Author Topic: Мнение за форума  (Read 481867 times)

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Мнение за форума
« Reply #1700 on: 06.11.2015, 00:36:04 »
Стига мнението ти да е в рамките на 2-3 среднодълги изречения, никой няма да има против да коментира. Но ако продължаваш с предългите постове, просто ще продължаваме да ги игнорираме  :)

Подкрепям Веско, при Васко проблема е именно дългите постове и повтарянето на едно и също.. по тази причина спрях и да чета неговите постове, а в началото ми беше интересно.  :)

+1

Старая се по въпроса. :rolleyes:

Но исках да кажа друго:

Във форума има добър ред и дисциплина, които се случват благодарение на правилата и стриктните наказания, които гарантират тяхното спазване. И това е хубаво нещо.

В същото време, част от хората, които пребивават в това микро общество (сред които са и тези, които следят за реда и дисциплината) реагират много остро на мнения, които предлагат подобен подход и в макро обществото - например, да има строги правила и строги санкции за водачите в градския транспорт.

Просто исках да отбележа парадокса, че тук пребиваваме в общество със стабилен ред и дисциплина и всеки се старае да се съобразява, но пък на голяма част от потребителите не им допадат идеите да има подобен подход в различни социални сфери.  :neznam:
vasko - оригиналът! :)

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1701 on: 06.11.2015, 00:39:07 »
LOL!

Васко, разбираме се, до 10 реда на мение и до 2 мнения на ден.  :D

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1702 on: 06.11.2015, 08:14:43 »
В същото време, част от хората, които пребивават в това микро общество (сред които са и тези, които следят за реда и дисциплината) реагират много остро на мнения, които предлагат подобен подход и в макро обществото - например, да има строги правила и строги санкции за водачите в градския транспорт.

Просто исках да отбележа парадокса, че тук пребиваваме в общество със стабилен ред и дисциплина и всеки се старае да се съобразява, но пък на голяма част от потребителите не им допадат идеите да има подобен подход в различни социални сфери.  :neznam:
Проблема в случая е сериозното разминаване между теория и практика. Да, хубаво ще е ватманите от линия 6 да не спират по път, за да си купят храна или нещо друго, да не тръгват с аванс и т.н., но ти мислиш тези проявление и последици от проблемите като самите проблеми и обвиняваш ватмани и шофьори - нещо, което много хора тук се опитват да ти кажат, че не е така. Това, което се вижда са само последици от проблемите. Хубаво е да сме дисциплинирани и всичко да ни е подредено, но с изкривената си представа, че последиците от проблемите са истинските проблеми, което както вече казах не е вярно, ти предизвикваш негодувание, защото в този форум има хора, които се занимават с транспорт, инфраструктура и благоустройство от много време, а ти изведнъш се регистрираш и твърдиш, че разбираш всичко като почваш да сипеш обвинения срещу този и онзи възоснова на неща, които на теб ти се виждат като проблеми, без да проявяваш самокритичност и да се запиташ "дали наистина съм прав". С този си подход ти демонстрираш неспособност да вникнеш в същността на нещата, вместо което си оставаш да се носиш по повърхността, докато междувременно си недоволен, че не ти обръщат достатъчно внимание, че непрекъснато някой застава срещу теб и че се отнасяли неуважително към теб.

Лично аз пък не харесвам японската дисциплина, където всичко е предварително изчислено и трябва да се извърши с точност до секунда.

Хората тук се опитват да ти кажат, че прекалено много теоретизираш, настояваш за правотата на теориите си, но всъщност въобще не ги съобразяваш с реалността и ги превръщаш във "въздушни кули". И аз съм имал такива моменти и разбира се съм оставал нехаресван.

Не знам в другите страни как е, но поне тук в България е силно влиятелна философията "стига си дрънкал, вземи да реализираш нещо на практика" и затова снизходителността е нещо много важно и ценно. Личното мнение е нещо, което трябва да се изказва, но трябва да е кратко, ясно и красноречиво. Оттам нататък преминаваме във философстване, което няма полза за практическото решаване на проблемите. 
« Last Edit: 06.11.2015, 08:23:26 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1703 on: 06.11.2015, 10:06:43 »
Абе когато сме се виждали наживо кой какъв конфликт е имал с мен? Има един глобален проблем както при мен, така и при много други хора. Като се пише нещо, то не се разбира правилно, Лично аз многократно съм бил разбирам погрешно и затова у един тесен кръг потребители съм си създал мнението, че съм провокатор, което не е така. И това ще остане завинаги у съзнанието на някои, докато те самите не загърбят миналото. Просто аз съм си доказвал вижданията обосновано. Дали се приема моята гледна точка или - всеки може да си реши. Васко прави същото. За да си докаже твърденията пише прекалено обосновано, но аз по този начин виждам разбиранията му. Ако нямам време или не мис е занимава, просто не ги чета.
А за вчерашното си мнение - да го разкодирам. Имах предвид, че все пак е малко странно ФБ да изпреварва информацията тук. Защото там информацията се поднася от малолетни хора, които са силно неуважавани тук, или от шофьори, голяма част от които също нямат особен авторитет в този форум. А автобусите не са на Карат, това ми беше пределно ясно, когато поствах. Но наистина не знам чий са и за какво са тук. Чух поне три версии, но ако ги напиша, може да подведа хората. все пак нали не е клюкарник? Защото нали помните 100 процентовото заминаване на икаруси за Перник. Е три години след тази велика клюка, виждате колко достоверна се оказа.
А по отношение на хората - от моя страна имам антипатия само към един единствен потребител. Спрямо другите нямам такава, писал съм го много пъти, ама май не ми вярвате.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1704 on: 06.11.2015, 12:18:06 »
Емо я това , че тук се ям с някои потребители , не значи ,че на улицата се изколваме . Когато аз пиша нещо ,изказвам мнение или нападам някой по някакъв начин  -не значи ,че съм мъ смъртен враг - напротив.

Online mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1705 on: 11.11.2015, 22:49:28 »
Напоследък си мисля, че се наблюдава едно прекалено толериране на детинско-комлексарски изцепки от хора, на които не им подхожда по никакъв начин това поведение за възрастта. Така и не разбрах какъв е проблема констатацията ми, че един трамвай, минал през две депа и сменил си веднъж боята (макар и регрес), си е една и съща разпадаща се каруца? Или вече започваме да въртим максимата, че като се скапе боята на един трамвай, автоматично му се саморазхлабват гайките на ходовата част? Съжалявам, но е изключително смешно такова поведение, и то от човек, който претендира да бъде вземан на сериозно. И това не е първия случай. :/

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1706 on: 12.11.2015, 08:41:41 »
О да, точно както подозирах, че може да се очаква от човек като теб. От едно мнение искаш целия форум да ти обърне внимание и да ме наказват, а когато през 2013-та и 2014-та ти ме правеше на маймуна относно снимачните въпроси аз не исках защитата на целия форум камоли наказания. Ако трябава да съм точен не казах абсолютно нищо. И къде го видя този "непърви случай"? Не очаквам такива претенции, при положение, че от месеци наред не влизам в никакви спорове и сериозни дискусии на тема поддръжка в трамвайния раздел. Изнасям единствено оперативна информация за промени по съставите и т.н. Всички останали претенции към 3001-3020 съм ги изразявал чрез снимки и то напълно завоалирано, за да не обиждам никого, но в един момент ми писна. Въпреки това твърдя, че не съм имал за цел да обиждам или провокирам никого, просто бях малко по-остър.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Online mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1707 on: 12.11.2015, 10:26:27 »
На мен ми е искрено забавно колко по детински наивен и сприхав си за пълни глупости. Но ако този ти тон, беше демонстриран наживо пред мен, щеше да се окажеш в ситуацията да спиш отделно от дъвкателните си органи. Току що се опитах завоалирано да ти кажа, че на драго сърце бих избил зъбите на този комплексар, който се осмели безпочвено да ме обиди и да ми държи тон :) Смятам темата за приключена. Междувпрочем, трезвомислещите и сериозни хора от този форум отдавна са се отказали да водят нормален разговор заради психическите ти заболявания, изразени съд словесни бълвочи. Разбирам да водех тоя безсмислен спор с 10 годишен хлапак, ама това, дами и господа, е човек на 22... :help:
Лек ден :)
« Last Edit: 12.11.2015, 10:31:56 by mihailo »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1708 on: 12.11.2015, 10:51:11 »
Темата е приключена - и двамата имате по едни 40% за това, че не може да комуникирате един с друг. Единият се държи грубо и обижда, другият заплашва с побой... чудна картинка.

При всеки следващ коментар по въпроса ще има +10%
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1709 on: 12.11.2015, 17:15:13 »
Тези проценти какви са и какво означават? Аз колко имам?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1710 on: 12.11.2015, 17:26:48 »
Ако не виждаш колко имаш, значи нямаш  ;)
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1711 on: 12.11.2015, 17:48:30 »
Това са проценти предупреждение и се налагат като наказание за неспазване на правилата. Ако имаш 60+ процента автоматично получваш забрана за писане. При първите 1-2 случая след няколко седмици се премахват наказанията, а при многократно нарушаване на правилата си остават.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1712 on: 12.11.2015, 19:08:03 »
Ако не виждаш колко имаш, значи нямаш  ;)
Не е така! Аз имах и не ги виждах . И когато друг ги видял и ми каза - се оказа ,че близо 6 месеца след изтичане на карантината на наказанието ,то не е премахнато , ама нали Модераторът ми е приятел , макар и повече виртуален , та не му се скарах  :rolleyes:

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1713 on: 30.12.2015, 12:47:44 »
Все повече се убеждавам, че свободата на словото в този форум е доста имагинерна и се определя само от изкривената представа за "сериозен" форум на модераторите.

Например, аз исках да изразя лично мнение, че според мен водач от градския транспорт трябва да бъде наказан със забележка или "мъмрене" (или друга нефинансова санкция като "стена на срама", например) ако след ПТП превозното му средства изглежда така, както 2258 в темата за ПТП и инциденти. Дори и от КАТ да са отхвърлили всякаква негова вина. ;)

Това си е мое лично мнение и ако имаше свобода на словото, не би трябвало да има проблем, ако си го представя по възпитан начин на грамотен български език. Но, очевидно това не е така, тъй като въпросната дискусия вече е "осъдена" на изтриване, а аз си имам предупреждение... :neznam:

Друг пример - тази тема не се хареса на модераторите и хоп, вече е заключена. Без някаква сериозна причина. :neznam:

Ако форумът беше наистина сериозен, щеше да позволява на своите потребители да изказват напълно свободно мненията си.  ;)
vasko - оригиналът! :)

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1714 on: 30.12.2015, 20:04:43 »
Например, аз исках да изразя лично мнение, че според мен водач от градския транспорт трябва да бъде наказан със забележка или "мъмрене" (или друга нефинансова санкция като "стена на срама", например) ако след ПТП превозното му средства изглежда така, както 2258 в темата за ПТП и инциденти. Дори и от КАТ да са отхвърлили всякаква негова вина. ;)

Това си е мое лично мнение и ако имаше свобода на словото, не би трябвало да има проблем, ако си го представя по възпитан начин на грамотен български език. Но, очевидно това не е така, тъй като въпросната дискусия вече е "осъдена" на изтриване, а аз си имам предупреждение... :neznam:
Добре де,
ТИ каква файда имаш той да бъде смъмрен и да бъде сложен на стена на срама?
Прости питам, от любопитство.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #1715 on: 30.12.2015, 20:10:44 »
Васко е съвестен гражданин и мисли за общото благо, не за своето.  :angel: :angel: :angel:   :rofl:

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1716 on: 30.12.2015, 21:11:47 »
Изказването на мнение е едно - и е изконно право на всеки. Между другото обаче, това е изконно право в едни определени обществени строеве, а не в тези, които ти, драги ми Васко, защитаваш под път и над път - в тези, дето ти си им фен, при изказване на мнение, различно от това на управляващите, в най-добрия случай отиваш да работиш безплатно надалеч-надалеч в уютна каторга, останалите варианти са или още по-мъчителни и болезнени, или още по-необратими. Та ако искаш да има свобода на словото, първо подреди мислите в главата си и реши искаш ли да я има или не... И, между другото, след като вземеш това важно решение, помисли и каква е разликата между свобода на словото и словоблудство, респ. графомания.

Изказването като крайна инстанция по всеки вселенски въпрос е нещо съвсем друго, и е белег за комплексираност, ниска култура, липса на възпитание и т.н. За справка - бай ви Ганя... Обвиненията без доказана вина на живи хора (а и на покойници...) пък се нарича клевета и, за твое сведение, може да бъде престъпление (не нарушение, щото ти нали не правиш разлика между тези две понятия...).
« Last Edit: 30.12.2015, 21:17:49 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #1717 on: 30.12.2015, 21:52:11 »
Разбира се, че всеки е свободен да изразява мнението си.... Но (!) на повечето колеги, четящи софийските раздели (в това число и аз), им е писнало да четат как всеки шофьор в градския транспорт, претърпял някаква злополука с ПС-то си, независимо дали той е виновен за случката или някой друг, трябва да бъде или уволнен, или оставен без заплата, или най-хубаво, ако бъде директно хвърлен в панделата! Ако Васко беше началник на Автотранспорта или Електротранспорта, досега съответното подразделение на ЦГМ щеше да изпитва сериозен недостиг на персонал, поради уволнени или напуснали служители! Хубаво – возиш се в ПС на градския транспорт, случва се нещо нередно, ами не може винаги шофьорът да ти е виновен. Колко пъти си отишъл и си попитал шофьора какво точно се е случило, барем чуем и неговата гледна точка по въпроса. А в последния случай дори се опитваш  да водиш "разследване" по някаква размазана снимка.... :bag:
Може би това е един от най-необективните членове на форума до момента...

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1718 on: 30.12.2015, 22:00:56 »
На Васко му прави чест да изразява гражданската си позиция. Но момчето има да изминава още доста дълъг път и най-вече да се научи на компромиси.

Или, по-точно казано, да се научи да разграничава истински важните проблеми от маловажните, както и да се научи да степенува наказанията, както и да разбере какъв вид наказания трябва да се раздават на какъв вид престъпления. Опитва се все още да е по-католик от папата.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1719 on: 30.12.2015, 22:16:08 »
Аз пък ще направя предложение за бутона "Харесвам". Не може ли до него да се добави и бутон "Не харесвам. И веднага ще дам пример. Не харесвам следното мнение:

Васко е съвестен гражданин и мисли за общото благо, не за своето.  :angel: :angel: :angel:   :rofl:
От тук лъхат саркастнични нотки. И не защото е замесен Васко, а по принцип.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".