Author Topic: Похвали за шофьори и ватмани  (Read 432534 times)

Offline GANZ

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Похвали за шофьори и ватмани
« Reply #1520 on: 11.10.2023, 04:45:53 »
Можете да ми се смеете колкото желаете, който ме познава, има идея колко обичам високите скорости, но... поздравления за водача на 2675 по ТБ5, който не познавам дори по физиономия, но успя да ме впечатли с бързина днес привечер... При това супер плавно и грамотно, евала!!!
Изсмях се, признавам.  :help:

Offline 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #1521 on: 30.10.2023, 22:39:51 »
Похвала за шофьора на 2743 по 6тм тази вечер за бързото, но плавно каране, беше изключително любезен с пътниците и ми отвори да се кача още в почивката(без да съм нахалствал).

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1522 on: 09.02.2024, 18:51:14 »
1623 на тб3. помогна на мен и още един мъж да вдигнем паднала жена на спирката на Света Анна .
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1523 on: 24.02.2024, 21:03:45 »
2051 по 1. Днес имаше типичното задръстване на спускането към Горубляне от “Метро”. Идващите от локалното са без предимство, но когато има задръстване това няма как да се спазва, защото те не биха могли да минат никота. Шофьорът на автобуса явно ни хареса това, че колегиални шофьори ги пропускаха от време на време и започна да свири. След което заобиколи цялата колона отдясно, засече друг водач, който ме свирна. Това провокира цветущи реплики.

Според мен редовни посещения при психолог биха били полезна социална придобивка.

Едит: объркал съм темата, нека отиде при недобросъвестните.
« Last Edit: 26.02.2024, 10:31:38 by Kaiser Kar »
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1524 on: 24.02.2024, 22:11:32 »
Там се излиза в централното платно, и после се връщаш обратно изпреварвайки поне 10 коли.
Същата история я правят абсолютно всяка сутрин на десния завой от Хан Кубрат към Ломско Шосе. Засилват се в лява лента, заобикалят островчето отляво и правят десен завой , засичайки коли и принуждавайки ги да спрат.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Online Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1525 on: 09.03.2024, 20:11:59 »
3656 - 404, втора смяна днес, само за моето пътуване от 40 минути упъти поне 5 човека къде да слязат, на двама от тях каза да седнат и, че ще ги извика, като стане време, даже шофьор на кола на светофар го попита накъде да тръгне  :D изненадан съм, че има толкова отзивчиви и търпеливи хора

Offline Константин

• Приятел на ГТ
  • Фен на тролейбусите и автобусите Икарус.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1526 on: 10.06.2024, 15:17:19 »
Искам да похваля водача на 2915 - караше плавно и спокойно и също така помогна на жена с малко дете,
като свали  количката на детето.
« Last Edit: 10.06.2024, 15:20:55 by Константин »
Тролейбусно депо:Надежда
Любим модел тролейбус :Икарус 280.92Т инв. номер 2915
Линия:7

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1527 on: 10.06.2024, 15:36:44 »
Искам да похваля водача на 2915 - караше плавно и спокойно и също така помогна на жена с малко дете,
като свали  количката на детето.
Моят коментар е в обратна посока, но няма да клеветя конкретен водач, има връзка с това и го споделям тук:

На спирка ул. "Тимок" пък, водачите все спират така, че втората врата, където е площадката за колички се пада срещу дърво - трудно е за слизане и от хора без багаж, да не говорим за такива с бебешка количка. Явно се подравняват по спиркознака, но не е някаква натоварена и задръстена от автомобили спирка, нищо не им пречи да се спира по-удобно за пътниците...

Online Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1528 on: 08.07.2024, 21:01:58 »
2513 на 72 - чудех се къде да го напиша, но мисля, че за членуващите тук би било забавен момент - на изключване от 72 пристигна с табели за 21/22, след което се запъти към гараж с табели 306  :laugh:

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1529 on: 18.07.2024, 14:43:47 »
Голямо браво на шофьора на 3139 по 404 първа смяна днес - прекрасно, бързо, стегнато и същевременно супер плавно каране, най-внимателното преминаване през гадния легнал полицай на улица Боян Магесник, на което съм ставал свидетел, освен това се държеше учтиво с хората, накланяше рейса по спирките при нужда, изчакваше бързащи и изобщо супер приятно пътуване. Самият 3139 е може би най-стегнатият MAN от първата партида, на който съм се возил последната поне една година, браво и за това.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1530 on: 25.07.2024, 22:51:04 »
Понеже на фона на всички разбирачи сам си пиша тук - да похваля ватманката на 504 по ТМ11 днес втора смяна - разкошно спортно каране, супер стегнато, супер технично и супер приятно за пътниците, плюс чудесно отношение към пътниците. От последните хора, наред с Терминатора и още неколцина ватмани, които искретно се радват на още живите БГ трамваи. Дори само минаването й през двата изолатора на кръстовището на Константин Величков и Сливница е като за учебник и се съмнявам, уви, че се преподава като препоръчителна практика в курсовете за начинаещи. Браво! Респект!
« Last Edit: 25.07.2024, 23:21:31 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1531 on: 27.07.2024, 19:20:48 »
T8K503 и спортно каране ми звучи като дървено желязо !  :crazy:

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1532 on: 27.07.2024, 19:33:04 »
Спортното каране е субективно усещане. Според зависи, тия 55 км/ч може да се усещат и като 105.

По тукашните критерии, в повечето други градове всички карат спортно. В Прага и връстниците на 35 и 92 се движат по-бързо от нашите редовни линии.
« Last Edit: 27.07.2024, 19:34:45 by bdz43r »

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1533 on: 07.08.2024, 21:22:02 »
Много ме радва, че освен че само аз или предимно аз хваля водачи в тази тема, след постовете ми има коментари защо ги хваля. Разкошни хора сме в тази държава, и истински фенове, не на последно място. Виж, за хейта е друго - петорен брой постове и кой от кой по-разпалени. Тук - скука и постове под моите постове. А аз нито съм водач, нито съм заслепен адвокат на водачите, за разлика от други елементи във форума... Чудна работа...

Offline kefaes6efa

• Писател
  • **
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1534 on: 07.08.2024, 23:35:57 »
Народът ни е неблагодарен…Още от предателството на Васил Левски се вижда що за стока е.

Online Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1535 on: 08.09.2024, 12:38:01 »
ТБ 1658 (този с табелките на вратите да ползват бутоните) - стегнато, бързо каране и сигурно единственият, в който на всяка спирка вратите се отварят от пътниците  :fan: поезията върху табелките на вратите за ползване на бутоните е много чаровен завършек :)

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #1536 on: 08.09.2024, 23:52:42 »
Не е единствения - миналата седмица се возих на 1662 или 1664 беше, не съм сигурен, по ТБ2 сутринта и също пътниците си натискаха бутоните за отваряне на вратите.

Offline petur1111

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1537 on: 18.09.2024, 23:30:47 »
Днес, 18.09 преди обяд се возих на кола 2752 по линия 26. Шофьорът беше младо момче. Шапка му свалям! Отдавна не съм се возил при такъв шофьор, който толкова добре владееше превозното средство. Караше много стегнато, но и много плавно. Сякаш има опит от 20 години. А изглеждаше съвсем млад - ще кажеш, че още е в гимназията. И на всичкото отгоре на спирка Агресия стоя на спирката над минута (буквално), за да изчака една жена, която тичаше. Очевидно беше забелязал, че тя тича - докато е минавал с автобуса още преди кръстовището, което е преди спирката. При всеки друг шофьор - нейният опит да хване автобуса щеше да е безнадежден. А тук говорим за линия, която е на интервал от 40-50 минути. Браво!

Жалко, че няма много такива като него...

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1538 on: 25.10.2024, 10:38:45 »
  Днес сутринта водачът на 1171 по 22тм ми направи отлично впечатление: въпреки "нажежената" атмосфера  в автобуса поради закъснението, заради задръстванията по Ботевградско шосе, най-търпеливо и добросъвестно отговаряше на въпросите на пътниците. Два пъти се обади в ЦГМ за да сигнализира, че автобусите са малко и хората не могат да бъдат качени от спирките. Запазването на хладнокръвие в такива ситуации е много важно. Автобусът след него 1178 се оказа повреден, а 2153 остана да чака на автостанция Изток, за да влезе доколкото може в разписание. Заради липсата на водачи и автобуси, сутрин обслужването на тази временна линия е напрактика непосилно и неадекватно. През целият път от автостанция Изток до  театър София преброих само около 4 автобуса...
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1539 on: 31.10.2024, 19:09:50 »
Похвала за петима водачи от днес:

Най-вече за младежа, управляващ 503 по ТМ11 днес към 16ч - супер грамотно, плавно и технично каране, стегнато, бързо и внимателно - за да кажа аз, че нямам забележки, положението е сериозно :D Евала на момчето, радвам се че продължава да има нови водачи, които си вършат работата с желание и кеф.

Похвала и за шофьора на 3152 по 204 втора смяна днес, въпреки целия ужас във вечерен час пик караше едновременно чак удивително бързо предвид трафика, но същевременно напълно безопасно и на практика неусетно за пътниците - страхотен професионалист, браво.

Похвала за водача на 1625 по ТБ8 към 14ч, който много внимателно следеше да спира близо до бордюра на всяка спирка и при наличие на трудно подвижни пътници веднага накланяше тролея - евала.

Похвала за водача на 1669 по ТБ4 първа смяна - както винаги абсолютно образцово каране, идеално спиране на всички спирки, плюс че е един от малкото водачи в Искър, които винаги или почти винаги ползват бутона за разрешение за вратите.

Браво и на водача на 2915 по ТБ11 - не стига късмета, че уцелих Икарус по ТБ11, ами и караше просто превъзходно, очевидно с афинитет към този тип тролеи - браво за ентусиазма.
« Last Edit: 01.11.2024, 10:25:50 by The Freshmaker »