Poll

Коя от изградните метростанци е най-хубава и най-добре архитекрурно оформена?

Обеля
18 (7.7%)
Сливница
7 (3%)
Люлин
13 (5.5%)
Западен парк
39 (16.6%)
Вардар
23 (9.8%)
Константин Величков
15 (6.4%)
Опълченска
14 (6%)
Сердика
106 (45.1%)

Total Members Voted: 215

Author Topic: Метростанции в участъка Обеля-Сердика  (Read 147297 times)

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Реших да направя тази анкета , за да разберме коя е най-хубавата ни станция на метрото ?
« Last Edit: 13.05.2009, 16:21:20 by blagun »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
темата ми се вижда безсмислена, след като победителя е ясен

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Quote from: Repcho
темата ми се вижда безсмислена, след като победителя е ясен

Не смятам така.  

С в ръце гласувам за Западен парк - с най-красивия цвят е. Люлин и Вардар ме дразнят, защото имат пилони. А Сердика не е нищо по-различно от Опълченска.

Само Западен парк але, але      
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Според мен малко некоректно е зададен въпроса. Янсно е че Сердика, където са инвестирани най-много пари ще е и най-добре естетически изглеждащата. А и тя е най-натоварената и съответно най-полезната. Аз по-скоро бих класифицирал станциите по качество на изпълнение и поддръжка. За никой не е тайна че Сердика има проблеми с течове, а по много други има и изопадали облизовъчни плочи, макар и след това наставяни!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline ivan krastev

• View Profile
Aз гласувах за Сердика ! И темата е интересна , защото всяка една станция се отличава с нещо !

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Само да ви попитам, преди да пусна гласа си. Нали МС Западен Парк беше зелената?

Offline ivan krastev

• View Profile
Quote from: Kvoxville
Само да ви попитам, преди да пусна гласа си. Нали МС Западен Парк беше зелената?
Да !

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Quote from: Kvoxville

Да, тя е най-хубавата именно  
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И аз мисля, че "Западен парк" е най-хубава, защото от всички станции, в нея визуално има най-много пространство, цвета успокоява, а комбинацията с облицовъчните камъни на касовата зала със свежото зелено-бяло на перонната зала е в точната асоциация за природа и парк.
Въпреки, че едно от основнитре предимства на Обеля е естествената светлина...

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Тези с колоните не са ми по вкуса. А от останалите не мога да избера фаворит.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
"Люлин" e най-зле - сива, безлична, студена (не само визуално). Който я е проектирал определено се е бил изчерпал откъм идеи...

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Quote from: boleroto
"Люлин" е най-зле - сива, безлична, студена (не само визуално). Който я е проектирал определено се е бил изчерпал откъм идеи...

Да определено МС Люлин е най-невзрачната от всички. Иначе всяка си има своя чар, аз и Вардар харесвам!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Той изглежда "лъскав". На мен лично ми се събужда усещането, че съм в огромен буркан със сладко, като съм в него - много агресивен червен цвят - точно като конфитюр от ягоди.  
« Last Edit: 16.05.2008, 20:21:35 by boleroto »

Offline ivan krastev

• View Profile
Quote from: boleroto
Той изглежда "лъскав". На мен лично ми се събужда усещането, че съм в огромен буркан със сладко, като съм в него - много агресивен червен цвят - точно като конфитюр от ягоди.  
И кои изглежда лъскав , че нещо немога да разбера ?
Иначе на мене всички станции ми харесват , с изключение на Опълченска , някак си ми е скучна , но определено и тя има своя чар ! А за Люлин - все пак да не забравяме по кое време е строена

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: LG_
Да определено МС Люлин е най-невзрачната от всички. Иначе всяка си има своя чар, аз и Вардар харесвам!
А може би точно Вардар е най-различната! Сравнително спокойна, загадъчно оцветена, любопитно тайнствена...... идеална е за заснемане на епизод от психотрилър.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: ivan krastev
А за Люлин - все пак да не забравяме по кое време е строена
1992-1995г. - по модата от средата, края на 80-те.Такъв е бил стила когато е построено НДК.Много мрамор,няма леки цветове и металните витринените врати, които бяха на мода в края на 80-те и началото на 90-те, преди да се появят пвц прозорците и врати.

Popov

• Guest
Да не забравим и станция Константин Величков,  за мен тя може би е най-стилната. Доброто съчетание на геометричните фигури на крайпътните стени с триъгълниците на тавана и въобще като цяло има добър дизайн.
   Най-безлични са Сливница и Люлин, едната малко ниска, а другата сива и студена. Западен парк е просторна и наистина има добре подбран цвят - резедаво-зеления. А  "Вардар" е с хубав и изчистен таван, но с претрупани
крайпътни стени, вече олющени отвътре пана. Станция Опълченска също има добър дизайн- всичко е добре съчетано и осъразмерено, но доста грубо са монтирани паната на стените - хлътнали на места и със следи от ръцете
на майсторите. Сердика пък като, че ли е малко претрупана- твърде шарено е, и стените и окачения таван. Нямат
пълен синхрон. Казват, че имало малко от древната Сердика, но като че ли нищо не се връзва. Има обаче чудесен
мрамор, лъскав и фин - този на перона.
    Според моите предпочитания подреждам метростанциите така:

1. Константин Величков
    2. Западен парк
    3. Сердика
    4. Опълченска
    5. Вардар
    6. Обеля
    7. Люлин
    8. Сливница

Поздравявам колегата Иван за инициативата. Тя наистина е много полезна - да се занимаваме с неща, които ще са
полезни в бъдеще за нашето си, българско метро. Иначе, много често във форума има безсмислени спорове.
 Но не ми е ясно как накрая ще се разбере коя метростанция ще е най-харесваната.  

Quote from: Popov
Да не забравим и станция Константин Величков, за мен тя може би е най-стилната. Доброто съчетание на геометричните фигури на крайпътните стени с триъгълниците на тавана и въобще като цяло има добър дизайн.
Най-безлични са Сливница и Люлин, едната малко ниска, а другата сива и студена. Западен парк е просторна и наистина има добре подбран цвят - резедаво-зеления. А "Вардар" е с хубав и изчистен таван, но с претрупани
крайпътни стени, вече олющени отвътре пана. Станция Опълченска също има добър дизайн- всичко е добре съчетано и осъразмерено, но доста грубо са монтирани паната на стените - хлътнали на места и със следи от ръцете
на майсторите. Сердика пък като, че ли е малко претрупана- твърде шарено е, и стените и окачения таван. Нямат
пълен синхрон. Казват, че имало малко от древната Сердика, но като че ли нищо не се връзва. Има обаче чудесен
мрамор, лъскав и фин - този на перона.
Според моите предпочитания подреждам метростанциите така:

1. Константин Величков
2. Западен парк
3. Сердика
4. Опълченска
5. Вардар
6. Обеля
7. Люлин
8. Сливница

Поздравявам колегата Иван за инициативата. Тя наистина е много полезна - да се занимаваме с неща, които ще са
полезни в бъдеще за нашето си, българско метро. Иначе, много често във форума има безсмислени спорове.
Добре ще бъде обаче, ако има истински конкурс за широката аудитория за избор на най-хубава
метростанция, която ще се строи.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: Popov
Но не ми е ясно как накрая ще се разбере коя метростанция ще е най-харесваната.
Чрез анкетата!

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Харесват ми само Сердика, Обеля и Западен парк.

Offline naster1

• Приятел на ГТ
    • View Profile
3 снимки от днес на "Сердика" и "Опълченска"