Author Topic: МВМ 81-740.2/741.2 и 81-740.2Б/741.2Б (Русич/новите влакове)  (Read 554819 times)

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Днес забелязах интересно нещо – возих се в състава със среден вагон 6018. Изглеждаше ми от съставите, в които дръжките по средата при вратите са монтирани в завода, а не в депото. Та боята на въпросните дръжки беше започнала да пада... При това, не само на една от тях, ами и на другите – и във водещия, и във средния вагон... Не бях забелязвал подобно нещо досега..
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В няколко вагона от  А 43 вандалите са започнали да отлепват специалното покритие,и в скоро време вероятно ще активизират престъпните си изяви :/Дали ако плоскостите на влаковете бяха в тъмен цвят  ситуацията нямаше да се промени :bb:
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Не вандали, а малки тинейджърски ръчички, които отлепват ръбчетата на фолиото, защото не е поставено добре....
А това с тъмния цвят въобще не е решение.  Знаеш ли колко прекрасно на черен и сив фон, се омазва с бял и розов маркер. За пример - всички трамваи Т6А2.
Решението е просто и е в две стъпки:
1. Поставяне и поддръжка на антиграфитното покритие.
2. Поставяне на видео камери и затягане на контрола в съставите.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
То видео камери май има, виждал съм в някои състави, не съм обръщал внимание.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Имаше експериментално в един от съставите, вече обаче няма.

Offline abs111

• View Profile
Преди няколко дни на МС Жольо Кюри,неизвестни лица са боядисали един от най-новите състави.Откъде са се промъкнали,не се знае  :help:.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
А съставът какво е правил на Кюри, те там пристигат, спират и отпътуват? Кога и къде са успели да го надраскат?

Offline abs111

• View Profile
Бил си е на линия,машиниста каза че чул само някакъв шум и нищо повече....

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
А какво се е случило в крайна сметка? Къде са вандалствали, на релсите ли са били?  :neznam:

Offline abs111

• View Profile
И на мен ми звучи доста странно,но според машиниста са влезли през някой от отворите в открития участък.Все пак няма кой да ги допусне с кофа боя и валяк за боядисване...

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Хубавото е че влака е веднага почистен и няма поразии. А начина на действие на тези вандали е повече от абсурден.

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Звучи малко абсурдно, но:
Вандалите са били извън територията на метрото - зад сините панели. Пръскали са с боя под налягане, като са прокарали накрайниците на това, с което са боядисвали под панелите. А най-интересното е, че отвън, около мястото, са намерени използвани пожарогасители. Не знам доколко е възможно да се извади прахът от пожарогасителя и на негово място да се сипе блажна боя. А и не ми е ясно що за човек може да измисли това и с каква цел?

Offline T1000

• Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
Не е много записане по форуми, но в нета има немалко клипове на скоростно боядисване на влакове, включително и на метро. Влизат няколко човека и с готова и репетирана идея какво да нарисуват, го правят за секунди докато влакът е на станцията. У нас не се прави за щастие, може би защото има полиция на всяка станция.
Тук по нашенски явно са намерили алтернатива. А целта е проста - да си първия "тагнал" влака. Като нямаш какво друго да правиш, това е голяма гордост...
I'll be back®

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Онзи ден - на 23-ти се возих с един пребоядисан отвътре цялостно. Беше зелен. Добре са се справили. Няма сериозно омазване.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Fantomas

• View Profile
Състав А42 и по-специално вагон 2044 вече повече от 2 месеца се движи с неработещ климатик! Интересно дали в депото знаят или чакат оплаквания от пътници, за да го поправят.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Първият вагон на А37 също е с неработещ климатик.

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Последните 2-3 пъти, които се возех на по-нови мотриси от метрото ( не помня номерата/вагоните на мотрисите ), също няма климатик...

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Последните 2-3 пъти, които се возех на по-нови мотриси от метрото ( не помня номерата/вагоните на мотрисите ), също няма климатик...

Аз пък винаги уцелвам влак с климатик.  :D :D

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Започнали са да слагат допълнителни дръжки в съставите на гърба на кабините, но вижте шаренията при 2023....  :help:

« Last Edit: 28.12.2015, 07:43:27 by difian »

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
2058, А49  :help: