Не искам да влизам в по-нататъшни спорове, затова ще кажа само още няколко думи, с което ще завърша.
Не може да поставяте тези 365 организации под общ знаменател, защото млекопроизводителите протестират за субсидии, пенсионерите за увеличаване на пенсиите, а такива като мен- за по-добра организация на уличното движение. Т.е. исканията ми са абсолютно СЪВМЕСТИМИ с желанията на всеки един потребител в този форум. Следя форума, защото тематиката, която се разисква в него, живо ме интересува. Затова ми се ще да ви убедя, че ние "бягаме" УСПОРЕДНО.
Аз също имам кола, но не обичам да шофирам и се придвижвам с колело. Много по-разтоварващо е. Такива като мен не замърсяват въздуха и облекчават трафика. Точно по този пункт (трафика) интересите ни се ПРЕПЛИТАТ. И да нямаше задръствания, пак щях да карам колело, както съм сигурен, че и Емо щеше да продължи да се вози на трамваи (без да го познавам лично). Затова ми е тъжно, че вместо подкрепа получаваме обиди и недоволство.
Друго, което искам да споделя, е, че българското общество страда от липса на граждански инициативи, каквато беше велошествието. И това е нормално, защото демокрацията у нас е още крехка. Трябват десетилетия, а може би и повече, за да може мисленето на нацията да се измени и постепенно да се запълни дефицитът на гражданско съзнание у хората. Още сме доста далеч от стадия "гражданско общество". Все пак ми се струва, че вървим в правилната посока, макар и доста бавно.