Не виждам логиката в мнението ти и преди и сега лентите са три с разликата, че сега едната от тях е бус лента само за возила от градския транспорт. Велоалеята няма никакво отношение по въпроса, който се опитваш да коментираш. Да не забравяме, че преди лявата лента беше не толкова за транзитно преминаване, а за провлачване в търсене на място за паркиране. Аз лично я избягвах всячески, защото винаги ме е било страх от излизащите на заден ход без видимост от диагоналните места. Уж пишеш в транспортен форум и би трябвало да разбираш какво е положението, но по всичко изглежда, че тайно обслужваш автомобилното лоби, търсейки начин да бъде обвинена велоалеята, а всъщност, както казах в началото и преди лентите бяха три и сега можеха да са, ако дясната не беше бус лента, следователно велоалеята не е виновна на никого с нищо. Не мисля, че при неналичие на велоалея с успоредни паркоместа от едната страна би имало място за три пълноценно активни ленти освен бус лентата. Ще са сбити до максимум и не мисля, че е добра идея. А Иво Никодимов защо не ползва градски транспорт?