Author Topic: Горна Оряховица  (Read 245803 times)

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Горна Оряховица
« Reply #60 on: 06.04.2009, 22:52:53 »
Пет нови автобуса на метан,се чакат в Горна към Края на лятото,които ще се разпределят по градските линии.в скоро време се о4аква и ново електронно табло на автогарата.
това ме убеди началник автогара Горна Оряховица,след дългия и обстоен разговор.
загубите на "Янтра транспорт" от нелегалн превозвачи,на месец възлизат над 30000 лева.
Само,че ден след нашата среща, е имало среща на "големите" които са настоявали за вдигане на градския билет и са се появили разногласия s местните ръководители, и сега маи са в отпуск...... :bb:
Г-н Цачев от Общината отговарящ за стопански дейности лично ми обеща,че до месец навсякъде по спирките в града,че бъдат поставени актуални разписания на градските линии..... 8)
230120092456.jpg

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #61 on: 09.04.2009, 16:20:15 »
Колко съчленени автобуса има в Горна Оряховица , аз съм от Велико Търново но когато съм минавал през Горна не съм обръщал внимание и вярно ли е , че ще карат нови автобуси до месец
  :D 8)   :) :rolleyes: :)
и също вижте и това , добра новина  :fan: :fan: :fan:
9643 пенсионери пътуват безплатно в Горна Оряховица
  9 643 пенсионери от община Горна Оряховица ще получат безплатни автобусни билети. Тяхното раздаване започна от началото на седмицата в Информационния център на общината.От социалната придобивка могат да се възползват пенсионерите на възраст над 65 години при жените и над 67 при мъжете. От тях 5 480 живеят в общинския център, а останалите 4 163 – в съставните селища.Правоимащите ще получават по два билета месечно, като наведнъж се дават билетите за тримесечие, информират от общината. С безплатните билети възрастните хора ще могат да пътуват в рамките на града. Пенсионерите, които не живеят в общинския център, ще получат билетите си от кмета или кметския наместник на съответното населено място.Най-скъпи са билетите за пенсионерите от Паисий – 3,50 лв., които са 33-ма. Най-много са пенсионерите в Драганово и Поликраище, съответно 870 и 756.За първото тримесечие община Горна Оряховица е платила за билетите 63 000 лв.
« Last Edit: 09.04.2009, 16:32:53 by ari_91 »

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #62 on: 09.04.2009, 21:14:18 »
Мен ако питаш въобще не е добра новината,тук в Пловдив като имат карти и са се по автобусите,и нищо не получават от тях,освен някакви стотинки от общината,в вашия случай даже е по зле,защото общината плаща билета,и може да се окаже,че няма кои да дава пари на превозваческите фирми.

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 09.04.2009, 21:17:55 »
Общо мисля,че са 5,ako не са оставили някой Икарус,но от известно време излизат само 2 Кароси и Ман-а и то само по 3-ката.Би ли ми казал от къде ти е източника за новите Автобуси(до месец),защото аз знам за октомври.
Това за пенсионерите е от доста време поне от2-3 години е.
230120092456.jpg

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #64 on: 30.05.2009, 18:14:53 »
Кога е последната кола по линия №10 от Горна Оряховица посока Велико Търново и обратното кога е последната 10-ка от Велико Търново посока Горна Оряховица ??  :bb:

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 31.05.2009, 12:58:04 »
Мсля,че последната 10-ка е 20:30 от горна и същата се връща обратно.
най вероятно 21:30 да тръгва на обратно.
230120092456.jpg

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #66 on: 24.06.2009, 19:31:09 »
Уважаеми администратори,
предлагам ви да сложите темата за Горна Оряховица в раздел Велико Търново, тъй като двата града са съвсем близо и при това градския им транспорт е свързан
Хора и аз предлагам да преместим темата за Г.Оряховица в папката на В.Търново.Така хората които влизат за да пишат само там ще отделят внимание и на тази тема,а и плюс това двата града има няколко съвместни линии ;)
« Last Edit: 25.06.2009, 19:37:46 by handstake »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #67 on: 25.06.2009, 18:19:36 »
Пет нови автобуса на метан,се чакат в Горна към Края на лятото,които ще се разпределят по градските линии.в скоро време се о4аква и ново електронно табло на автогарата.
загубите на "Янтра транспорт" от нелегалн превозвачи,на месец възлизат над 30000 лева.
Само,че ден след нашата среща, е имало среща на "големите" които са настоявали за вдигане на градския билет и са се появили разногласия s местните ръководители, и сега маи са в отпуск...... :bb:
Г-н Цачев от Общината отговарящ за стопански дейности лично ми обеща,че до месец навсякъде по спирките в града,че бъдат поставени актуални разписания на градските линии..... 8)
Какво става с новите автобуси пристиганаха ли ???

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 28.06.2009, 10:12:33 »

Този господин Цачев явно те е послъгал яко....

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #69 on: 29.06.2009, 22:47:01 »
и то не веднъж,защото преди около две семици ходих да го питам колко още трябва да се стопли за разписанията и той ми каза,че са готови табелите само трябвало да се монтират.цялата администрация на Общината са такива безотговорнии и нагли.
230120092456.jpg

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #70 on: 03.08.2009, 12:39:19 »
Има ли още курсове през нощта?
Влязал коня в кръчмата, казал " Ко кат съм кон? " и си излязал.

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 04.08.2009, 13:55:25 »
Има ли още курсове през нощта?
Има.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #72 on: 06.08.2009, 10:31:36 »

В Г. Оряховица автобусите празни, всеки втори върви пеш
Скъпите билети и неразбориите в транспортното обслужване отблъскват пътниците
В РАМКИТЕ НА ИНИЦИАТИВАТА „СИВИТАС” ЗА ПО-ДОБЪР И ЧИСТ ТРАНСПОРТ в Г. Оряховица бяха анкетирани през юни 300 семейства. Всеки от разпитаните 717 граждани бе помолен да опише обичайните си пътувания в рамките на един работен ден, с каква цел и докъде се придвижва, какъв транспорт ползва. Статистическите данни се оказаха доста интересни.
• Средно на ден горнооряховчанинът извършва близо 6 пътувания. При 56, 5% целта им е работа, при 6, 4% - обучение, при 27% - пазаруване, 10% - социални контакти;
• 60% от гражданите предпочитат да се придвижват пеш. 29% жители на града ползват лек автомобил, като 22% от тях шофират, 7% са пасажери;
• Само 7, 7% залагат на услугите на градския транспорт;
• Общо под 2% ползват таксита, маршрутки, велосипеди, мотори;
• Интересен факт: в Г. Оряховица броят на леките автомобили на 1000 жители е 376, докато средно за страната тази цифра е около 300.
ДАННИТЕ ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ АНАЛИЗИРАТ, НО ИМПРОВИЗИРАНА АНКЕТА НА В. „БОРБА” ДОПЪЛНИ КАРТИНАТА. 70% от разпитаните посочват високата цена на билетите за автомобилния транспорт като основна пречка да го ползват. 20% смятат, че старите автобуси, лошата хигиена и разочарованието от конкретно пътуване са сред причините да ходят пеш. Само 9% отчитат, че с изключение на кварталите Гарата и Калтинец градът спокойно може да бъде преброден пеш.
Импровизираната анкета показа и друго. Горнооряховчани настояват на автобусните спирки да се поставят номерата на рейсовете, които спират там. На възловите автоспирки гражданите искат да има поставени и разписания. Мнозина споделяха, че при конфликтни ситуации с обслужващите транспортни фирми не знаят къде точно да се жалват, защото никъде не е афиширан телефон. Обикновено гневът им го отнася диспечерът на автогарата, но той е служител на частната обслужваща фирма „Янтра транспорт” и нещата спират дотам.
В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВЕ СЪДМИЦИ НА ОБСТОЕН ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ АНАЛИЗ БЕ ПОДЛОЖЕНА МАРШРУТНА ЛИНИЯ 99. Тя е по направлението жп гара Г. Оряховица – автогара Г. Оряховица – Лясковец – Драгижево – Мерданя. В разписанието, с което разполагаха шофьорите, не бяха отбелязани часовете, когато автобусът преминава през населените места. Само беше фиксирано, че в 15 часа рейсът трябва да тръгне обратно от Мерданя. На 28 юли автобусът буквално прелетя покрай спирка „автогара” и остави четири пътнички. Едната от тях се жалва на диспечерката, а Мария Лефтерова възмутено търсеше къде другаде да се оплаче. При друг случай по същата релация кондукторката не призна пенсионерските билети на две пътнички и те бяха принудени да заплатят билетите си. Жените не се примириха с унижението и когато пристигнаха в Мерданя, тръгнаха да търсят кмета, за да се жалват. Защото община Лясковец заплаща тези билети на транспортната фирма.
ОЩЕ ЕДНА ПОДРОБНОСТ СЕ НАБИ НА ОЧИ ПО ВРЕМЕ НА ПРОВЕРКАТА. В Драгижево автобусът спира на необозначено място, на кръстовище, с мотива, че пътниците са свикнали тук да чакат. На 20 метра от мястото е истинската спирка. Следващата спирка в селото също не е обозначена.
За драстична кражба на пътници
разказа Румен Есенков, един от собствениците на СД „Турбо частни превози – 2003”. Той си направил труда да стои един час на централната спирка /при моста/ в Лясковец. За това време такситата са отмъкнали 136 пътници. Същото е и положението по линия номер 3 в Г. Оряховица, където при аптека „Медея” 5 минути преди автобуса за Д. Оряховица таксита обират пътниците.
Потърсени бяха и институциите за коментар на констатираните нередности. Преди четири години община Г. Оряховица е подписала договори за транспортно обслужване с „Янтра транспорт”. СД „Турбо частни превози – 2003” и СД „Волан”. В главата „Права и задължения на възложителя” изрично е посочено, че възложителят упражнява контрол САМОСТОЯТЕЛНО или съвместно с автомобилната инспекция. Оказа се, че повече от пет години общинските служители от отдел „Стопански дейности” не са извършвали проверки самостоятелно. Отношенията с превозвачите се градят само върху дадената дума и проявеното разбиране при решаване на възникналите проблеми. Вероятно от „Янтра транспорт” дори не са си направили труда да си припомнят клаузите на подписания договор. И изпращат писмо до общинската администрация, като предлагат от 20 юли в 22 часа да не се движи автобус N 3 от квартал Пролет до Д. Оряховица и обратно, в петък в 13, 30 да не се движи автобус до Горско Ново село. Да се прекрати изобщо движението по линия 77, която обслужва релацията кв. Пролет – гробищен парк. Мотивите са, че драстично е намален пътникопотокът в резултат на нелоялна конкуренция и летния отпуск на ученици и граждани. От фирмата се позовават на точка 5 от договора. Парадоксът е, че клаузата касае правата на възложителя /а не на изпълнителя/ да променя броя на курсовете по дадена линия.
ОТ СД „Турбо частни превози – 2003” също са притеснени от намаляване на пътникопотока и настояват по линия N 14 /Г. Оряховица – Лясковец – В. Търново и обратно/ общо да бъдат отменени 14 курса. Старши експертът Цветомир Георгиев, служител в отдел „Стопански дейности” и зам.-кметът инж. Добромир Добрев оказаха пълно съдействие при обсъждането на констатираните проблеми и пропуски в транспортното обслужване на горнооряховчани. Направена бе проверка на автобус N 99. Оказа се, че разписанието няма заверка на община Г. Оряховица. Изводите и последващите действия оставяме на специализираните органи. За некачественото транспортно обслужване
60318 ЩЕ Е ТЕЛЕФОНЪТна който занапред ще могат да се жалват гражданите заради некачествено обслужване. През есента Общинският съвет ще обсъди проблемите на автотранспорта, информира Д. Добрев. До тогава той ще внесе предложение на спирките да се поставят разписанията и да се обозначат номерата на преминаващите автобуси.

А дори имат съчленени автобуси .

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 07.08.2009, 20:58:16 »
Намаляват с една кола автобусите по линия № 14

В община Горна Оряховица е постъпило искане от СД “Турбо частни превози 2003 “Йорданов и сие” за промяна в разписанието на обслужваната от превозвача линия № 14, съобщиха от Общината.
Изменението се налага заради намаляване на пътникопотока заради ученическата ваканция и летните отпуски по маршрута Горна Оряховица - Лясковец - Велико Търново и обратно. От 1 август до 15 септември автобусите по направлението ще бъдат намалени от 3 на 2.
Ще бъдат спрени автобусите, тръгващи от Горна Оряховица в 6,30 ч., 8,30, 10,30, 12,30, 14,30, 16,30 и 18,30 часа. От Велико Търново няма да се изпълняват линиите, тръгващи в 7,30 ч., 9,30, 11,30, 13,30, 15,30, 17,30 и 19,30 часа. От средата на септември движението на автобусите по линия № 14 в тези часове ще бъде възстановено.

http://www.dnesbg.com/index.php?page=Ne ... ge&id=8104
230120092456.jpg

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 07.08.2009, 21:06:23 »
Има си нужда от съчленени автобуси особенно по 3 и 1. цяла индустриална зона на4ело със Захарни,чакат на троиката дето е на 30 мин и  в пика е фраш. и единицата  си се пълни доволно през делниците.

H0lyGanGs7eR,вървят,даже,ще напиша и разписанието,все на някого може да му е от полза.
автогара    жп.гара
21:15       21:40
22:10      23:00
23:20       00:05
01;10       02:00
02:20       03;05
03:20       04:00
04:30       05:00
« Last Edit: 07.08.2009, 21:24:24 by joro1488 »
230120092456.jpg

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #75 on: 08.08.2009, 11:07:43 »
То бива бива нахалство, ама тва вече е прекалено... Не стига, че са превозвача с най-стари автобуси във Велико Търново, не си изпалняват по разписание курсовете, а на всичкото отгоре и услуги да им се правят искат! После ще попитат защо има и незаконни таксита сигурно. Ами как да няма таксита, като имаш дупка от 40 минути без автобус? Вместо да ги разместят - да се редуват 10 и 14 да са през 10 минути, не както сега да тръгват едновременно, те искат допълнително да усложнят пътниците.

Offline Hakkinen

• Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #76 on: 08.08.2009, 13:52:53 »
Искането не е от търновски превозвач, а от горнооряховската частна фирма "Турбо частни превози". Техни курсове се съкращават. При курсовете на търновския превозвач "Волан 93" няма промяна. Иначе е вярно това - тъпо е двете линии да тръгват на едно време. Идеята да са през 10 мин една от друга е определено много по-практична ;) Впрочем, кога има конкурси за линиите от квотата на Община Г. Оряховица? В това число влизат и половината от автобусите по линиите между В. Търново и Г. Оряховица.

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #77 on: 08.08.2009, 14:14:59 »
Искането не е от търновски превозвач, а от горнооряховската частна фирма "Турбо частни превози". Техни курсове се съкращават. При курсовете на търновския превозвач "Волан 93" няма промяна. Иначе е вярно това - тъпо е двете линии да тръгват на едно време. Идеята да са през 10 мин една от друга е определено много по-практична ;) Впрочем, кога има конкурси за линиите от квотата на Община Г. Оряховица? В това число влизат и половината от автобусите по линиите между В. Търново и Г. Оряховица.

Градския транспорт на 2та града е свързан, следователно няма търновски или горнооряховски автобуси. Както и преди съм писал, мисля че е логично темата за Горна Оряховица да бъде преместена в подраздел Велико Търново

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #78 on: 08.08.2009, 14:33:09 »
Може за тебе да няма разлика , но има , точно "Турбо" са искали да бъдат махнати тези курсове , "Волан" нямат нищо общо с това , и на кое казваш стари автобуси на чисто новите "Темзи" на "Волан" или на 20 годишните "Сетри" на "Турбо" . Точно "Турбо" са тези , които никога не спазват разписание и вървят с 10 мин. закъснение и не си изпълняват курсовете така , че трябва да имаш доказателства преди да говориш нещо .
« Last Edit: 08.08.2009, 17:28:10 by ari_91 »

Offline Hakkinen

• Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #79 on: 08.08.2009, 17:16:27 »

Градския транспорт на 2та града е свързан, следователно няма търновски или горнооряховски автобуси. Както и преди съм писал, мисля че е логично темата за Горна Оряховица да бъде преместена в подраздел Велико Търново

Напротив, има. И това, което депозират като искане Турбо частни превози, го решава общинската администрация в Г. Оряховица. Има търновски, има и горнооряховски превозвачи. Линия Велико Търново - Лясковец - Г. Оряховица/ Г. Оряховица - Лясковец - В. Търново е част от ОБЛАСТНАТА транспортна схема на област Велико Търново. Като такава, тя влиза в рамките на Общинските транспортни схеми на общините Велико Търново и Горна Оряховица. Затова има и реално две линии - Линия Велико Търново - Лясковец - Г. Оряховица от квотата на Община Велико Търново и линия Г. Оряховица - Лясковец - Велико Търново от квотата на община Г. Оряховица. За удобство, реално това е една линия, номерирана като №14. По същия начин е с №10. По тая логика може да си говорим, че няма павликенски превозвачи, свищовски превозвачи. Когато една автобусна линия влиза в рамките на повече от една община,  тя може да е областна - в рамките на една област, а ако е в рамките на две или повече общини в две различни области - тогава е републиканска. И съответно всяка община си има квота от т.нар. обща линия. Затова има отделни конкурси само за т.нар. търновски десятки и 14-ки, което съм го обяснявал и в темата за Велико Търново - просто говорим за линията от квотата на Община В. Търново. Отделно се провежда конкурс и за линията от квотата на другата община - в случая - община Г. Оряховица. Така че, ако има претенции за спрените курсове по линия 14, те трябва да се отправят към общината там. Така е по закон, по нормативните документи, наредби и т.н.
Колко е рационално това делене при линия 14 и линия 10 е друг въпрос. При все, че линията свързва три града, между които разстоянието е 10 км, такива въпроси със спиране и пускане на курсове реално трябва да се решават комплексно - при съгласие от страна на двете общини както е в случая с линия 14. Но да си говорим, че няма търновски и горнооряховски автобуси не е реално просто. По същата причина старите горнооряховски автобуси ще продължат да се движат и след 2010г по тези линии, в частта на техните квоти от общинската транспортна схема в Г. Оряховица. Затова попитах дали някой знае кога са конкурсите там. За да знаем горе-долу реално кога всички автобуси по линиите между В. Търново и Г. Оряховица ще са хубави и нови. Защото в момента никой не може да задължи Турбо частни превози и Янтра транспорт да обслужват своя дял от линии 10 и 14 с нови автобуси.