Author Topic: Похвали за шофьори и ватмани  (Read 432541 times)

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Re: Похвали за шофьори и ватмани
« Reply #320 on: 20.11.2011, 16:10:26 »
Водачът на 3280 по 88 вчера към 16 и 30 на спирка ХМС, посока Бенакс, беше спрял преди спиркознака в джоба, близо до бордюра, изчака да се затворят вратите и след това потегли.  :fan:

След това имаше някакво Юлие, няма да ви казвам колко след спирката и в средата на какво спря...

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #321 on: 25.11.2011, 20:58:49 »
Днес се возих на автобус 2526, не се бях качвал в него поне 5-6 години. Автобусът е чист и гледан като аптека, рядко съм се качвал в така добре поддържано средство на градски транспорт. Браво на такива титуляри!
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline SILENT

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #322 on: 30.11.2011, 12:41:34 »
Похвала за шофьора на 1112 по 83. На кръстовището на "Христо Силянов" и "Ломско шосе" отвори първата врата на закъсняла пътничка, докато чакаше на светофара  :)

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #323 on: 05.12.2011, 22:25:51 »
Голяма похвала за ватманката на 715 втора смяна. Вероятно беше закъсняла доста, но въпреки това изчакваше тичащи пътници, а карането и е дооооста динамично, както и много технично. А и е жена ! Като се сетя какви зрънца има, които не са и сънували такова каране и нямат шанс да стигнат нейното ниво, ама никога.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #324 on: 05.12.2011, 23:03:19 »
И аз рядко пиша похвали ,но този път просто тази жена(втората смяна на 715) ми обра точките...Много добро и най-вече ТЕХНИЧНО каране,колкото и хлъзгаво да беше днес по бул.България ,тя не подмина нито един спиркознак ,нищо,че между всяка спирка беше на пълен паралел.Тръгването също и беше страхотно,да бързаше ,но аз не усетих нито веднъж трамвая да присецва.Браво ,такива хора трябват на Електротранспорта!
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #325 on: 06.12.2011, 15:01:03 »
Руса къса коса и очила? Леко накотнена и с лице в неутрално положение? Да не говориш за Нели? :neznam:

Offline abs111

• View Profile
« Reply #326 on: 06.12.2011, 15:05:22 »
Незнам дали е редно в интернет да се споменават имена на водачи.Независимо за похвала или не!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #327 on: 06.12.2011, 15:24:53 »
Незнам дали е редно в интернет да се споменават имена на водачи.Независимо за похвала или не!

Естествено, че е редно, защо да не е. В темата за недобросъвестните водачи аз направо си копирах отговора на жалбата, където пише двете имена и служебния номер на ватмана срещу когото подадох жалба.
В случая друг е въпросът, че мястото на имената може би е в клюкарника.

Но сега се сещам, че аз искам да похваля водача на 2020, който го караше на 27.11 втора смяна. Но как да го опиша, след като не е титуляр на този трамвай - и директно казвам - Вальо сл. номер 120. изключително толерантно поведение спрямо пътник. На спирката на Македония посока Руско Посолство беше спрял, бях с една позната, която се позатича, обаче вече той беше пуснал сигнала за затваряне на вратите и на 3 метра от нея вратите се затвориха, аз махнах с желание да се качим в трамвая и той отвори всички врати. Аз не се качих, само познатата ми. Защо описвам всичко това - първо можеше да реагира като всеки селяк с репликата "спирките са за чакащите, не за тичащите", след това си беше и в основанието да тръгне, т.к. беше пуснал и дълъг предупредителен сигнал и не беше длъжен да гледа след затварянето на вратите, че има още подтичващи хора отзад. Обаче с повторното отваряне на вратите спести 13-14 минутно чакане на следващия трамвай на познатата ми и никой нищо не загуби. Определено всички ватмани трябва да действат така, особено на спирки, които не са и през пътно платно.
« Last Edit: 06.12.2011, 15:26:51 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #328 on: 07.12.2011, 23:02:28 »
Руса къса коса и очила? Леко накотнена и с лице в неутрално положение? Да не говориш за Нели? :neznam:
Хаха разсмя ме направо,ми не е Нелинда...жената,която похвалихме е от първата смяна и зачисления и вагон е 928!
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline SILENT

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #329 on: 10.12.2011, 01:45:32 »
Да отбележа и аз две похвали, късно във времево отношение, но хората го заслужават. Първит случай е от 23,36 часа на 5-ти януари. Бях на кръстовището на "Мария Луиза" и "Опълченска", когато видях проближаващия 2501 по 86. Въпреки усилието си не успях да стигна навреме на спирката. След потеглянето си автобуса измина 50-ина метра, видя ме, спря и отвори. Вторият случай бе на следващата сутрин - същото място, обаче по посока центъра. След като видях завиващият 2619 по 1, от седма поликлиника врътнах един устремен спиринт, при който въпреки цялото си желание нямаше как да се окаже успешен ,ако водачът не бе изчакал десетина секунди.  :laugh:
Големи благодарности и на двамата водачи, акуратно отбелязани и след качването ми в превозните средства   8)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #330 on: 10.12.2011, 03:03:22 »
Хм...  как ги помниш тия неща от 5ти януари досега :rolleyes:

Offline SILENT

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #331 on: 10.12.2011, 14:41:13 »
Хм...  как ги помниш тия неща от 5ти януари досега :rolleyes:

Записвам ги на GSM-a  :crazy:

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #332 on: 10.12.2011, 21:05:05 »
Искам да похваля водача на 2055 втора смяна. Въпреки че вече беше затворил вратите и трябваше да тръгва, ватмана ми отвори врата и успях да се кача. За което съм му много благодарен, в трамвая беше топло и приятно. По време на пътуването ми, човека изчака още няколко закъснели пътници, като мен. :)

Offline T1000

• Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #333 on: 16.12.2011, 15:43:26 »
Похвали за водачите на 425 и T6A2-ката с реклама на Милка. Преди няма и няколко минути спасиха от сигурна смърт най-малоумния шофьор на света - една бабичка с дърта Астра, която реши да прави обратен завой на жп прелеза точно пред двата трамвая, когато те се разминаваха. И двете мотриси спряха на милиметри от колата и не знам дали бабето изобщо осъзна какво се случи... Само реакциите и на двамата ватмани я спаси.
I'll be back®

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #334 on: 17.12.2011, 12:27:09 »
Похвали за водачите на 425 и T6A2-ката с реклама на Милка. Преди няма и няколко минути спасиха от сигурна смърт най-малоумния шофьор на света - една бабичка с дърта Астра, която реши да прави обратен завой на жп прелеза точно пред двата трамвая, когато те се разминаваха. И двете мотриси спряха на милиметри от колата и не знам дали бабето изобщо осъзна какво се случи... Само реакциите и на двамата ватмани я спаси.
Ако те не я блъснат, то ще я блъсне утре друг някой невинен човечец :(  . Подвижните никролози трябва да бъдат заключвани в къщи, за да не вредят на себе си и на другите. Иначе браво и от мен за бързата реакция :fan:
R.I.P  Ikarus 280

Offline V8

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #335 on: 20.12.2011, 09:51:54 »
Хвала за шофьора на 3810.Няколко пъти пътувам с него и всеки път е спокоен и внимателен с пътниците и движението.Много ми харесва.Да е жив и здрав-той и нервите му.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #336 on: 20.12.2011, 14:13:46 »
Хвала за шофьора на 3810.Няколко пъти пътувам с него и всеки път е спокоен и внимателен с пътниците и движението.Много ми харесва.Да е жив и здрав-той и нервите му.
Кой, новобранеца ли, ми той е от операция-"палките" на Църна маца. На втория ден титуляра на 3812 го "изгони" след като направил обиск на автобуса.
« Last Edit: 20.12.2011, 15:10:59 by я л т а »
Спрете си просташките мнения !

Offline V8

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #337 on: 20.12.2011, 15:02:05 »
Нищо не разбрах,съжалявам.Не съм наясно с терминологията.
Не познавам човека.Споделих наблюдение над начина по който си вършеше работата в интервала 0850 0935 тази сутрин.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #338 on: 20.12.2011, 18:26:51 »
Втора смяна на 9072 има лабилни нерви, не е зле да се успокои :)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #339 on: 20.12.2011, 20:25:02 »
Аз ще похваля ватмана на 2031, който беше пуснал отоплението и беше много приятно в трамвая. Даже изчака две жени, които се бяха затичали, за да хванат трамвая.
Включване на отопление без нареждане от ЦГМ се санкционираше около 60лв. преди увеличението.
8.10 лв.е санкцията.