Като гледам тези снимки и надписите по сандъците – ''Прагоинвест''...
В склад се намират чисто нови 10 токоизправителни станции в дървени кафези, високи по над 2 метра.
До тях се намират 3 бр. трансформатори. Има и една макара с контактен проводник, с крепежни елементи по него.
Проводника е със 8-чен профил, като в горната част на осмицата се закрепват крепежите, а отдолу е осводобен за контакт с токоснемател.
Не се сетих да щракна снимки но другия път ще съм подготвен.
... се сещам, че в темата ''Тролейбусен транспорт в България (без София, Варна, Бургас и Плевен)'', има страхотен материал, който в частност включва и Г.О., и точно това оборудване
Той твърди – Иван Неков, б.а, че в склад до основното училище в близкото до Горна Оряховица село Първомайци все още стоят в кашоните две чисто нови чешки тягоизправителни станции, които били купени и предназначени за тролейбусната мрежа на Горна Оряховица.
целият материал е на стр. 29, #568.
P.S.Впрочем преди време, покрай демонтирането на мрежата тук, обвиняваха точно този човек (името му тогава не запомних, но длъжността му... която сега ме потсети), че едва ли не той е виновен за недовършването и впоследствие от това, създалата се необходимост от развалянето на трасето. Неговият глас естествено не се чуваше, за да обясни каква е действителната ситуация, само пак по някаква опозиционна, мисля кабеларка беше, той споменаваше, че като е надушил събитията е скрил оборудването, за да не го изпишат без документи и да представят ще такова нещо изобщо не е имало. Разбира се, лакейските медии никога не дадоха гласност за това – споменавам го само, не защото търся нещо, а защото, ако не бяха всичките тези материали, сигурно никога нямаше да узнаем повече детайли – от едното голословно твърдение, че някога е имало нещо!