Author Topic: Горна Оряховица  (Read 245810 times)

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
Re: Горна Оряховица
« Reply #500 on: 18.09.2012, 18:25:38 »
Бяха пуснали оранжевите, за това ми бе учудването.  :)

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #501 on: 18.09.2012, 19:34:26 »
Бяха пуснали оранжевите, за това ми бе учудването.  :)
И днес имаше, само че влизаха само в пик.

Offline scorpqueenov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #502 on: 09.10.2012, 16:21:13 »
Днес пътувах с 10-ката на 13.15 ч. от В. Търново. На влизане в Г. Оряховица обаче автобусът не мина по моста над жп линията, а зави преди него по ул. "Антон Страшимиров", мина през кв. Калтинец и излезе на маршрута си малко след отделянето на ул. "Съединение" от ул. "Цар Освободител". Кондукторът попита дали има пътници за гарата и след като никой не отговори положително, автобусът зави наляво директно към кв. Пролет, без да мине през гарата.
Някой знае ли какво се е случило, че не се преминава по ул. "Съединение"?

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #503 on: 18.11.2012, 19:11:31 »
Някой знае ли, дали има транспорт от Горна Оряховица до хотел "Амбарица" ?

Offline scorpqueenov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #504 on: 19.11.2012, 15:44:07 »
Нещо не мога да ти разбера въпроса. Хотел "Амбарица" се намира в Горна Оряховица. Да не би да имаш предвид някой друг хотел с това име? Ако е така, не мога да ти отговоря.
Иначе почти всички градски и крайградски линии, които пътуват от автогарата до жп гарата в ГО, минават покрай горнооряховския хотел - 1, 3, 10, 15, 45, 77, маршрутките за ВТ и Арбанаси. Спирката, която го обслужва, е тази на механотехникума.

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #505 on: 20.11.2012, 11:50:05 »

Има, спирката е до него. Автобуси 3, 1 и 10 от посока център минават оттам. Ще питаш кондуктора, къде да слезеш.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #506 on: 23.11.2012, 23:35:56 »
Нещо не мога да ти разбера въпроса. Хотел "Амбарица" се намира в Горна Оряховица. Да не би да имаш предвид някой друг хотел с това име? Ако е така, не мога да ти отговоря.
Иначе почти всички градски и крайградски линии, които пътуват от автогарата до жп гарата в ГО, минават покрай горнооряховския хотел - 1, 3, 10, 15, 45, 77, маршрутките за ВТ и Арбанаси. Спирката, която го обслужва, е тази на механотехникума.

Има, спирката е до него. Автобуси 3, 1 и 10 от посока център минават оттам. Ще питаш кондуктора, къде да слезеш.

Благодаря за отговора и на двамата. Явно информацията на която съм попаднал в интернет е била грешна, тъй като според това което четох въпросният хотел се намира извън Горна Оряховица.

Offline scorpqueenov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #507 on: 28.11.2012, 17:11:43 »
Няма защо.  :)

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #508 on: 19.12.2012, 21:33:25 »
Положението в ГО към 17 часа е трагично. За цял ден видях един снегорин, минаващ 2 пъти през центъра. И на двата пъти караше доста бързо с полувдигнато гребло. Почти нищо не се почистваше, а само се затъпкваше. Пълна трагедия. Това на центъра. В крайните улици не ми се мисли, какво чудо е. :help:

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #509 on: 01.02.2013, 12:19:01 »
"Надежда" смени "Турбо" в Горна Оряховица

http://gtvt2012.blogspot.com/2013/02/blog-post.html

Информацията е взета от: - www.gtvt2012.blogspot.com

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #511 on: 14.06.2013, 09:29:06 »
А журналята пак не са в час. Във Варна има автобус, че и два, О405 на Делтакар с асансьорче 2173 и 2174. Не съм сигурен, но мисля, че и  в Плевен Исузу Тюркуал имат асансьор на втората врата.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #512 on: 24.06.2013, 16:57:40 »
Днес реших да прежаля 3 лв. и да ида до Горна Оряховица. Като цяло, след като изминах за първи път целия маршрут на 10-ката в Горна, останах с по-добри впечатления от града. Досега бях идвал единствено до жп гарата и мислех, че градът е едно село, на което са му пльоснали ключова жп гара без причина и затова са му присъдили названието "град". Ами, не е зле градецът, приятен беше, даже пътищата му са по-добри от тея в Търново сякаш  :D

Позастоях се половин час на автогарата. Като цяло нищо интересно - всичко беше само Исузута и само една червено-бяла Кароса за цвят. Интересно е, че линиите се обслужват и от големи, и от малки ПС. Така по 1-ицата видях Каросата плюс две Исузута, едното от които даже беше междуградско. Някой може ли да каже тази линия с какъв статус е? Води ли се въобще градска, понеже на табелата на Каросата пишеше "Горна Оряховица - жп гара Горна Оряховица - Горна Оряховица", а на онази на едното Исузу пишеше: "Автогара - жп гара - автогара" или нещо такова. И колко струва билетът, че току-виж някой път съм дошъл отново и съм налазил Каросата?

Друго нещо, което направи впечатление, е, че "Турбо" са доста по-живи, отколкото предполагах. На гарата имаше техни Фолксвагени, а после се появи и една от междуградските им Сетри по линия 45, по която след появата на Сетрата замина един Крафтер. Под наем ли излиза, че обслужват линиите?

Направих и три снимки. На първата са два Отокара на "Надежда" - големит, с който дойдох, по 10-ката, а малкият - по 14-ката. На втората е звездата на шоуто - добрата стара Кароса. За десерт пък е междуградската Сетра на "Турбо", с която неведнъж през втори курс съм ходил до Горна Оряховица, когато ми се е искало да хвана претъпкания влак преди баламите в Търново  :crazy:
« Last Edit: 24.06.2013, 17:01:01 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #513 on: 24.06.2013, 18:46:22 »
Линии №77 и №45 са спечелени от "Надежда", а "Турбо" (или част от бившата "Турбо") са или подизпълнител на "Надежда" или от великотърновската фирма са наели някои от превозните средства на фирмата от ГО за да изпълняват курсовете си в железничарския град. Склонен съм да вярвам на първата теза, защото "Надежда" си има предостатъчно автобуси за да взема на други фирми и още повече когато става въпрос за стари автобуси. Иначе линия №1 е основната градска линия в ГО, движи се на 20 мин. и свързва кв."Пролет" с автогарата и жп. гарата, като в една част от маршрута си се дублира с 10-ка, че и с маршрутката "Велико Търново - ЖПГ ГО". Градския билет в 14-те и маршрутките на "Алекс ОК" е 0,90 лв., а в автобусите на "Надежда" е 0,70 лв., а пък "Янтра" май карат на 0,80 лв.  :D

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #514 on: 27.06.2013, 20:39:43 »
Днес отново се реших да ида до Горна Оряховица, понеже желанието ми да се кача на Кароса за първи път от 1998 г. насам надделя над мен. Платих 1 лев за билета, но някакси си струваше. Бях разочарован единствено от краткия маршрут, който беше взет за около 15 минути, и то без дори шофьорът да бърза. Да кажа, че автобусът е запазен, би било преувеличено, но можеше и да е доста по-зле сякаш. Убедих се защо Кароса е била една от най-реномираните марки в СИВ едно време - полегналите полицаи ги вземаше доста меко и като цяло возията ѝ не е зле, макар и да поскръцва и да потраква. Определено превъзхожда Икарусите по возия. Третата врата така и не се отвори нито веднъж, та сигурно е била развалена. Интересно е, че плоскостите по стените са тапицирани. Ако изключим грозните седалки, бих казал, че за соц автобус от 80-те салонът е доста добре направен и не чак толкова спартански.

Май като цяло в града са останали само две Кароси в движение - тази и другата, която снимах във вторник. Тя ми се вижда по-запазена, днес беше 3-ка за Долна Оряховица, тъй че явно ги въртят. Да можеше да ги пускат и по 10-ката от време на време, нямаше да е зле. Помня, че преди две години сутрин пускаха една туристическа; тези двете са градски, но и титулярните Исузута по 10-ката от страна на "Янтра" също са, тъй че понякога, като нуждата от голям автобус стане крещяща, биха могли да бъдат полезни. Сигурно единствената причина да не ги пускат до Търново е липса на доверие в състоянието им да идат до толкова далечна дестинация.

Видях и още автобуси на "Турбо", пръснати из града. Да не би да нямат гараж и да нощуват близо до домовете на шофьорите си, както ставаше доскоро с автобусите на "Бургасволан" в Бургас?
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline scorpqueenov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #515 on: 28.06.2013, 11:14:34 »
...а пък "Янтра" май карат на 0,80 лв.  :D

От доста време градският билет на "Янтра" в ГО е 1 лев.

Да можеше да ги пускат и по 10-ката от време на време, нямаше да е зле. Помня, че преди две години сутрин пускаха една туристическа; тези двете са градски, но и титулярните Исузута по 10-ката от страна на "Янтра" също са, тъй че понякога, като нуждата от голям автобус стане крещяща, биха могли да бъдат полезни. Сигурно единствената причина да не ги пускат до Търново е липса на доверие в състоянието им да идат до толкова далечна дестинация.

Спомням си, че преди няколко години от време на време съм пътувал в Кароси до ВТ по 10, но не ми хареса никак - пътуването беше много тромаво и чувството беше, че всеки момент ще спре и/или ще се разпадне, беше по-зле дори и от Чавдар. А защо спряха сутрин да пускат туристическата Сетра, и аз не знам. Тази година само един път я пуснаха и то инцидентно.

Видях и още автобуси на "Турбо", пръснати из града. Да не би да нямат гараж и да нощуват близо до домовете на шофьорите си, както ставаше доскоро с автобусите на "Бургасволан" в Бургас?

Мисля, че горнооряховските автобуси на бившото сдружение нямат гараж, ами нощуват до домовете на шофьорите. Навремето една част нощуваха и пред автогарата, но откакто направиха "кръговото" там, автобусите ги няма вече. А в Лясковец мисля, че има депо и лясковската част от фирмата нощува там, но не съм сигурен.
« Last Edit: 28.06.2013, 11:26:41 by scorpqueenov »

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #516 on: 30.06.2013, 04:27:50 »
Не мисля,че са останали само две кароси в движение повече са.Един приятел работи на бензиностанцията на която зареждат автобусите на "Янтра транспорт"и като си говорихме ми каза,че рядко но са идвали да азареждат съчленената Кароса и МАН-а!!!???Аз лично не съм ги виждал на линия от много време даже мислех,че са бракувани и ми е много интересно къде са ходили,че да зареждат!Относо цената на билета просто нямам думи...почвам да си мисля,че нарочно искат да съсипят и ликвидират градския транспорт в града!
230120092456.jpg

Offline atlantic

• Напредващ
  • Ватман завинаги
    • View Profile
« Reply #517 on: 30.06.2013, 17:16:25 »
Не са конкурентоспособни, затова.Те и такситата им са по-скъпи в Горна Оряховица, от жп гарата когато ми се е налагало съм викал такси от Търново.

Offline scorpqueenov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #518 on: 01.07.2013, 10:04:22 »
Относо цената на билета просто нямам думи...почвам да си мисля,че нарочно искат да съсипят и ликвидират градския транспорт в града!

И става така, че хем по-скапани автобуси, хем по-скъпи. :D Всъщност единственото, което ми харесва при "Янтра Транспорт", е късният курс на 10-ката, който тръгва от 21.30 ч. от В. Търново, докато всичко останало за ГО спира в 20.00 ч. (само за маршрутките не знам, поправете ме, ако греша).

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #519 on: 02.07.2013, 23:16:57 »
Последната маршрутка от ВТ е в 20:15, а от ЖПГ ГО в 21:15 - това през делнични дни. Изключително тъпо е, че в интервала от 19:55 до 20:55 от ЖПГ ГО в посока ВТ, няма нито коли по №10, нито маршрутки, а след това за 15/20 мин. минават и двете. Два пъти ми се е случвало да пристигам с влак в ГО в този часови пояс и да се прибирам с такси, което не е много от легалните.  :angry: