Ето снимка от моя блок (в ж. к. "Сердика", бл. 22) на отвъдната страна на кръстовището при Пирогов (на картите, които имам го дават като пл. "Бойко" ???). Вижда се паркингът при голямата сграда на военните, откъдето би трябвало да минава пътят. Би трябвало след паркинга пътят да направи извивка наляво (гледано на снимката) - да мине през раззеленилата се върба в двора.
[attachment=5526:IMG_6578.jpg]
На сателитната снимка съм начертал откъде предполагам, че ще минава. Зелената окръжност огражда четирилентов път, изграден в края на 80-те години във връзка със строителството на блока, който оградих в зелено. По-голямата му ширина в сравнение със старите улици в района и посоката му подсказва, че той е имал връзка с бъдещия пробив. Но странно, че е направен само с четири ленти, въпреки, че има предостатъчно място за още две ленти на запад. Оттам минава А60. В северния край на този участък има нещо като площадче - там река Владайска се слива с пътя. Предполагам, че платната в едната посока ще минат от едната страна на реката, а в другата - от другата страна.
[attachment=5528:pr.JPG]
Интересно дали ще направят мост след паркинга на сградата на МО. В едно старо списание от началото на 70-те години бях чел статия точно за такъв пробив, имаше и снимка с макет, на който се виждаше мост, който минава над ж. п. линията. Днес обаче тя не съществува вече.