Author Topic: Представяне на участниците  (Read 182355 times)

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Re: Представяне на участниците
« Reply #240 on: 28.09.2014, 22:35:57 »
Перфектен правопис и пунктуация! Би трябвало това да е норма, но напоследък, (особено) сред учащите, е голямо изключение. Благодаря за старанието и удоволствието да се чете написаното всъпление  ;)

Добре дошъл!

И на мен ми направи впечатление това! Браво за старанието и добре дошъл!  :)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #241 on: 29.09.2014, 09:02:50 »
Добре дошъл на Васко и от мен, надявам се да намериш отговор на въпроси които те интересуват, и да се видим на някоя форумна среща нататък.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #242 on: 03.10.2014, 00:30:54 »
Благодаря Ви за положителното посрещане (помислих си, че може да се поразсърдите, заради леките критики, които бях отправил в първи си пост)!

Относно правописа, смятам, че е задължително всеки българин, който иска да се нарича такъв, да може да пише безупречно на собствения си език! Аз, всъщност, не съм напълно удовлетворен от начина, по който пиша, защото все още допускам някакви грешки. Най-проблемната ми област е краткия и пълния член - въпреки че, знам правилото, при писането на дълги текстове се улисвам и понякога ги бъркам. За това, с удоволствие, приемам критика относно правописа си, защото се старая да го усъвършенствам!
vasko - оригиналът! :)

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #243 on: 03.10.2014, 11:58:35 »
Здравей Васко! Добре дошъл и от мен. Хубаво е, че си забелязал горе-долу как седят нещата във форума - не мисля, че ще имаш някакъв проблем с това, че си нов член - напротив като виждам колко сериозно се отнасяш с форума и по какъв начин пишеш мненията си бързо ще влезеш в час и хората ще започнат да те уважават. Адмирации.  :)
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #244 on: 04.10.2014, 09:04:37 »
Малко прекаляваш със запетаите, но и това се учи, ако да е най-сложната част от езика ни.

Добре дошъл!
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline ivanovnikolai188

• Приятел на ГТ
  • Линия: ТБ 1 Тролей: 2112
    • View Profile
    • Email
« Reply #245 on: 03.11.2014, 09:05:33 »
Здравейте! Първо искам да се извиня, че пиша тук толкова късно. Казвам се Николай на 15 години съм от София. Още от малък пътувах всеки ден до училище (Левски - Младост-3) с градски транспорт и ми беше много интересно. След това започнах да се интересувам от градски транспорт, а по-късно намерих и форума и реших да се регистрирам. Така в момента го преглеждам всеки ден и научавам нови и интересни неща за градския транспорт. Мога да кажа, че градският транспорт ми е нещо като хоби. Всичките ми приятели и съученици знаят, че ако им трябва нещо свързано със стигането до някъде или нещо друго свързано с ГТ могат да се обръщат към мен  :laugh: Ще ви разкажа и една случка, която е и доста смешна. Надали някой от вас се е прибирал от Централната гара до Левски по следния начин:
А213 до Пл. Сточна гара, А11 до Гара Подуяне, А72 до Хотел Плиска, ТБ4 до Бул. Владимир Вазов и накрая ТБ1. Това стана, защото още течеше ремонтът на Лъвов мост и 78 беше меко казано нередовен, а пък и исках да се повозя на новите автобуси и така се роди идеята да направя 4 прекачвания...  :D Едно от нещата, които винаги съм искал да направя е да се повозя при машиниста в метрото. Надявам се, че някой ден и това ще направя. Също така много ме радват хората, които вършат работата си с желание. За пример давам един машинист в метрото, който всеки ден съобщава на Джеймс Баучер, че това е крайната станция за влака, пожелава приятен ден от свое име и от името на Метрополитен-София! Името му е Иво, но фамиливта му не я помня, но това не е толкова важно. Важното е, че все още има хора, които вършат с удоволствие работата си, дори и в сферата на ГТ, която според мен е една доста тежка работа свързана с много отговорности. Нещата, които ме дразнят изключително много са не използването на налични системи, които са много полезни - например системата за отваряне на вратите от пътниците (може би ще остане в историята - дано  :fan: :fan:), модернизираните Икаруси и силата на звука в тях и много други неща, които с малко усилия могат да бъдат въведени в експлоатация. Всякакви дребни детайли и промени също ми правят впечатление - като с различния бутон в една от новите шкоди, нещо надраскано и т.н. В общи линии това е интересното за мен. Ако имате въпроси, ще се радвам да отговоря. Също така се надявам да не съм бил твърде отегчаващ...  :rolleyes:
« Last Edit: 08.11.2014, 00:42:26 by ivanovnikolai188 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #246 on: 02.01.2015, 08:55:33 »
Здравейте и от мен! :) И аз искам да се извиня, че ще драсна тези редове с малко закъснение.Казвам се Никола и съм на 20 години от Бургас.Както всички тук така и аз се запалих по градския транспорт, но може да се каже, че отначалото си бях аматьор, защото само обикалях по автобусите като не си поставях за цел да науча регистрационните им номера или моделите, а просто се возих на тях, защото много ми харесваше да го правя, но сега вече е друго.Имам много мътен спомен като малък, че не един или два пъти съм се возил в Икарус 280, Чавдар 120-141, ДАФ или ЗиУ с майка ми когато ме караше до Младежкия дом, а от там ние децата потегляхме със едно Чавдарче ЛС-51 за кв.Банево,(тогава беше село) но впоследствие станахме повече деца, а 40% от родителите си караха децата до градината с автомобилите, но един ден някаква жена вдигнала страшен скандал, че всеки ден закъснявала за работа, защото карала сина си с колата и ако продължавало така щяла да го отпише и запише в Бургас и така някъде след 2-3 седмици по думите на майка ми ''малкия автобус изчезнал и се появил голямия'' или иначе казано Чавдар11Г5.От там нататък мисля, че мина една година, защото аз бях в предучилищна което значи, че е било или 2001 или 2002г. когато съм излязал от детската градина и са ме записали на училище, а от както ме записаха на никой от роднините ми нямаше спокойствие, защото постоянно бях по автобусите.Първо се опитаха да ме вкарат в ред като взеха да ми обясняват, че имало лоши хора в автобусите, после и лели и вуйчовци се изредиха да ме бият, но пак нямаше ефект, а една вечер когато се прибрах в 23:25 с последния курс на 211 в 23:00 хубавата ми майка ме наказа в един ъгъл с вдигнати ръце и бирени капачки на колената, ама аз пак продължих да си обикалям като им противоречих за всичко с пълна сила и за да ги дразня им казвах, че ще карам автобус като порасна.Цялото ми семейство се зарадва когато въведоха кондукторите и си мислиха, че най-после ще спра да обикалям, но един ден случайно в района на старата крайна спирка в Меден Рудник се запознах с едно момче на име Галин, което беше мой набор, но по-висок и набит обаче и той обикаляше по автобусите, ама кондукторките не му взимаха пари, защото казваше, че е на 7 години. (исках и аз да можех така :D ) Така започнахме да обикаляме като той ми се явяваше като родител настойник-демек батко, :D а аз му бях брат за пред кондукторките.След време обаче това момче изчезна от погледа ми.Не след дълго време разбрах, че се е удавил в блатото и понеже не можех да сам обикалям отидох в тях да го потърся, а комшиите му ми казаха, че родителите му го погребват.Наистина не отричам, че ми стана много гадно, но може би не е било същото, защото никога не бях виждал ковчег през живота си.Старите автобуси са ми болна тема не за друго ами, защото не запомних кой знае колко от тях, а в и началото на 2010-та година се преместих да живея тук във Франция, след това в Германия и така живея в 3-те държави посочени ми в профила. :)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #247 on: 02.01.2015, 09:09:13 »
Здравейте! Първо искам да се извиня, че пиша тук толкова късно. Казвам се Николай на 15 години съм от София. Още от малък пътувах всеки ден до училище (Левски - Младост-3) с градски транспорт и ми беше много интересно. След това започнах да се интересувам от градски транспорт, а по-късно намерих и форума и реших да се регистрирам. Така в момента го преглеждам всеки ден и научавам нови и интересни неща за градския транспорт. Мога да кажа, че градският транспорт ми е нещо като хоби. Всичките ми приятели и съученици знаят, че ако им трябва нещо свързано със стигането до някъде или нещо друго свързано с ГТ могат да се обръщат към мен  :laugh: Ще ви разкажа и една случка, която е и доста смешна. Надали някой от вас се е прибирал от Централната гара до Левски по следния начин:
А213 до Пл. Сточна гара, А11 до Гара Подуяне, А72 до Хотел Плиска, ТБ4 до Бул. Владимир Вазов и накрая ТБ1. Това стана, защото още течеше ремонтът на Лъвов мост и 78 беше меко казано нередовен, а пък и исках да се повозя на новите автобуси и така се роди идеята да направя 4 прекачвания...  :D Едно от нещата, които винаги съм искал да направя е да се повозя при машиниста в метрото. Надявам се, че някой ден и това ще направя. Също така много ме радват хората, които вършат работата си с желание. За пример давам един машинист в метрото, който всеки ден съобщава на Джеймс Баучер, че това е крайната станция за влака, пожелава приятен ден от свое име и от името на Метрополитен-София! Името му е Иво, но фамиливта му не я помня, но това не е толкова важно. Важното е, че все още има хора, които вършат с удоволствие работата си, дори и в сферата на ГТ, която според мен е една доста тежка работа свързана с много отговорности. Нещата, които ме дразнят изключително много са не използването на налични системи, които са много полезни - например системата за отваряне на вратите от пътниците (може би ще остане в историята - дано  :fan: :fan:), модернизираните Икаруси и силата на звука в тях и много други неща, които с малко усилия могат да бъдат въведени в експлоатация. Всякакви дребни детайли и промени също ми правят впечатление - като с различния бутон в една от новите шкоди, нещо надраскано и т.н. В общи линии това е интересното за мен. Ако имате въпроси, ще се радвам да отговоря. Също така се надявам да не съм бил твърде отегчаващ...  :rolleyes:
Добре дошъл , комши! 78 е изпитание за всички пътуващи. Поздравления , че си пътувал по сложния маршрут - Левски - Младост.
Иначе за пътуването ти от Централна гара до Левски - уникално . 4 години и аз правех разни комбинации като 213 до театър София и после 22 и пеша или 213 до Сточна  гара , оттам 79 до Билла и после каквото дойде или 404 до театър София и после пеш до Черковна и дебнене за 22 или 120...

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #248 on: 02.01.2015, 14:19:10 »
Наистина много приятна история има todorow_211 и мисля, че е много добър сценарий за филм.
------------------------

Offline 2513

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #249 on: 02.01.2015, 19:10:26 »
На мене също ми хареса много историята на @todorow_211. :fan: :fan:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #250 on: 03.01.2015, 17:24:25 »
Благодаря Ви и на двамата, ама аз не мисля, че историята ми е добър сценарий за филм, плюс това сега като се замисля не се гордея много с постъпките си, които съм вършил като малък. :)
« Last Edit: 03.01.2015, 18:10:12 by todorow_211 »

Offline Murry

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #251 on: 20.01.2015, 13:28:03 »
Здравейте и от мен :) Казвам се Мъри и съм нов клиент на автобусния и трамвайния транспорт. Винаги съм бил най-вече моторист, после автомобилист и накрая велосипедист. В последните 2-3 години лятото ходя до офиса с мотора, а когато времето не е подходящо - с автомобила до МС Джеймс Баучер и оттам с метрото. Преди 2-3 седмици обаче скоростната кутия на японската четириколка "даде фира" и открих, че близо до вкъщи минава автобус 98, та си купих карта за цялата мрежа на ГТ (до преди това си купувах само за метрото) и открих, че това е едно от най-хубавите неща, които съм правил до момента. Макар автобусите, които ползвам да са 30+ годишни на по 40+ минути (обикновено си тръгвам от офиса след 8-9) градския транспорт ми дава свобода, на която не съм се наслаждавал до сега. Особено след 6-7 години живот в Калифорния и Лос Анжелис, където публичния транспорт е доста неприятен. Вече успях да направя едно пътуване до ИКЕА и Младост със 111 (където дори имаше WiFi, което беше супер точно като ми беше свършил трафика от МТел).

Та в последните седмици съм се хванал да чета за трамваите, автобусите, връзките между линиите и дори си направих една малка "страничка" с 6-7-те спирки, които ползвам по принцип заедно с техните кодове, за да мога по-бързо да ги проверявам в мобилния сайт на ЦГМ. За съжаление съм потребител на iOS и единственият app, който имаше за телефона ми, вече го няма. Shame on you, ЦГМ! Понякога е впечатляващо как чиновническата тиква може да омаже една иначе неомазваема идея. Абсурдно е, че трябва да знам точните имена на спирките или кодовете им, вместо просто да ги отворя на карта и да кликна на тях. В крайна сметка за мен не е "Люботрън", а Джеймс Баучер, както би трябвало да е и отсрещната спирка, която пък е кръстена на другата малка уличка, която е до нея. Абсурди :)

За кратко съм пълноправен ползвател на градския транспорт в София, но вече хванах някои особености като например четците за картите в новите полски влакове по 7Т, които обикновено при първото чекиране на картата дават неуспешно таксуване и чак на второто казват, че всичко е окей.

Нещото, което наистина не ми харесва е липсата на консистентност при автобусите и трамваите. Шофьорите могат как да са много приятни и съобразителни, така и пълни олигофрени, което важи и за контрольорите. Но съм убеден, че нещата постоянно се подобряват, макар и с бавни темпове :)

Та, здравейте!

П.П. Говорим си за captch-та в сайта на ЦГМ как спъва работата, а тази тук във вашия форум я уцелвам едва на 4-5-тия път.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #252 on: 10.05.2015, 17:00:07 »
Нека и аз да се представя макар и с малко закъснение.

Аз съм Иван, на 15 години от Варна и съм много зарибен по тролейбусния транспорт. Мания са ми тролеите Шкода. Любимия ми тролей от старите е 184 и 525 а от новите 325 и 317. Любимата ми линия е 83. Надявам се, че след години ще се видя на шофьорското място на някоя Шкода, но това времето ще покаже! :)
« Last Edit: 27.02.2018, 21:15:36 by Mammoth »

Offline dobriii123

• Маниак
  • Фен на железопътния и градския транспорт! :)
    • View Profile
    • Email
« Reply #253 on: 11.05.2015, 08:57:54 »
Хайде и аз да се представя, че забравих. :D :)
Казвам се Добрил и съм на 13 години от Враца.( На 01.12 ставам на 14 години) Поначало не се интересувах особено много от градски транспорт- обичах тролеите, но дори марката им не знаех. :D Постепенно четейки раздела за ЖП транспорт започнах да отварям и другите раздели от любопитство какво съдържат и научих много полезни неща, особено за ГТ във Варна, където освен линиите на автобусите друго не знаех. Изобщо започнах да опознавам това хоби- автобуси и тролеи и то много ми допада :) Лек ден! :)
« Last Edit: 11.05.2015, 15:11:53 by dobriii123 »

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #254 on: 11.05.2015, 14:39:27 »
Хайде и аз да се представя, казвам се Виктор и съм на 13г. ( Август правя 14 ) от град София ( кв.Надежда ). Хобито ми е да снимам влакове, автобуси, трамваи и тролеи! Още от 3-4 годишна възраст съм запален по целия градски транспорт, защото често ми се налагаше да пътувам с рейсовете 150, 83  и трамваите по бул. Ломско Шосе. За Вашият форум знам от 6-7 годишен ( 2007-2008 ), но тогава още не можех да чета идеално и за това само гледах снимките, които са публикувани в темите. Така лятото на 2008 година се преместих в Кв.Разсадника в един от блоковете, който е точно до парка, но се върнах отново в родната Надежда на 10 май 2009 или по точно преди 6 години и 1 ден. Толкова бях радостен тогава, че ще гледам трамваите по Ломското от балкона, но това до 2010... Когато от нищото разкопаха булеварда и направиха метро. Сега мога да се наслаждавам само на Конектота по 86... И това е от мен :)
« Last Edit: 11.05.2015, 14:51:36 by viktor_bdz »

Offline atony

• Писател
  • **
  • Tram driver, subway lover.
    • View Profile
« Reply #255 on: 11.05.2015, 22:49:34 »
Извинете че така със закъснение правя представянето си, въпреки че съм член на форума от много време  :D
Казвам се Антоан на 16 г. от София, уча в Испанската гимназия, тъй че всеки ден следя трафика на 9, 72, 75, 213 и от време на време отскачам до бул. Мадрид за да зърна някой нормалнорелсов трамвай. Главно страстта ми се изразява в това да гледам и да се возя в трамваи, влакове и метро. Откакто можех да помня, знам, че обожавах всичко, което има повече врати и те се отварят от един човек. Занимавам се и малко с моделизъм - имам три започнати проекта, засега нито един завършен. От време на време ходя да снимам ПС с една сапунерка - ей така, за кеф, а част от снимките вече сте виждали в съответните теми.

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
« Reply #256 on: 01.11.2015, 20:19:29 »
Да се представя и аз.Аз съм Мирослав,на 14 год. (април правя 15) от Стара Загора.Започнах да се интересувам от всякъкъв вид ГТ,защото никога не сме имали кола и винаги сме щъкали по автобусите :D Стана ми хоби да снимам и да "разследвам" всичко,свързано с градския транспорт в града.Любимите ми автобуси са Мерцедесите 0 405 G,както и някои Манове.Любимите ми тролеи от старите бяха 1003 и 1030,а от новите 1031 и 1051.Любимите ми линии са 3 и 8 (защото ги ползвам ежедневно).Обичам да се разхождам с автобусите просто така,за кеф.В началото не се интересувах толкова от ГТ,но с времето,смея да кажа,че научих много и към момента знам много подробности около автобусите и не само,та това е от мен. :)
« Last Edit: 01.11.2015, 20:22:32 by gt_stz »
За закупуването на повече съчленени автобуси за Стара Загора!

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #257 on: 08.04.2016, 10:17:19 »
Здравейте, и аз да кажа 2 думи за себе си. Казвам се Йордан, родом от Велико Търново. Завършил съм Стопанска академия в Свищов. От 2012 съм постоянно в София. Фен съм на обществения транспорт откакто се помня. Във Велико Търново имаше 2 тролейбусни линии с еднакви начални и крайни спирки. Аз винаги настоявах да чакаме по-обиколната и да е зелено ЗИУ :)
« Last Edit: 15.09.2017, 18:13:31 by dan »

Offline michеl

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #258 on: 23.06.2016, 02:24:54 »
Здравейте, хора! Аз съм Михаил, на 27 г. от Х. Димитър София. Запален съм по ГТ от дете. Най-много харесвам автобусите, заради напева на двигателите. Харесвам икарусите, BMC, Юлиетата и зелените мерцедеси. На второ място и единственото ми любимо пс на ток са трамваите. Харесвам и леките коли, най-вече БМВ, Форд и френските. От тролеите харесвах само Зиу заради звука. Кефя се на дизайна и возията на превозните средства и не съм много запознат с техническата част. :)

Понеже все още нямам кола и пак се отложи мога да кажа, че използвам гт почти всекидневно от 2002 година насам. Любимите ми линии са част от вървящите близо до вкъщи - тм22, 23; а85, 120, 305, 413 и част от западните - а 77, 82, 310, тм8. Всяка от тях свързвам с определени хубави периоди - първия купон, гимназиалните ми години, първата ми работа, работата която работих преди 3 години и т.н.
« Last Edit: 23.06.2016, 05:11:55 by michеl »
#Спаси наземния ГТ.
За развитието на наземния транспорт в София.
Не използвам метро от 2013 година. :)

Offline TIGER64

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #259 on: 04.08.2016, 18:18:33 »
Аз се казвам Иван на 26години. Голям фен съм на градския транспорт като цяло от 10 годишен се возя по автобусите. :)