Author Topic: Горна Оряховица  (Read 245801 times)

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Re: Горна Оряховица
« Reply #80 on: 08.08.2009, 19:29:28 »
Не съм казвал, че Волан е виновен за лошото качество на автобусите на ТЧП, защото това просто не е така. Пак казвам, разглеждайте общините като концесионери, и превозвачите като подизпълнители, не кой от кой град е. За пример ще ви дам линията В.Търново - Стражица, която се изпълнява от Янтра Транспорт ГО. Линията не тръгва от Г. Оряховица, но хората там са взели линията и си я изпълняват. ТЧП, е подизпълнител на Община Г. Оряховица, автобусите, чии са не е тема на разговор, ако пък на конкурса бяха победили примерно Хебросбус, тогава квотите на търновски и пловдивски ли щяхме да ги делим? Не става така...

ПС: Писането стана малко безпредметно  8) , така че дай да го прекратим или да намерим по-градивна тема.
Влязал коня в кръчмата, казал " Ко кат съм кон? " и си излязал.

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #81 on: 08.08.2009, 22:15:11 »
..... За пример ще ви дам линията В.Търново - Стражица, която се изпълнява от Янтра Транспорт ГО. Линията не тръгва от Г. Оряховица, но хората там са взели линията и си я изпълняват.....

Това е така, защото Янтра транспорт е основен превозвач и за община Стражица.

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #82 on: 08.08.2009, 22:19:28 »
Има си нужда от съчленени автобуси особенно по 3 и 1. цяла индустриална зона на4ело със Захарни,чакат на троиката дето е на 30 мин и  в пика е фраш. и единицата  си се пълни доволно през делниците.

H0lyGanGs7eR,вървят,даже,ще напиша и разписанието,все на някого може да му е от полза.
автогара    жп.гара
21:15       21:40
22:10      23:00
23:20       00:05
01;10       02:00
02:20       03;05
03:20       04:00
04:30       05:00

Само в допълнение, това е традиционното разписание - докато трае ремонтът на междугарието Г Оряховица - Поликраище някои курсове тръгват с 5-15 минути по-късно от гарата.

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #83 on: 24.08.2009, 20:22:26 »
много се съмявам,НО един шофер от "Хеброс" 4ул,а и чел в някакъв вестник,че Дошков искал да взема линии в Горна???много ми е съмнително,но ако някой е 4ул нещо...
230120092456.jpg

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #84 on: 24.08.2009, 20:33:23 »
Кога са ви конкурсите?

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #85 on: 24.08.2009, 20:58:48 »
Пак чули недочули,говоришесе единствено за Велико Търново,но явно някои,не правят разлика. Визирам,шофьора и вестниците.  ;)

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #86 on: 24.08.2009, 21:08:29 »
Не вярвам някои да се заинтересува от западащия градски транспорт в Горна Оряховица .

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #87 on: 24.08.2009, 21:16:36 »
Не вярвам някои да се заинтересува от западащия градски транспорт в Горна Оряховица .
Абе не е баш така. Щом го има, значи има кирия. За всеки влак си има пътници. Там само от заводите имат хора да карат...
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #88 on: 24.08.2009, 22:07:45 »
Абе не е баш така. Щом го има, значи има кирия. За всеки влак си има пътници. Там само от заводите имат хора да карат...
Преди известно време в пресата беше излязла статия , която показваше , че всеки втори в Горна Оряховица върви пеш или ползва собствен автомобил , а автобусите вървят  по цял ден празни , би било по удачно щом пътникопотока липсва автобусите да пътуват само в пиковете часове .  ;)

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #89 on: 25.08.2009, 00:24:19 »
Преди известно време в пресата беше излязла статия , която показваше , че всеки втори в Горна Оряховица върви пеш или ползва собствен автомобил , а автобусите вървят  по цял ден празни , би било по удачно щом пътникопотока липсва автобусите да пътуват само в пиковете часове .  ;)
Извинявай,но клкотo и да запада,Горна Оряховица нито е толкова малка нито опустяла,че градски транспорт да върви в пикови часове.А и щом си поддържат съчленените,то не е за красота.освен заводи има и доста училища и паралелнo доста ученици.относно конкурса,когатo и да е май няма голямо значение,защото Янтра транспорт си имат гръб в общината и освен,че други превозвачи, не стигат до конкурс ами не поставят никакви изисквания относно автобусите,които,ще обслужват дадените линии.
« Last Edit: 25.08.2009, 00:32:35 by joro1488 »
230120092456.jpg

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #90 on: 25.08.2009, 11:57:06 »

Нито съм от горна оряховица, нито пък имам нещо общо с нея, ама това твойто си е чиста проба шовинизъм! Миналия път, когато бях в горна оряховица видях съчленен автобус, в който имаше значителна бройка правостоящи. Толкова хора в автобус във велико търново няма да има скоро. Така че  по-кротко  ;)

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #91 on: 25.08.2009, 14:00:05 »
Аз понеже съм от Горна Оряховица, съчленен автобус в движение не съм виждал тази година....

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #92 on: 25.08.2009, 14:19:26 »

Нито съм от горна оряховица, нито пък имам нещо общо с нея, ама това твойто си е чиста проба шовинизъм! Миналия път, когато бях в горна оряховица видях съчленен автобус, в който имаше значителна бройка правостоящи. Толкова хора в автобус във велико търново няма да има скоро. Така че  по-кротко  ;)

Май доста обичаш да се заяждаш и да създаваш конфликти ,  не съм казал нещо от злоба , а просто гледам фактите , които си казват думата градския транспорт в Горна Оряховица върви на загуба , а  също не мога да разбера защо сравняваш един работнически град като Горна с град като Велико Търново , май търсиш с кого да се разправяш само , защото не ти е за първи път  ;)
« Last Edit: 25.08.2009, 14:26:17 by ari_91 »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #93 on: 25.08.2009, 14:23:40 »

В Г. Оряховица автобусите празни, всеки втори върви пеш
Скъпите билети и неразбориите в транспортното обслужване отблъскват пътниците
В РАМКИТЕ НА ИНИЦИАТИВАТА „СИВИТАС” ЗА ПО-ДОБЪР И ЧИСТ ТРАНСПОРТ в Г. Оряховица бяха анкетирани през юни 300 семейства. Всеки от разпитаните 717 граждани бе помолен да опише обичайните си пътувания в рамките на един работен ден, с каква цел и докъде се придвижва, какъв транспорт ползва. Статистическите данни се оказаха доста интересни.
• Средно на ден горнооряховчанинът извършва близо 6 пътувания. При 56, 5% целта им е работа, при 6, 4% - обучение, при 27% - пазаруване, 10% - социални контакти;
• 60% от гражданите предпочитат да се придвижват пеш. 29% жители на града ползват лек автомобил, като 22% от тях шофират, 7% са пасажери;
• Само 7, 7% залагат на услугите на градския транспорт;
• Общо под 2% ползват таксита, маршрутки, велосипеди, мотори;
• Интересен факт: в Г. Оряховица броят на леките автомобили на 1000 жители е 376, докато средно за страната тази цифра е около 300.
ДАННИТЕ ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ АНАЛИЗИРАТ, НО ИМПРОВИЗИРАНА АНКЕТА НА В. „БОРБА” ДОПЪЛНИ КАРТИНАТА. 70% от разпитаните посочват високата цена на билетите за автомобилния транспорт като основна пречка да го ползват. 20% смятат, че старите автобуси, лошата хигиена и разочарованието от конкретно пътуване са сред причините да ходят пеш. Само 9% отчитат, че с изключение на кварталите Гарата и Калтинец градът спокойно може да бъде преброден пеш.
Импровизираната анкета показа и друго. Горнооряховчани настояват на автобусните спирки да се поставят номерата на рейсовете, които спират там. На възловите автоспирки гражданите искат да има поставени и разписания. Мнозина споделяха, че при конфликтни ситуации с обслужващите транспортни фирми не знаят къде точно да се жалват, защото никъде не е афиширан телефон. Обикновено гневът им го отнася диспечерът на автогарата, но той е служител на частната обслужваща фирма „Янтра транспорт” и нещата спират дотам.
В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВЕ СЪДМИЦИ НА ОБСТОЕН ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ АНАЛИЗ БЕ ПОДЛОЖЕНА МАРШРУТНА ЛИНИЯ 99. Тя е по направлението жп гара Г. Оряховица – автогара Г. Оряховица – Лясковец – Драгижево – Мерданя. В разписанието, с което разполагаха шофьорите, не бяха отбелязани часовете, когато автобусът преминава през населените места. Само беше фиксирано, че в 15 часа рейсът трябва да тръгне обратно от Мерданя. На 28 юли автобусът буквално прелетя покрай спирка „автогара” и остави четири пътнички. Едната от тях се жалва на диспечерката, а Мария Лефтерова възмутено търсеше къде другаде да се оплаче. При друг случай по същата релация кондукторката не призна пенсионерските билети на две пътнички и те бяха принудени да заплатят билетите си. Жените не се примириха с унижението и когато пристигнаха в Мерданя, тръгнаха да търсят кмета, за да се жалват. Защото община Лясковец заплаща тези билети на транспортната фирма.
ОЩЕ ЕДНА ПОДРОБНОСТ СЕ НАБИ НА ОЧИ ПО ВРЕМЕ НА ПРОВЕРКАТА. В Драгижево автобусът спира на необозначено място, на кръстовище, с мотива, че пътниците са свикнали тук да чакат. На 20 метра от мястото е истинската спирка. Следващата спирка в селото също не е обозначена.
За драстична кражба на пътници
разказа Румен Есенков, един от собствениците на СД „Турбо частни превози – 2003”. Той си направил труда да стои един час на централната спирка /при моста/ в Лясковец. За това време такситата са отмъкнали 136 пътници. Същото е и положението по линия номер 3 в Г. Оряховица, където при аптека „Медея” 5 минути преди автобуса за Д. Оряховица таксита обират пътниците.
Потърсени бяха и институциите за коментар на констатираните нередности. Преди четири години община Г. Оряховица е подписала договори за транспортно обслужване с „Янтра транспорт”. СД „Турбо частни превози – 2003” и СД „Волан”. В главата „Права и задължения на възложителя” изрично е посочено, че възложителят упражнява контрол САМОСТОЯТЕЛНО или съвместно с автомобилната инспекция. Оказа се, че повече от пет години общинските служители от отдел „Стопански дейности” не са извършвали проверки самостоятелно. Отношенията с превозвачите се градят само върху дадената дума и проявеното разбиране при решаване на възникналите проблеми. Вероятно от „Янтра транспорт” дори не са си направили труда да си припомнят клаузите на подписания договор. И изпращат писмо до общинската администрация, като предлагат от 20 юли в 22 часа да не се движи автобус N 3 от квартал Пролет до Д. Оряховица и обратно, в петък в 13, 30 да не се движи автобус до Горско Ново село. Да се прекрати изобщо движението по линия 77, която обслужва релацията кв. Пролет – гробищен парк. Мотивите са, че драстично е намален пътникопотокът в резултат на нелоялна конкуренция и летния отпуск на ученици и граждани. От фирмата се позовават на точка 5 от договора. Парадоксът е, че клаузата касае правата на възложителя /а не на изпълнителя/ да променя броя на курсовете по дадена линия.
ОТ СД „Турбо частни превози – 2003” също са притеснени от намаляване на пътникопотока и настояват по линия N 14 /Г. Оряховица – Лясковец – В. Търново и обратно/ общо да бъдат отменени 14 курса. Старши експертът Цветомир Георгиев, служител в отдел „Стопански дейности” и зам.-кметът инж. Добромир Добрев оказаха пълно съдействие при обсъждането на констатираните проблеми и пропуски в транспортното обслужване на горнооряховчани. Направена бе проверка на автобус N 99. Оказа се, че разписанието няма заверка на община Г. Оряховица. Изводите и последващите действия оставяме на специализираните органи. За некачественото транспортно обслужване
60318 ЩЕ Е ТЕЛЕФОНЪТна който занапред ще могат да се жалват гражданите заради некачествено обслужване. През есента Общинският съвет ще обсъди проблемите на автотранспорта, информира Д. Добрев. До тогава той ще внесе предложение на спирките да се поставят разписанията и да се обозначат номерата на преминаващите автобуси.
За този статия говоря , да не би случайно някои да си помисли , че си измислям  :angry:
Аз искам да попитам нещо , защо автобусите на "Янтра" , които вървят по линия №10 карат на някакви измислени от тях часове , от АГЗ тръгват на 00:00 и  на (и така се получава , че автобус по линия №10 от АГЗ има на 00:50 , на 00:00 и на 00:10  ,и се получава така , че автобуса на "Янтра" върви празен , защото преди около 10 мин. и минала друга 10-ка ?
« Last Edit: 25.08.2009, 14:31:49 by ari_91 »

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #94 on: 25.08.2009, 15:29:27 »
Пич да те светна ,че в България е прието (както и във всички държави по света) даржавите и градовете (както и селата) да се пишат с ГЛАВНИ букви.
В интерес на истината , ако в Търново има съчленен автобус в пиковите часовеще бъде пълен.Бъди сигурен в това! ;)
И ДидоГО ти каза ,че съчленен автобус скоро не е виждал,явно има защо... :angry:
« Last Edit: 25.08.2009, 16:21:42 by handstake »

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #95 on: 25.08.2009, 15:55:53 »
Ари и аз я четох тази статия, но аз и ти не можем да сме хората, които ще кажем дали в този град ще има транспорт или не. Там за последно съм ходил преди 2 години, 2 и половина, явно през това време са спрени съчленените автобуси, но не вярвам за толкова време града да е тотално опустял. Щом го има значи си изкарват парите от този градски транспорт. Иначе, за 10 сятките да ти кажа не знам дали са им такива интервалите попринцип, но за това че са празни има и друга, много по-сериозна причина - незаконните таксита. Миналата седмица бях спрял на паркинга където спират бакшишите и за 5 минути за  минаха 3 коли с общо 10 души вътре.

ПС: Хакиненчо, ти мойто момче си имаш 2 изпуснати запетайчици, 2 изпуснати точици и 3 графични грешчици, така че бъди така добър да млъкнеш, когато не знаеш какво говориш. Как пиша имената на градовете - с главни или малки букви си е лично моя работа. Също така ще те помоля да не ми отговаряш за да не излизаме в офтопик.

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #96 on: 25.08.2009, 16:10:04 »
Прав си , че главната причина по някои линии да няма винаги много  хора, са нелегалните таксита мен днес поне 4-ма са ме питали за къде съм ? Но ми е чудно защо автобусите на "Янтра" карат на 00:00 от АГЗ , като часовете на тръгване на автобусите по линия №10 от АГЗ са 00:10 , 00:30 и 00:50 . ;)
« Last Edit: 25.08.2009, 16:24:17 by ari_91 »

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #97 on: 25.08.2009, 16:29:34 »
Не съм ти никакъв Хакиненчо.Той е съвсем друг потребител на форума,но хайде няма сега да ти казвам каква е разликата... Плюс това да не ти казвам ти колко грешки си направил в последния пост. ;)
Иначе конкретно за Г.Оряховица: Пради година горе-долу покрай мен мина съчленена Кароса (по Н3 ако не се лъжа) Беше около 17.00 и имаше 7-8 човека ;)
Иначе града имаше нужда от ГТ заради летището,което през последните години позамря...Иначе хубавото на Горна е ,че имаше (незнам за сега) нощни линии за раюлика от В.Търново,където ГТ спира преди 21.30 ;)
« Last Edit: 25.08.2009, 16:34:19 by handstake »

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #98 on: 25.08.2009, 17:13:18 »
Нощните линии си ги има и за щастие не са с Кароса  ;) ( за и от всеки влак )

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #99 on: 25.08.2009, 17:18:19 »
Нощните линии си ги има и за щастие не са с Кароса  ;) ( за и от всеки влак )
Похвално направо ;) Мисля,че дори и Н10 трябва да продължи да работи нощем на 1 час ,защото има и много влакове които нестигат във В.Търново.такова беше положението ,когато преди година/две бях на екскурзия с няколко приятели,но никой не ми беше казал ,че влака неходи до В.Т. и се налжи да се одрънкам с такси...