Ами за впечатления-кво да ви кажа, бях писал някъде за едно пътуване до с.Плана с новите нископодови Конекта.
peyodp - Плана не е точно село, ами много планински махали-аз незнам точно кое се води с.Плана. А пък този автобус не е само до Плана, ами минава през Драгалевци, Симеоново, Бистрица, Железница, Царева Махала, Турлачка махала и др. Значи след с.Железница, на около 3 км. по-нагоре е Царева Махала. Там има спирка и крайпътна кръчма, оттам се отбива вдясно тесен живописен път с много завои през самата Плана Планина до самото село/махали. Самият път не продължава на никъде, ами се отбива в разните махали и свършва в селото. Този път от Царева махала е към 15 км. по картата, а от София до Плана през Драгалевци незнам дали има и 40 км.в едната посока. През Малинова Долина, където сега пътя е в ремонт мисля че са 31 км. Та 70-тката като влезе в отбивката за Плана, върви по главният път, по който има отбивки за отделни махали, но не се качва до тях, а има само спирки на отбивките. После пътят се разделя на 2-единият е за Турлачка махала, другият за това, което май се води точно Плана(там е кметството). Рейса първо се качва до Турлачка махала-пътя става доста тесен, започва стръмно изкачване и се стига до нещо като площад, където обръща с маневра, защото е много тясно-точно там, понеже Конектото е с по-широк габарит обръснахме шубраците. После се връща обратно до разклона и хваща другата отбивка-за Плана, също от долината на реката започва стръмно изкачване, стига до един площад нависоко с хубава гледка, обръща и вече оттам се връща към София. А там има и голяма геофизична обсерватория-представлява голяма кръгла сграда с много сателитни чинии на покрива, има и някви декори, защото снимат някакви филми там или са снимали по-точно. Някой беше намерил, че населението на Плана е 50 и няколко си човека. Абе ходил съм 2-3 пъти до Плана, щото няма нищо интересно там, в Железница например е много по-готино, има много повече туристически маршрути, по красива природа, хубави кръчми.
И защо пускат тези автобуси там ли-ами реално погледнато те са си много подходящи за такива линии, а не за 111 например, където хората висят по вратите-за там трябваше да купят съчленено Конекто или Ситаро. Лошото е че съчленените обаче немогад да обърнат в Плана, могат да ги пускат в събота и неделя обаче до с.Железница по 98.
Иначе за впечатления от пътуването с Конектото бях писал-ами не е лошо рейсчето, добре катери баирите като за автоматик, затруднява се само с по-стръмните участъци преди Плана, преди Железница и в самото село Бистрица, окачването е малко твърдо, нормално за нископодов автобус, като двигател и скорости е ок. Лошото е неудобните седалки, които като пътуваш час и половина всичко ти се схваща, както и това, че пластмасовите плоскости много тропат по дупките. Трябваше да ги поръчат с хубави седалки. Предпочитам О 305 Г, особено ако е за по-дълъг път.