Author Topic: Кюстендил, Дупница  (Read 35991 times)

Offline stan4o

• Писател
  • **
    • View Profile
Кюстендил, Дупница
« on: 08.04.2008, 11:53:44 »
Някои знае ли нещо за транспорта в тези градове,какви автобуси се движат ,маршрутите им,  интервали на движение.
« Last Edit: 01.07.2008, 08:54:42 by CKD »

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Кюстендил, Дупница
« Reply #1 on: 19.05.2008, 11:14:16 »
Quote from: ЗиУ
Наистина ще е ибтересно и моля ако може някой да ми отговори какви са им автибусите в Кюстендил?

Имат няколко о305,Сетри има 2(от тези градския тип с врати отпред и по средата).А щях и да забравя за междуградския Чавдар 11М4,който е на Общонски транспорт и от време на време идва до София.
« Last Edit: 19.05.2008, 17:56:45 by difian »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2 on: 04.03.2009, 21:47:15 »
Някои знае ли нещо за транспорта в тези градове,какви автобуси се движат ,маршрутите им,  интервали на движение.
В Кюстендил мернах 3-врат Мерцедес О405, такъв досега не бях виждал, движеше се по линия 3. Имат също и О305-ци по линия 58. Двете линии минават в близост до гарата, но не разбрах докъде ходят. Отделно се мяркаха около автогарата някакви Неопланчета и Сетри

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 05.03.2009, 00:21:17 »
В Кюстендил мернах 3-врат Мерцедес О405, такъв досега не бях виждал, движеше се по линия 3. Имат също и О305-ци по линия 58. Двете линии минават в близост до гарата, но не разбрах докъде ходят. Отделно се мяркаха около автогарата някакви Неопланчета и Сетри

В Кюстендил има бледо подобие на градски транспорт-всички действащи линии са извънградски,защото преди 4-5 години закриха и последните наистина вътрешноградски линии.Движещите се автобуси за през 1-2 часа до околните села.Но в Кюстендил няма и нужда да имат ГТ понеже не е кой знае колко голям град и няма пътници.

Offline abs111

• View Profile
« Reply #4 on: 05.03.2009, 10:22:39 »
Незнам дали е коментирано тук но пак ще го пусна http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=321907

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #5 on: 05.03.2009, 12:06:27 »
Незнам дали е коментирано тук но пак ще го пусна http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=321907

Леле... тоя ще строи комунизма  :P

Във Монтана преди имаше ГТ. Поне две линии.

Online martin4o

• View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 30.08.2009, 21:04:46 »
А за Кюстендил какво става? Пуснаха ли им вече безплатния ГТ?
Закъснявам с отговора, но той е "НЕ". Това засега си остава предизборно обещание.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 03.03.2011, 22:58:28 »
Kюстендил:
Попаднах на една статия в седмичник, за периода 25.II. - 3.III.:
''На 30 минути ще се движат градските автобуси в Кюстендил, след като Общинският съвет даде положително становище за създаването на ново дружество ''Кюстендил транспорт''.
Предвиждат се две обиколни линии, като целта е да се обхване и новият траурен парк в местността Фарафунец. Сега много възрастни хора се затрудняват при предвижването си дотам. За да се покрият обиколните линии, общината първоначално ще купи четири нови автобуса.''

И малко предистория от 24.II. тази година, ето и Източникът.
''Създаването на еднолично търговско дружество с ограничена отговорност "Кюстендил транспорт", с капитал от 150 000 лв. ще гласува Общински съвет- Кюстендил. Заседанието е насрочено за 14 часа, а в дневния му ред са включени 25 точки.
На територията на Кюстендил дълги години не съществува градски транспорт. Той ще бъде полезен за всички. Това са част от мотивите в докладната на кмета Петър Паунов", заяви председателят на ОС- Кюстендил Васил Иванов.
Предстои да се гласува учредителния акт, кой да бъде управителя на дружеството, както и неговото възнаграждение.''
Като гледам горните постове, от преди година, това добро начинание явно трудно става, та чак сега ще влезе в сила. Все пак има поговорка, че хубавите работи, бавно ставали! Интересно ще да е, какви автобуси ще купят!

Спомня ли си някой, как преди малко повече от десетина години – тогава цялата преса беше гръмнала, – в един Чавдар 11Г5, от едно близко село към града са пътували много хора, автобусът е бил претъпкан. Малко преди да влезе в Кюстендил един от пътниците е носил кошар с пчели, поставен в чувал. Пътникът е бил най-отзад, но поради това, че тези автобуси доста подрусват, и то точно там, най-вече, пчелите са успели да излязат от кошера и от чувала, и са налетяли на пътуващите. В резултат на което, доста от тях са били нажилени, и по-късно попадат в болницата. Съобщаваше се също, че полицията издирва пътника, който в суматохата успява да се измъкне, оставяйки чувала с кошера.          

« Last Edit: 03.03.2011, 23:04:07 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline ikarus_256

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #8 on: 03.10.2011, 03:02:53 »
Във тези градове Монтана,Видин,Кюстендил сега има ли останали Икаруси,Чавдари и Кароси в движение в тези градове ?
« Last Edit: 03.10.2011, 07:39:30 by difian »

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #9 on: 03.10.2011, 10:01:04 »
Икарус и Чавдар мисля, че няма. Имаше съмнения, че в бившия ДАП във Видин има Икаруси, но едва ли все още са там. В Кюстендил може да има все още Кароси, ако не се лъжа.

Offline abs111

• View Profile
« Reply #10 on: 03.10.2011, 10:21:05 »
Кароси има 1 или 2 останали в Кюстендил.Междуселския транспорт се изпълнява изцяло от 0305-ци.Чавдар за последно видях преди две години на последния курс(18:30) от София.

Offline Balkanton

• View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #11 on: 11.11.2011, 08:57:18 »
Някаква стара статия за автогарата в Кюстендил със снимка на Икарус червен с черна ивица пред нея: http://viara-online.com/show_news.php?show=4462

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 20.04.2012, 00:18:24 »
Здравейте,как стои въпросът с транспорта в гр. Дупница?Благодаря Ви предварително!
И каква е цената на такситата-от точка до точка, на определена цена,в рамките на града или не?
п.с. извинявам се,ако някъде е споменавано за това!

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 22.04.2012, 14:51:54 »
Не съм запознат с транспорта в Дупница но тъй като никой не ти е отговорил ще кажа това което знам - миналата година бях 3 пъти в Дупница и съм видял само един единствен номер автобус - 3 който е на доста често (може да се разчита на него). Точен маршрут не мога да ти дам но знам че пресича града от единия край до другия и свързва индустриалната зона (Актавис) с центъра и срещуположния квартал през центъра - не минава пред ЖП Гарата - за да го хванеш трябва да походиш малко по-нагоре - спирката е пред еврейските гробища. Това е всичко което знам. Автобусите за София също обикалят немалко из града така че може и те да те устроят.

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 22.04.2012, 23:15:21 »
Преди 4 години ходих до Дупница и си спомням,че имаше градски автобуси Кароса,които се движеха покрай автогарата на града даже запомних и някои линии 1;3,за 2 не съм сигурен.С две думи трябва да ида пак и да се разходя до там близко е от София и ще науча по-подробно за това.Ако някой знае нещо да сподели.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 22.04.2012, 23:27:38 »
Аз бях по-миналата година, имаше и Чавдар В13-20 и то много добре ремонтиран.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 17.07.2012, 13:14:53 »
Здравейте,понеже планувам за този уикенд да направя една разходка с семейна,заедно с хора,които живеят в чужбина и са се върнали тук за известен период,до град Дупница,по-точно парк Рила!Имам един колега в работата,който ми каза,че било много хубаво там,а и от снимки и клипче в интернет се уверих в това!Та бих искал да попитам от гарата на какво трябва да се кача,колегата ми каза,че с такси ще е най-удобно,ще бъдем около 5-6 човека,колко ще ми струва до там-от ж.п. гарата до парка?Благодаря Ви предварително!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #17 on: 01.08.2012, 11:28:52 »
Откриват нова автобусна линия в Дупница

От 1 август за период от два месеца се открива нова автобусна линия с начална спирка Спортна зала и маршрут Спортна зала - площад "Мизия" - Бейзболно игрище/ в ж.к. "Бистрица"/ - последна спирка Парк "Рила". Автобусите ще пътуват всеки ден в интервала от 9 до 20.30 часа, като тръгването от началната спирка ще бъде на всеки кръгъл час, а връщането от последната спирка - половин час след това. В събота и неделя автобусите ще пътуват и в двете посоки на всеки половин час. Цената на билета е 1 лв.

Фирмата, която ще обслужва транспортната линия е консорциум "Ритъм". Решението за откриване на нова линия беше взето на една от последните сесии на ОбС Дупница, след като беше въведено платено паркиране на парк Рила. От 1 август влиза в сила и друго решение на ОбС Дупница - гратисен период за първите два часа от престоя на МПС на паркинга при парк „Рила".

Източник: http://www.struma.com/obshtestvo/otkrivat-nova-avtobusna-liniya-v-dupnica_28859/
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #18 on: 13.09.2012, 22:55:04 »
Днес бях в Кюстендил за няколко часа и успях да се разходя из града, който ми направи нелошо впечатление. Ако се спрем на транспорта, единствените линии, които видях бяха 1, 3 и 10. През деня линиите се обслужваха от няколко броя бусчета Мерцедес и поне 2 мидибусчета Ивеко-Менарини. На линия 10 забелязах междуградска Сетра и една 0 305-ца. След 17 часа обаче на линия излязоха и 2 0 305-ци и една Кароса, която, за съжаление, мернах само отдалеч. Като интервал на движение, най-редовна е тройката, също и единицата. На спирката пред гарата има табела с подробно разписание, но то е почти абсолютно нечетливо заради безбройните лепенки по него. Направи ми впечатление, че тройките карат с 2 различни маршрута на табелите, така че ако не си запознат предварително, можеш да се объркаш. Това е единствената снимка, която успях да направя - на едно от Ивекотата.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #19 on: 30.11.2012, 18:00:21 »
В Дупница са нарязали една от Каросите. До гарата се вижда задния мост и част от предницата - не успях да снимам.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!