Author Topic: МВМ 81-740.2/741.2 и 81-740.2Б/741.2Б (Русич/новите влакове)  (Read 554797 times)

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Казвам го, защото в едно 70% от съставите, на които съм се качвал тия дни, поне в 1 от секциите, климатикът не работи. В този ред на мисли исках и да попитам дали има запознати защо спряха да заключват прозорците, често климатика си бичи и някой Ганьо е отворил, е така да му вее.

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Климатикът на влака (вентилацията за тези, които нямат климатици) се включва от машиниста още при излизане от депо. Няма вариант машинистът да включи климатик на един вагон, а на друг - не, така че използването на бутона за връзка няма да помогне. Единствената причина даден климатик да не работи, е когато е повреден и изключен "хардуерно" в депото, до неговото отремонтиране. От друга страна, поддръжката на климатиците се извършва от румънска фирма, която идва през определен период от време. Не знам след като изтече гаранцията им как ще се процедира, но на няколко места вече пише, че няма резервни части и влакът ще се движи с изключен климатик и отворени прозорци.
Причината за незаключването на прозорците на вагони с работещ климатик са оплаквания от страна на пътници, че е задушно, а не могат да си отворят прозореца. Което според мен е глупаво, едва ли някой си отваря прозореца в колата докато му работи климатикът.
Ако пък ви е интересно докъде стигат претенциите на пътниците, потърсете за оплакванията на някакъв пред телевизиите, че пожарогасителите в метрото били вързани със свински опашки и поради тази причина нямало как да се ползват. Като под свинска опашка визираше пломбата, която удостоверява, че пожарогасителят е зареден и годен за употреба. Случи се диспечерът да се обади и да нареди на машинист да следи дали надлезът между ГМ Димитров и Жолио Кюри не се клати, понеже пътник се обадил на 112, че имало опасни вибрации, докато се возел във влак. И други такива.

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Вчера,номер на състав непомня но съобщавайки станцията,на която пристигаме последва съобщение за незабравяне на личен багаж  ако някой забележи съмнителен багаж да сигнализира на телефон 02/xxxxx.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Вчера,номер на състав непомня но съобщавайки станцията,на която пристигаме последва съобщение за незабравяне на личен багаж  ако някой забележи съмнителен багаж да сигнализира на телефон 02/xxxxx.

Въвели са нови гласови съобщения. Далеч по-добре беше да направят записи дали влакът е за Бизнес парк или за Летище, отколкото тези да не забравяш личния си багаж.

Offline abs111

• View Profile
Е такова съобщение за дестинацията си я има.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Въвели са нови гласови съобщения. Далеч по-добре беше да направят записи дали влакът е за Бизнес парк или за Летище, отколкото тези да не забравяш личния си багаж.

Много по-важна е сигурността от колкото допълнително съобщение и е хубаво такива съобщения да има при повече станции.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Похвално е,че се добави такова съобщение, дано скоро започнат и по станциите да го пускат.  :fan: Но не е ли по-добре ако видиш изоставен багаж да се обадиш на тел. 112, отколкото на 02/****** , който номер надали някой ще запомни. Както досега се е правило. Или от Метрополитен предпочитат първо те да изпратят човек, който да провери, преди да затворят метрото и да вдигат много шум за нищо?
« Last Edit: 04.10.2016, 01:33:19 by Neronov »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Ами то е по усмотрение на гражданите. Тук е хубаво да се отбележи, че всекидневно има забравени багажи от всякакъв вид и явно на този телефон ще отговаря лице което ще уведомява службите за сигурност, било тези в метрото или извън него.

Offline a40

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Е такова съобщение за дестинацията си я има.
Само изписано, гласово има само за трансфери с другата линия, не настоящата.

Offline spicy_e

• View Profile
    • Email
От Г. М. или от Кюри започва звуков сигнал, който казва че влака е по маршрут 1/2 съответно до Бизнес парка/Летище София.

Offline a40

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Вече повече от година ползвам метрото сутрин между 10 и 11 и вечер между 7 и 8, и такъв звуков сигнал, до ден днешен, не съм чул.

Offline spicy_e

• View Profile
    • Email
От няколко дни са вкарани нови съобщения едното е това докъде е влака, а другото е за съмнителен багаж.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Според мен това съобщение за забравения багаж го пускат твърде често, през 2 станции. Някои хора направо се стряскат  :D
Далеч по-ефективно е, това съобщение да върви на мониторите по станциите.

Offline a40

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Според мен това съобщение за забравения багаж го пускат твърде често, през 2 станции. Някои хора направо се стряскат  :D
Съгласен съм, стига хората да се заглеждаха. Често срещано е на Младост 1 някой да нахълта във влака и да пита за къде е, после панически да изскочи навън докато вратите се затварят :D Та ако не си направиш труда да видиш следващият влак за къде е, какво остава да четеш някакви си безинтересни инструкции.

От няколко дни са вкарани нови съобщения едното е това докъде е влака, а другото е за съмнителен багаж.
Довечера ще се заслушам.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Не е удачно, защото рекламните монитори почти изцяло дават реклами и ненужна информация и много хора изобщо не ги гледат, както и аз. А и често багажа е забравен във влака, а не извън него.

Довечера ще се заслушам.
Определено се заслушай и гледай. Първо съобщение има от Гемето, цвета на текста движещ се на ел. таблата във влака са с различен цвят според маршрута. Както и след като започне съобщаването по уредбата има бягащ текст с червен надпис по кое направление е влака.
« Last Edit: 04.10.2016, 13:55:05 by Petko21 »

Offline a40

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Дам, даже още от В. Левски започва да съобщава, че влака е за Летище София.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Днес забелязах в два влака, че са махнати лепенките с имената на станциите под светлинките над вратите. Може би и в други влакове са махнати. Каква ли е причината? :neznam:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Това не е ново. При промените на схемите с разширението до летището и до Бизнес парк така и не им сложиха нови стикери с имената на станциите под индикаторните светлини. Мисля, че при всички оранжеви и зелени Скиф-ове е така. Това, което не си спомням добре е дали им сложиха първите стикери с първите схеми, които бяха неясни и след това ги подмениха с актуалните, на които ясно се виждат двата маршрута, но както и да беше така и не си получиха последни стикери. Мисля, че има и сини, които ги нямат.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Тъкмо се канех да питам точно това. Някой знае ли каква е причината? Ако просто не са стигнали колко е трудно да се поръчат още 30 лепенки...?

Offline horus92

• Писател
  • **
    • View Profile
При тях не се слагат, защото индикаторите могат да светят само в една посока.