Author Topic: Обновяване на трамвайния парк  (Read 51136 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Обновяване на трамвайния парк
« Reply #100 on: 26.07.2009, 15:30:04 »
Не смесвайте 2-та конкурса - единия е за 50 трамвая втора ръка, а този е за 25 нови. Нямат нищо общо помежду си

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #101 on: 26.07.2009, 18:37:14 »
 Абе хора да ви се чуди човек. Досега защо не се купуват нови трамваи, сега пък защо толкова много търгове, след 4-5 години щели да дойдат, дрън-дрън, мрън-мрън :)
 Като се оплаквате, оплаквайте се, че няма нови ремонти на трасетата, че след 4-5 години като дойдат новите да има по какво да се движат. Иначе както Гената спомена двата търга няма нищо общо, тъй че няма за какво да се притеснявате.;)
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Vladimircho

• Приятел на ГТ
  • И дълъг да е един трамвай, винаги ще се напълни
    • View Profile
    • Email
« Reply #102 on: 27.07.2009, 01:44:51 »
Ами 25 броя нови трамвая добре, но да бъдат нископодови не ми харесва как звучи на фона на нашите разнебитени релси. Да имат секция с нисък под по добре. ;) За 50-те броя старо нови съм съгласен на Дюваг от Швейцария имат си и ремаркета.
« Last Edit: 27.07.2009, 01:53:08 by Vladimircho »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #103 on: 27.07.2009, 09:50:16 »
Ами 25 броя нови трамвая добре, но да бъдат нископодови не ми харесва как звучи на фона на нашите разнебитени релси. Да имат секция с нисък под по добре. ;) За 50-те броя старо нови съм съгласен на Дюваг от Швейцария имат си и ремаркета.
Хаха - за кво са ни нови кочини. ЧКД рулз. Немците, Чехите и Словаците могат да ни предложат прилични мотриси на прилична цена.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #104 on: 27.07.2009, 10:42:51 »
Честно да ви кажа и аз мисля така. За какво са ни нови трамваи? С уредба за съобщаване на спирките, която ватманите няма да включват, защото ще им пречи, да са нископодови на нашите хубави трасета, да са с климатици, които няма да се включват, защото никой няма да се научи как да го наглася и т.н.... И не на последно място - да дойдат през 2014 год.(а ако случайно вземат инеКОН да изберат, може и през 2017 г.)

Така, че най-добре да акцентитаме върху старите трамваи. Ще ни свършат добра работа - дори и вагонки ще са супер. А ако вагончето на вагонката е нископодово, то и това условие ще е на голяма степен изпълнено.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #105 on: 29.07.2009, 20:45:52 »
 Днес на сесията на СОС беше гласувано и прието решението за търг за 25-те нови трамвая. Между другото някой от форума прави ли си труда да гледа заседанията, че повече от 300 души едновременно не сме имали и те са предимно общински служители :)

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #106 on: 29.07.2009, 22:40:58 »
Къде може да се гледат заседанията!?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #107 on: 01.08.2009, 18:27:18 »
http://sofia.bg От там отляво отиваш на "Столичен общински съвет" и като отидеш с мишока на него се отварят две възмоности - "за съвета", където са изнесени информация за съвета, наредби, съветници, както и минали и предстоящи докалди. Втората опция е "видео излъчвания" от там можеш да гледаш на живо, когато са заседанията( в Четвъртък през седмица) сега са във ваканция, освен ако не направят извънредно заседание. Освен на живо има и архив със минали заседания, но не знам дали функционира тъй като по принцип излъчванията се правят от външна фирма - Рикуест ООД.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #108 on: 14.12.2009, 14:13:55 »
14 фирми купуват документи, само две подават оферти. Пак в общината са поставили някое гениално условие....

Два кандидата за доставка на 25 нови трамвая в София
14.12.2009 14:01

Два кандидата са подали оферти за участие в обществената поръчка за доставката на 25 нови нископодови трамваи за „Столичен електротранспорт“, съобщиха от дружеството.

Днес ще бъдат отворени тръжните им документи.

Общо 14 са фирмите, закупили документи за участие в тръжната процедура - „Сименс“ ЕООД, „Кончар-електричие возила“ АД, „Шкода транспортатиан“ А.С., „Инекон груп“ А.С., „Construcciones Y Auxiliares De Ferrocarriles“ А.С., „Ансалдо Бреда“ S.P.A., „Константинов и синове“ ООД, „Cegeles A.S. Company“, „FTD Fahreudtechnik Dessau GmbH CTF“, „Автоинженеринг Холдинг Груп“ ООД, „Szededi Kozlekedesi Tarsasad KFT“, „Бомбардие транспортейшън“, „Би Ен Ви“ ЕООД и „Pojazdy Szynowe PESA Bydgobzoz SA Holding“.

До крайния срок за подаването на тръжните документи книжа са подали само две от тези компании – италианската „Ансалдо Бреда“ S.P.A. и испанската „Construcciones Y Auxiliares De Ferrocarriles“ А.С.

Това е втората процедура, която се обявява за доставката на 25 нови нископодови трамваи с междурелсие 1009 мм., тъй като след крайния срок за подаването на тръжните документи, на 17 март т.г. тогавашният столичен кмет Бойко Борисов съобщи, че конкурсът се е провалил, защото нито една от шестте фирми, закупили тръжни документи, не е подала оферта.

Тогава заместник-кметът по транспорт Александър Цветков заяви, че причината е заради обвиненията на БСП за предрешеност на обявения конкурс.

В миналия конкурс участниците, закупили тръжни документи, бяха „Сименс“ ЕООД, „Ансалдо Бреда“ S.P.A., „Кончар-електричие возила“ АД, „Шкода транспортатиан“ А.С., „Бомбардие транспортейшън“ и „Pojazdy Szynowe PESA Bydgobzoz SA Holding“.

Изискванията за новите мотриси са да са с минимална дължина 24 метра, да са с климатична система за охлаждане и отопление, електронна информационна система с табла на челната страна на трамвая, както и други три от дясната страна на возилото.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #109 on: 14.12.2009, 14:44:54 »
Айде честито, Кончари в София няма да видим! Интересно е защо липсва условието да са нископодови?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #110 on: 14.12.2009, 14:52:21 »
Айде честито, Кончари в София няма да видим! Интересно е защо липсва условието да са нископодови?

Има такова условие, просто не е влязло в съобщението (не се е видяло интересно на журналиста).
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #111 on: 14.12.2009, 14:53:17 »
Два кандидата са подали оферти за участие в обществената поръчка за доставката на 25 нови нископодови трамваи за „Столичен електротранспорт“, съобщиха от дружеството.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #112 on: 14.12.2009, 15:40:27 »
Най-вероятно ще купим същото като Белград. Те нали също бяха КАФ :lol:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #113 on: 14.12.2009, 15:46:09 »
Опитах да вляза в сайта на „Construcciones Y Auxiliares De Ferrocarriles“ А.С., но Google ме предупреждава за опасен софтуер. Някой успя ли да влезе в безопасен сайт на тази фирма?

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #114 on: 14.12.2009, 15:49:38 »
Опитах да вляза в сайта на „Construcciones Y Auxiliares De Ferrocarriles“ А.С., но Google ме предупреждава за опасен софтуер. Някой успя ли да влезе в безопасен сайт на тази фирма?
И на мен ми даде същото съобщение..Така или иначе предполагам, че са кандидатствали със същия модел, с който в Белград(освен ако той не е бил с нормално междурелсие, за което не съм сигурен)

Offline Nicky

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #115 on: 14.12.2009, 15:49:56 »
Влез през Internet Explorer ;)

ПС: Жалко за Кончарите, но да видим какво ще ни предложат и тези 2 фирми

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #116 on: 14.12.2009, 16:00:32 »
И на мен ми даде същото съобщение..Така или иначе предполагам, че са кандидатствали със същия модел, с който в Белград(освен ако той не е бил с нормално междурелсие, за което не съм сигурен)

На 1000мм са в Белград.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #117 on: 14.12.2009, 16:25:00 »
Еми значи със сигурност е този модел

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #118 on: 14.12.2009, 17:28:01 »
От техният сайт видях, че произвеждат ТМ с различен външен вид, т.е. ние можем да си изберем как да изглеждат, имат както 100 % нископодови, така и частично нископодови (70 %), а техническите данни са подходящи за София (като всички останали производители на пазара).
Важното е, че са нови ... Дано този път с документацията всичко да е наред.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #119 on: 14.12.2009, 17:31:21 »
Пу, пу дано е успешен търга!-
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."