, 20:15:40 »
AGENT 006 изрази мнение, аз му отговорих и всичко е наред! ;)
Аз Дидко не го слушам. Нямам нищо против него, но тук си има модератори и администратор и това кой е за наказание и кой не е е тяхно решение и страшно много ме дразни с опитите си да се прави на арбитър. Иначе да, идеята ми не беше да те обиждам или умаловажавам. Идеята ми беше да се сблъскаш с неща, които със сигурност някои хора тук си мислят за теб.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1679 on: 22.09.2015, 20:42:42 »
Какъв е проблема с темата за постоянен контрол, изяснихме проблема, поспорихме, всеки даде своите доводи, всеки защити позицията си. Всеки има мнение и има правото да го изкаже, е явно не тук, тук трябва да се водиш по акъла на няколко души и край.
Много добро обобщение на ситуацията.  :fan:

За съжаление в този форум, освен официални правили има и неписани такива, които се оказва, че имат доста голяма сила... :neznam:

За модераторите е голям проблем, ако някой представи свой аргумент, и след това го дозащити или дообясни в друг пост. Това се възприема за натякване и безпочвено повтаряне.

Много се радвам, че в въпросната тема се появи откровен offtopic, защото това е идеален пример за това как би трябвало да се разграничава ontopic и offtopic.

Според мен, всички мнения преди мнение 280 в темата "Постоянен контрол" би трябвало да си останат, защото те са ontopic и част от пълноценна дискусия.

Мнения 280; 281; 284 и 293-299 би трябвало да се изтрият, тъй като са offtopic.

Между другото, ако нещо спра да пиша, то не е защото съм се отказал от форума, ами защото съм наказан или баннат... :rolleyes: