Author Topic: Пътищата по света  (Read 109505 times)

Online RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Re: Пътищата по света
« Reply #220 on: 27.12.2022, 19:21:40 »
Сега четох че мислят от утре да отворят и училищата в Пирот. Място за притеснение явно няма.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #221 on: 27.12.2022, 23:19:03 »
Имах предвид заради изтичането на амоняк.
Ако толкова се страхуваш, след Бела Паланка пусни климатика на вътрешна циркулация. Байпасът не е дълъг, тъкмо ще си припомниш положението преди 5 години.
« Last Edit: 27.12.2022, 23:23:20 by blagun »

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #222 on: 28.12.2022, 11:02:31 »
Само за информация, магистралата още не е пусната.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #223 on: 29.12.2022, 01:18:59 »
В крайна сметка минах през Румъния, точно 12 часа каране (чисто шофиране за 1130км).
Имаше доста голяма опашка на Хоргош и отделно има ремонтни тапи около Белград, което ме накара да мина през Румъния.

Направих си един експеримент, броих тировете от Дунав мост до Ботевград (влезнах към 21:15 в България). Задминах 13 тира, а насреща се разминах с 136 на 28.12.
Иначе състоянието на Е79 в България с една дума - СРАМ!

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #224 on: 29.12.2022, 11:08:23 »
І-1 на север от София е в трагично състояние от много отдавна, сега само се досъсипва. През Румъния откъде мина?

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #225 on: 29.12.2022, 11:59:58 »
Арад - Лугож - Карансебеш - Дробета - Калафат!
Доста спокойно беше, на моменти имаше само колони с камиони през прохода преди Орсова предимно!

Online RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #226 on: 29.12.2022, 14:06:17 »
Ако пак минаваш от там може да минеш през Железни врата и Брегово. Може да спестиш доста време.
Аз преди малко минах през Връшка чука, бях втора кола на КППто. Очаквах повече, но няма трафик. Около Белград се минава бързо.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #227 on: 29.12.2022, 21:04:15 »
Ако пак минаваш от там може да минеш през Железни врата и Брегово. Може да спестиш доста време.
Аз преди малко минах през Връшка чука, бях втора кола на КППто. Очаквах повече, но няма трафик. Около Белград се минава бързо.
На Дунав мост леките автомобили трябва ли да чакат? Опашките не са ли само от тирове там? Питам, защото по твоя вариант колегата трябва да мине два пъти граница - първо да влезе, а после да излезе от Сърбия.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #228 on: 29.12.2022, 22:27:16 »
Ако няма гастарбайтери, сръбските граници (без тази с Унгария) се минават безпроблемно.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #229 on: 30.12.2022, 11:42:59 »
И тази с Унгария сме я минавали за 5 минути, ако няма трафик.

А какъв е случаят с околовръстното на Белград? По едно време бяха захванали да го правят.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #230 on: 30.12.2022, 12:40:10 »
През юни минахме погрешка оттам. Работеха, но явно доста бавно върви. Има 2-3 неприятни кръгови и камионите на места доста се влачат.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #231 on: 30.12.2022, 22:41:05 »
В сравнение с миналата година доста е разрушкано около последния пътен възел с наличната магистрала. По всичко личи,  че ще го пуснат частично с едно платно с двупосочно движение. Наистина забраненото изпреварване в такива участъци прави скоростта равна с тази на най-бавния камион.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #232 on: 01.01.2023, 20:59:53 »
Специално за Белград, дори и да направят околовръстното, аз пак бих си минавал по царския път, през моста Гизела над Сава, гледката е впечатляваща, почти идеално се вижда центъра, както и част от архитектурните кичове на Нови Београд. Същото наливам в главите и на по-младите ми колеги екскурзоводи, които водят автобусните екскурзии към Унгария, Австрия, Чехия, Германия, Швейцария и т.н Пък ТИР-овете нека си минават по кружни пут.
По рейс и по жена не се тича!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #233 on: 01.01.2023, 22:14:33 »
Турските гастърбайтери мислят същото и все още се мяркат такива и по жълтите павета….

Казвам го и на шега, макар че споделям мнението ти. Помня първото си преминаване през Белград…

Но масовият пътник, вероятно би предпочел транзитно и скоростно преминаване, а не висене в задръстванията…
« Last Edit: 02.01.2023, 10:23:35 by difian »

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #234 on: 01.01.2023, 23:17:28 »
Вероятно и при мен е било същата работа - преди близо 25 години, бях абитуриент, екскурзия до Будапеща, първото ми ходене "на запад". Гърция не я броя за запад, само че бях с абитуриенти от друго училище, понеже моите съученици предпочетоха чалгата и кючеците в бившия ресторант Форум. Та докато другите се кикотеха и си говореха глупости, на мен главата ми беше в прозореца. Сетне същото това се повтори още пет - шест пъти на други екскурзии за Австрия и Швейцария. Даже веднъж едни каки ми се разсърдиха, че пердето ми е отворено, та не можели да гледат филма, който бяха пуснали на телевизора. Иначе едно време жълтите павета бяха пешеходна зона събота и неделя, не пускаха коли по тях, за през седмицата не съм обърнал внимание.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #235 on: 02.01.2023, 22:49:34 »
Несравнима към момента е съпоставката Белград  - София. По-скоро съпоставка може да се прави със старата Северна дъга та СОП. Навигациите са категорични,  че през Газела е по-бързо от Обилазницата. Разбира се без отчитане на текущото задръстване. Но никога до 12 декември 2022 към 15:00 ч. не съм бил изненадван от толкова брутално задръстване. Даже по ремонта на Газела и в пиков час не ми се беше случвало. По Обилазницата минах веднъж и не повторих - към 30 км се влачиш зад камиони  - няма и сантиметър място за изпреварване източно от река Сава.
Панорамата на Белград се обогати с новото им Сити от гарата до Сава.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: ПТП и инциденти
« Reply #236 on: 05.01.2023, 13:14:31 »
Ето защо трябва да се спазва дистанция:

Тежка катастрофа с български тир в Румъния, загинало е дете

Тежка катастрофа с български тир в Румъния, загинало е дете.
Български шофьор на автовоз е предизвикал тежка катастрофа в Румъния, при която е загинало 11-годишно дете, съобщиха от полицията в Гюргево.

Инцидентът е станал във вторник в град Калугарени, който е на пътя между Букурещ и Гюргево.

Автомобил на румънската Спешна помощ е спрял на пешеходна пътека, за да даде предимство на пресичащото дете. В този момент водачът на българския камион, който не е спазил дистанция, блъска линейката отзад. От удара спешният автомобил отскача и прегазва 11-годишното дете. Лекарите се опитват да го реанимират, но въпреки усилията им то издъхва.

Двамата водачи са тествани с дрегер за алкохол, като резултатите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство за непредумишлено убийство.

Полицията в Гюргево продължава разследването за установяване на причините и обстоятелствата, при които е станал инцидентът.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #237 on: 05.01.2023, 22:04:15 »
То си е направо румънски стандарт  - пред всяка пешеходна пътека или вход на село се набиват здраво спирачки. Между селата шпорят със 110-120, изпреварват се опасно (не си мислете, че само в България карат така). На входа на всяко село или пред легнал полицай се набиват спирачки и се кара плътно с 50.
Тираджията явно не е имал опит в Румъния.  В никакъв случай  не трябва да се завира и във всеки момент трябва да има готовност да спре.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #238 on: 30.04.2023, 20:52:32 »
Идвайки от София по магистралата, вместо да караш по нея до КПП-то, на Марикостиново отбиваш в дясно и слизаш на стария път. Минаваш покрай разклона за Петрич, сетне през Маринополе, Чучулигово, главната улица и центъра на Кулата. В края на Кулата завиваш надясно, минаваш един прелез, след което веднага в ляво - има една бензиностанция и си пред портите на КПП-то.
Научиха го хората (всъщност пътуващите го знаят, защото при изграждането на магистралата пътят минаваше оттам) и ченгетата не пускат никой да мине през релсите наляво (обяснения, че идваш от Катунци примерно, не вървят, може би само за Е - номерата има компромис). Ако няма ченгета там, няма и сериозна опашка на границата. Запират трафика още на изхода на ОМВ и опашките се редят по магистралата - в дясната лента - колите, в аварийната - тировете, в лявата има спрели полицейски коли, насочени срещу движението. Ако някой тръгне по лявата лента, го връщат в началото на опашката. Някои шофьори практикуват хитрости от Формула 1: минават през бокса - бензиностанциите Лукойл+ОМВ и излизат пред стюардите, които на око пускат коли от бензиностанциите, колкото им кефне.

Иначе в Македония не се стига чак до магистралата, защото на Гевгелия е много по-голям ужас от Промахон - там гърците правят обстойни проверки на всички сърби и македонци. Затова се минава кротко през Струмица и Дойран.

Колкото до Кресна, очакваше се това от екотерориста Сандов, той и аверът му Тома Белев дивяха 6 месеца в министерството. Да се надяваме на чудо след октомври. Нека отбележим, че даже великият Джипко Бибитков беше вдигнал ръце от тях и прехвърли парите за Лот 3.3. към АМ Европа.
По тоя повод, Благо, действията на ченгетата са абсолютно подсъдни и всеки пътуващ е в правото да си търси правата и да им заведе дело, за да бъдат санкционирани. Веднага казвам защо. На баща ми колата е със софийски номера, но от няколко години въобще не е стъпвала в София, защото вече е стара, и да кажем, несигурна за дълъг път. Ползва я само за пазар до Сандански или Петрич, чат-пат до Гърция, но там е близо. Седят си окончателно на село и ако ходи инцидентно до София за лекарства, лекар и т.н. оставя колата на Сандански или на Катунци и се качва на рейса за София. Е какво, трябва да обяснява на ченгетата, че колата е със софийски номера, но не живее в София, а в Петрово ли? Дори на ГТП я карат в Сандански.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #239 on: 30.04.2023, 23:47:55 »
Полицаите може да са прости, но не са тъпи и познават голяма част от местното население ! И тарикатлъците знаят и как некой лев да изкарат.... Пък и добрия полицай е като добрия модератор и винаги ще намери за какво да те накаже!  :crazy: