Poll

Коя от изградните метростанци е най-хубава и най-добре архитекрурно оформена?

Обеля
18 (7.7%)
Сливница
7 (3%)
Люлин
13 (5.5%)
Западен парк
39 (16.6%)
Вардар
23 (9.8%)
Константин Величков
15 (6.4%)
Опълченска
14 (6%)
Сердика
106 (45.1%)

Total Members Voted: 215

Author Topic: Метростанции в участъка Обеля-Сердика  (Read 147299 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
„Западен парк“ е интересен случай сравнена с останалите станции от най-първия участък „Сливница“ - „Константин Величков“. На всички по един или друг начин са използвани окачени фасади или окачени тавани, но на „Западен парк“ е най-скучно и безинтересно с възможно най-бутафорните и евтино изглеждащи плочи и като цяло там орнаментираността е на най-ниско ниво, навсякъде другаде има някакви по-разчупени елементи, които да грабнат погледа. Обикновено има някакъв контраст между пода, стените и тавана и различен дизайн. На „Константин Величков“ има същия таван, но там стените са различни, ако бяха едни и същи с тавана и там щеше да изглежда зле. Хипотетично „Западен парк“ също би изглеждала доста добре ако се подменят стените или им се добави нещо различно.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline petur1111

• Запален по ГТ
    • View Profile
Западен парк беше най-харесваната станция от най-старата отсечка - от Сливница до Константин Величков. Дори анкетата отгоре го доказва, ако не гледаме резултата на Сердика. От най-старата отсечка тя беше единствената със свеж цвят и усещане за голямо пространство.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На мен лично ми е прекалено скучно празно. Моят глас в анкетата е за „Константин величков“ - по-орнаментирана, повече игра на цветовете, не по дразнещ начин и висок таван, а пък „Люлин“ е красива с изяществото на естествения камък, който изпъква по много добър начин, откакто сложиха лед осветление, преди беше едно мрачно мазе.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
От старите станции на мен най-много ми допада именно МС Западен парк. Изглежда много широка и просторна, и цветовете са успокояващи. За сравнение, Вардар, Сливница и донякъде Люлин изглеждат доста тесни и потискащи, може би заради колоните.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тези станции скоро ще чукнат 30 години, време им идва за основен ремонт...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Те поне не текат. Нека ремонтират приоритетно станциите с течове, като СУ "Св. Климент Охридски", Стадион "Васил Левски" и Сердика.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Тези станции скоро ще чукнат 30 години, време им идва за основен ремонт...
Константин Величков вече мина през смяна на плочките веднъж... ;)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На мен много ми хареса как се промени „Люлин“, когато замениха луминисцентното с лед осветление. Няма как да стане по-широка и не е особено комфортна, когато е пиков час и хората са много, но като изключим това с подобрението на осветлението престана да изглежда като това мрачно подземие, което беше, а и с годините все повече започнах да я уважавам като архитектурно решение заради многото естествен камък, който е вложен, който е изящен по свой собствен натурален начин и нито една друга наша станция не ѝ прилича.

Всъщност това вече го писах. Ако се прецени да се изтрие.
« Last Edit: 07.05.2024, 15:25:10 by AGENT 006 »

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Предлагам темата да бъде преименувана на "История на Софийското метро".

Модератор: Отхвърля се, а мнението се мести в по-подходяща тема!

Това трябва да е строежът на МС Западен парк

« Last Edit: 26.09.2024, 17:22:06 by difian »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Не мога да разбера избора на такива цветове... тази станция винаги ми е напомняла за обществена тоалетна.
Зелено като "парк". И на мен не ми харесва, но нека не забравяме, че тия станции са добивали това си оформление в най-мизерните години на новата българска история. По онова време дори имаше изказвания че недостроеното трябва да се погребе, че няма смисъл да се наливат пари в тая комунистическа безмислица и други такива.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите