Някой може ли да каже какво е това:
Тук е подробната история на първите трамваи в София: http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=1274.msg314251#msg314251
Благодаря на модератора за напътствията.
Въобразявам си че съм изчел тази история, както и още някои документи, които не са в този форум. Също така си въобразявам че въпросът ми е доста конкретен и на правилното място.
Посочената картинка показва трамвай (мотриса), която по конструкция отговаря точно на първите отворени ремаркета, които ние наричаме ВВС. Само че тук се вижда че това не е ремарке, а си има тролеен прът за токоснемане, както и дръжка за контролер (това може и да е ръчна спирачка, ама не е). Има си и скара, каквато не съм виждал на ремаркета, а само на моторни вагони. Освен това и номерът му е 33. Т.е. това е номер измежду липсващите номера от мешавицата с цепелини и сименси, а не на известните 25 + 3 вагона от 1900-те години.
Всичко това не ми се връзва с известните ни 28 бройки моторни коли от зората на нашите трамваи. Освен ако не е художествена измислица на печатаря, което хич не ми се върва. Може и да не е български трамвай, но не виждам защо някой ще го слага с такъв надпис. Така че за мен въпросът остава отворен - някой ако знае нещо по въпроса моля да сподели. Ясно е че е "ВВС", но каква е историята?