Author Topic: МВМ 81-740.2/741.2 и 81-740.2Б/741.2Б (Русич/новите влакове)  (Read 554829 times)

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
A49 вече е на линия и е с новия модел дръжки  :)

Ами А48? :neznam:

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
До колкото знам не е излизал на линия, все още! :)

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Пак по сведения от депото, А38 вече е сглобен и в момента провежда изпитания. Използвани са части от А48, за който пък ще се чакат части от завода производител.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Пак по сведения от депото, А38 вече е сглобен и в момента провежда изпитания. Използвани са части от А48, за който пък ще се чакат части от завода производител.
Според мен очаквано, щеше да се бракува, само ако кошовете бяха широки 5 метра от едната страна и 3 от другата, високи 8 от едната и 4 от другата... Всякакви други неща биха се подменили... ;)

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email

Ще ми обясните ли защо от един влак се прехвърлят части на друг? Не можеше ли просто А48 да тръгне на линия, а А38 да си чака частите? Или и на А48 му има нещо?
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Възможно е А48 да има някакъв друг дефект, и, за да не висят 2 влака в депото, са взели части от А48 и са ги сложили на А38.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Влакчетата от последните доставки наистина са с отвратително изпълнение, мен лично много ме дразнят металните лайстни в долната част на вратите, толкова ли не можаха да ги боядисат в същия цвят, ами ги оставиха сиви...

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Възможно е А48 да има някакъв друг дефект, и, за да не висят 2 влака в депото, са взели части от А48 и са ги сложили на А38.

Ако това наистина е така, не говори добре за подписаните договори и качеството на изпълнение на поръчката. Винаги е възможно в един състав да се появи дефект, но в 2 ще е прекалено много. Имайки предвид и качеството на изпълнение на цялата партида, мисля, че адвокатите на столична община и метрополитена трябва да се обърнат към съответните институции с искане за рекламация и да се прекратят доставките на тези влакове.

Лично на мен много ми харесват Русичите, но при такова изпълнение е по-добре доставените състави да бъдат върнати на завода, за негова сметка, след доставката на чисто нови возила от друг производител пак при съответните конкурси. Смятам, че такава теза може да се защити пред европейската комисия и те няма да имат нищо против да прецакат руския производител на вагони.
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Супер, а в следващите 2 години да се возим на дрезини  :help:
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email

да бъдат върнати на завода, за негова сметка, след доставката на чисто нови возила от друг производител

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Как си го представяш това? Никой луд няма да вземе за рекламация употребявани возила. Също така никой не държи на склад 20 метровлака.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Минала е приемо-предавателна комисия и щом съставите са в редовна експлоатация, всичко е отчетено като наред... ;) Сега тече гаранция и ще се отстраняват дефекти по време на нея, но цял състав почти няма как да се смени, да не говорим за всички...
« Last Edit: 23.11.2012, 14:54:22 by difian »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Двете крила на вратата на един от червените са с различен цвят. Уникално  :fan:
(закачам снимка)
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
 :fan: Тук ли личи идеално разликата между цветовете (която ви показвах по-горе) между А45/46 и А47  :fan: 

А49 към кой цвят преобладава- червен (като лявото крило на посочената врата) или по-тъмно червен/лилав (като дясното крило)  :neznam:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
А кой е хибридният състав ?

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Не обърнах внимание. Като слязох на станцията, беше там и не видях, а после бързах за лекции и забравих да погледна. С новите дръжки е.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
А кой е хибридният състав ?

Най-вероятно трябва да е А49  :)

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
В А49
 :angry:

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
В А49
 :angry:
Антиграфитното покритие по вратите е издрано цялото, а там, където го има, е слагано от бригадата на слепите пияници. Боята не е нанесена като хората и в този състав най-добре си личи как всичко е претупано все едно е правен в петък след заплата.

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
А38 днес беше на линия.