Author Topic: Обновяване на трамвайния парк  (Read 51146 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Re: Обновяване на трамвайния парк
« Reply #60 on: 06.04.2009, 23:12:12 »
Тези трамваи повече се доближават до метровлакове, които спират на висок перон. Това автоматично ни изключва от вероятната дестинация.
« Last Edit: 06.04.2009, 23:18:26 by bdz43r »

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #61 on: 06.04.2009, 23:18:59 »
Не бих казал че са метро влакове чисти трамваи са това под вратите се прибира навътре и се отваря и стапало за градски габарит. Може и да не се отваря за висок перон, но се командва от ватмана. Подобни системи има в Щутгарт, Франкфурт, Бохум, Париж Т1, старите линии в Марсилия, Лос Анджелис и задруги не се сещам.
The Grand Tour

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #62 on: 06.04.2009, 23:24:37 »
Може да са за Бурса - те имат подобни композиции на лекото им метро :

Offline tauri

• Превозвач
    • View Profile
« Reply #63 on: 06.04.2009, 23:27:14 »
Тук сбърка това си е чист трамвай. Няма въздушна спирачка и ГВР по спирачка и по конструкция е трамвай. Не е леко метро.
The Grand Tour

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #64 on: 06.04.2009, 23:28:15 »
Тук сбърка това си е чист трамвай. Няма въздушна спирачка и ГВР по спирачка и по конструкция е трамвай. Не е леко метро.
Не споря какво е , но в Бурса си го водят леко метро и сега като се вгедах в снимките композициите са едно към едно .

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 06.04.2009, 23:29:25 »
Хич и да не са за нас най-добре. Вместо да си даваме парите за многогодишно използвани мотриси, по-добре да се инвестира в оправяне на релсовия път в столицата и след това да се гледа към нови модерни возила. Стана ясно, че и модернизираните ни 5 трамвая са крехки, лесно чупливи и ги щадя с най-лекия маршрут. Стига опити и замазване временно на трагичното ниво на трамвайния транспорт у нас. По-добре да се действа генерално с промяната - ремонт на релсите и закупуване на нови модерни трамваи.
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 06.04.2009, 23:29:58 »
Баш си е леко метро. Каквато ще да е конструкцията.

Offline tauri

• Превозвач
    • View Profile
« Reply #67 on: 06.04.2009, 23:37:38 »
Интересно ми е да чуя твоето определение за леко метро?
Щото в интерес на истината го чух за пръв път от П. Диков, а той много не отбира от тез работи. И не беше вярно.
The Grand Tour

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 06.04.2009, 23:39:37 »
Това на снимката горе може да мине за такова.
Много е далече от чист трамвай.

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #69 on: 06.04.2009, 23:40:52 »
Аз не мисля , че има значение какво е опредлението за леко метро и каква е системата в Бурса - те го водят леко . Ето какво е и определението в Urbanrail.net - light metro system . Важното е , че тези композиции са техни ;)

Offline NiGhtPiSH

• Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #70 on: 07.04.2009, 07:32:28 »
Light rail идва от две неща по-лекия тип релси които се ползват и съответно по-лекия ЖП подвижен състав. Това чудо си е ЕМВ, както и да го гледаме.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 07.04.2009, 08:42:46 »
И според мен това не е за София. Всичко при нас търсим да е нископодово, а това е предвидено за качване от висок перон. Няма как да пуснеш такова нещо по градските улици, още повече, че е съставено (поне това на снимката) от много сцепени вагони.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 07.04.2009, 09:34:15 »
Light rail идва от две неща по-лекия тип релси които се ползват и съответно по-лекия ЖП подвижен състав. Това чудо си е ЕМВ, както и да го гледаме.
По-лек тип релси?! Използват се нормални релси S-49, същите като при нормална железница. Те са най-разпространени и най-евтини.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #73 on: 07.04.2009, 10:33:50 »
Хич и да не са за нас най-добре. Вместо да си даваме парите за многогодишно използвани мотриси, по-добре да се инвестира в оправяне на релсовия път в столицата и след това да се гледа към нови модерни возила. Стана ясно, че и модернизираните ни 5 трамвая са крехки, лесно чупливи и ги щадя с най-лекия маршрут. Стига опити и замазване временно на трагичното ниво на трамвайния транспорт у нас. По-добре да се действа генерално с промяната - ремонт на релсите и закупуване на нови модерни трамваи.

Новите трамваи ни излизат прекалено скъпо, все ще се намери някой да прецака малкото желаещи да ни произведат трамваи. Иначе и моята идея именно е да се оправи релсовия път и да се закупят нови трамваи и крайсният резултат да е повишаване на средната скорост.

Вчера разговарях с ватман близък до заместник началник на Електротранспорт. Каза ми, че изобщо не знае за нови трамваи, но все пак група немци пристига или вече е пристигнала и трябва да бъде заведена в депо Искър, а после и в Красна Поляна, но приоритетъ е Искър. Дали все пак това не е знам за закупуване на някакви транваи втора употреба?
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 07.04.2009, 10:39:14 »
Ами след като са нови, няма как да не са скъпи. Ама по-добре скъпо и ново, вместо евтино старо, ако ще гледаме само цената. Не сте ли чували лафа, че евтиното излиза по-скъпо!?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #75 on: 07.04.2009, 12:44:44 »

Новите трамваи ни излизат прекалено скъпо, все ще се намери някой да прецака малкото желаещи да ни произведат трамваи. Иначе и моята идея именно е да се оправи релсовия път и да се закупят нови трамваи и крайсният резултат да е повишаване на средната скорост.

Вчера разговарях с ватман близък до заместник началник на Електротранспорт. Каза ми, че изобщо не знае за нови трамваи, но все пак група немци пристига или вече е пристигнала и трябва да бъде заведена в депо Искър, а после и в Красна Поляна, но приоритетъ е Искър. Дали все пак това не е знам за закупуване на някакви транваи втора употреба?

Та не разбрах, според теб трябват ли на София нови трамваи или не?

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #76 on: 07.04.2009, 12:53:12 »
Да трябват, естествено. Нали всички Софии трябва да бъдат спрени.
Естествено, каквито и ще да са трамваите, само да не са от крадците и мародерите инеКОН. По-скоро бих предпочел някои беларуски.
П.С. за да няма неразбрали - инеКОНските трамваи ги оценявам на по 350 000 евро бройката. Ако ни ги дават по толкова съм съгласен да ги приема.

Offline tauri

• Превозвач
    • View Profile
« Reply #77 on: 07.04.2009, 14:04:59 »
Ами след като са нови, няма как да не са скъпи. Ама по-добре скъпо и ново, вместо евтино старо, ако ще гледаме само цената. Не сте ли чували лафа, че евтиното излиза по-скъпо!?

Ако се водиш от това правило в авиацията и ж.п. транспорта много ще закъсаш. Примера с Инекон и Кончара е показателен, че без ясна стратегия за развитие наливаш само много пари без да има резултат.
Какво пречи на електрото да се наредят пред депата в Берлин и когато  натрупат 25 нови Flexcity да вземат 20 CKD-ta за съжаление широки. Тиристорни, някои с цифрово управление, в чудесно състояние дори и ГПР ще им направят, въобще красота. До 2011 трябва да заменят всичките си 180 бр.
The Grand Tour

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #78 on: 07.04.2009, 14:12:15 »
Много важен въпрос - колко струва 2408. Едва ли някой може да отговори, но аз да питам.

Защото чисто нов Кончар, който е по-голям от 2408 и с десетки екстри струва около 1 600 евро.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #79 on: 07.04.2009, 14:25:57 »
Много важен въпрос - колко струва 2408. Едва ли някой може да отговори, но аз да питам.

Защото чисто нов Кончар, който е по-голям от 2408 и с десетки екстри струва около 1 600 евро.
Имаш предвид 1.600.000?

Не знам колко би излязъл 2408, но Т6М-ът, от който е направен, едва ли и за 10 000 ще го вземат някъде.