Ами ще ми кажеш ли каква е разликата между това дали се движат автомобили, трамваи или велосипедисти по Витошка. Защото аз ще ти кажа - тези на колелата не се чуват, а се движат понякога с по-висока скорост. В началото на седмицата някакъв се беше засвяткал дори без да държи кормилото с ръце. Ако искаш да караш така отиди на писта!
Не съм съгласен с тази теза, защото велоалеите са за велосипедистите, а не за хората пеш.
Все едно да слезнеме на пътното платно и тъй като е въпрос на минути, дори секунди, да ни блъсне някоя хвърчаща кола, да кажеме 'ако ще карате така, идете на писти'.
Просто всеки трябва да се научи къде му е мястото като се движи пеша, с колело, с автомобил.
Всеки трябва да се научи да се съобразява с останалите участници в движението, а велосипедистите към момента са най-нетолерантни, може би радвайки се на новите си придобвки в града. Аз не се движа по въпросната жълта линия, а я пресичам. Не може три пъти за две седмици за малко да ме отнесе велосипед, като поне в единия случай беше по-близо до тротоара, отколкото до очертанията на велоалеята.
И пак, за да се върнем към темата за трамвайните трасета, въпросът ми беше каква е разликата за пешеходния характер на "Витоша" дали ще има или не трамвай, след като има велоалея (две), която създава много повече напрежение за пешехдците там?