Вече е отговаряно - има неписано правило, ако някой повтаря по сто пъти едни и същи аргументи, форумът да се хигиенизира от повторенията му. Разгорещена дискусия се разбира спорещите да изтъкват нови аргументи, а не двама да повтарят едни и същи неща.
Напълно подкрепям това!
Но във случая не става въпрос за такова явление. В дискусията участват повечко потребители и редовно се излагаха нови доводи. Където се коментира вече изтъкнат аргумент, то е за да бъде дообяснен или защитен(ако потребителят не го е защитил, а само го е отбелязал в предишен пост). Това, че едни и същи неща (твърдения) се повтарят в една дискусия, не значи задължително, че те се повтарят по детски на принципа "няма пък, така е!". Те се повтарят защото участниците в дискусията искат да ги доразвият или да ги защитят когато техен опонет е оспорвал твърдението и т.н.
Нещо, което се случва редовно е, че въпросното неписано правило се използва от модераторите с повод и без повод и така са били отрязани десетки интересни дискусии, в които е имало пълноценен дебат.
Откога се регистрира и започна да следиш и публикуваш, за да си компетентен да коментираш това?
Сега обърнах внимание, че вече почти една година пиша активно във форума. А както казах - поне от още 4-5 години го следя много редовно.
Със сигурност проблем има и аз смятам, че е свързан с модераторската политика (или поне това е основната причина). Доста пъти през годините съм забелязвал как някои дълги дискусии изчезват, а също така съм забелязал как доста потребители се оплакват от цензура и после напускат форума.
Преди 3-4 години, ако само едно денонощие не съм чел форума, то не ми стигаха няколо часа да прочета новите мнения. Сега може и седмица-две да минат за да се натрупа същото количество мнения.
Голяма част от ативните потребители днес са такива, които са се регистрилали по-скоро. От старите потребители са останали много малко, и това са тези, които подкрепят модераторската нагласа за "чист форум".
Според мен, трябва администраторът да седне с модераторите, да си поговорят и да преосмислят политиката на контрол.
Иначе, след известно време форумът ще се превърне само в информационен сайт - в него ще се публикуват новини и информация за подвижния състав, маршрутните промени, рекламите по возилата и т.н.