Author Topic: МВМ 81-740.2/741.2 и 81-740.2Б/741.2Б (Русич/новите влакове)  (Read 554823 times)

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Преди разширението посока летището и бизнес парка си имаха лепенки и отдолу? 

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
При тях не се слагат, защото индикаторите могат да светят само в една посока.
Връщаш се прекалено назад. Това беше още 2012-та. Преди МД 2 бяха налепили стикери, които не бяха коректни. Едното беше, че станция "стадион Васил Левски" беше с островен перон, а второто беше, че стикерите под индикаторните светлини бяха поставени огледално, което налагаше пренастройка на индикаторните светлини, която тогава не можеше да се извърши, защото най-новите влакове бяха в гаранция. Подмениха и долните и горните стикери с откриването на МД 2. Малко преди удължаването до летището и до Бизнес парк сложиха тези схеми, които обаче не бяха достатъчно ясни. Тогава на знам дали залепиха пълен комплект стикери на всички Скиф-ове. По-късно поставиха актуалните схеми, но зелените и оранжевите Скиф-ове, както и част от сините, ако не и всички, останаха без стикерите под индикаторния дисплей.
« Last Edit: 09.10.2016, 18:37:33 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
При тях не се слагат, защото индикаторите могат да светят само в една посока.
Не съм съгласен. На някои ясно си личи, че преди са имали.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline spicy_e

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
В момента на всички Русичи, които са без климатик от 2001 до 2018 и съответно от 6001 до 6009 нямат стикери в момента. Твърдението, че индикаторите работят само в една посока не ми се струва вярно, тъй като преди си имаше лепенки и си работеха:

А и в момента също работят.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Те могат да се движат в различни посоки отляво надясно и отдясно наляво, но не могат едновременно да се движат и отляво надясно и отдясно наляво тоест ако едните индикатори вървят отляво надясно отсрещните ще вървят отдясно наляво. Аз се изразих неправилно. Първите стикери, които бяха поставили преди МД 2 не бяха огледални, а трябваше да са, за да се "връзват" с индикаторите. Бяха взели еднакви стикери и не бяха съобразили, че трябва да са различни, после ги оправиха.
« Last Edit: 10.10.2016, 20:25:36 by AGENT 006 »

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Двата влака, които видях без стикери нямаха проблем с индикаторите*. Движеха се по посока на движението, т.е. на левите врати от ляво надясно, на десните врати от дясно наляво.

*изключвам факта, че при единия влак индикатор над едната врата не мигаше, а само светеше; при другия влак над едната врата не светеха.

Между другото имам спомен, че в едното направление индикаторите светваха постепенно до запълване, а в обратна посока от запълване угасваха постепенно. Но това беше доста отдавна, когато за всяка станция светеха по 3 индикатора.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Двата влака, които видях без стикери нямаха проблем с индикаторите*. Движеха се по посока на движението, т.е. на левите врати от ляво надясно, на десните врати от дясно наляво.
Пак стана объркване. Ще повторя отново. Индикаторните светлини могат да се движат или запълват, както щеш го кажи, в която и да е посока, но срещуположните дисплеи се запълват огледално, което значи, че от едната страна светлините се запълват отляво надясно, а от другата отдясно наляво. В случая липсата на стикери при по-старите Скиф-ове няма нищо общо с индикаторните дисплеи. Просто не поставиха стикери след последните промени на схемите и това е.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Пак стана объркване. Ще повторя отново. Индикаторните светлини могат да се движат или запълват, както щеш го кажи, в която и да е посока, но срещуположните дисплеи се запълват огледално, което значи, че от едната страна светлините се запълват отляво надясно, а от другата отдясно наляво. В случая липсата на стикери при по-старите Скиф-ове няма нищо общо с индикаторните дисплеи. Просто не поставиха стикери след последните промени на схемите и това е.
Напълно разбрах, просто дадох още един пример потвърждаващ твоето твърдение, че липсата на стикери не е заради индикаторите ;)

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Току-що пътувах с А 23 и ми направи впечатление, че преди всяко тръгване изпускаше излишен въздух поне по 5 пъти, което не съм виждал при други влакове досега. Каква е причината за това?
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
При състав А41  между много от вратите в горната част остава по около два пръста разстояние при затворено положение. И не изглеждаше причината да е в гумените уплътнения, които бяха по местата си и не изглеждаха свити...

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Снощи към 19 ч състав А 32 в посока люлин  след като тръгна от сердика 1 започна да наналя още в тунела преди да достига следващата станция

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Снощи към 19 ч състав А 32 в посока люлин  след като тръгна от сердика 1 започна да наналя още в тунела преди да достига следващата станция
Какво значи "наналя "?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
1. Не е люлин, а „Люлин“ или поне Люлин.
2. Не е наналя, а намаля.
3. Изречението завършва със знак точка, изглежда така „.“.
Оглеждай написаното преди да го публикуваш.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
И в допълнение аз не намирам никаква информация в написаното.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По принцип понякога се случва намаляване почти до спиране или влачене през тунела. Предполагам че може да е от изпреварване на зеления сигнал.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Първо грешките ми са от речника на телефона
Второ намаляше преди края на тунела на всяка станция
Нещо което не съм срещал при другите състави

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Когато изходния светофор на станцията е затворен, АЛС ограничава навлизащи в нея влак до 25 км/ч.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Втора талига при Скиф има ли двигатели или е само опорна, защото виждам, че има токоснематели?

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Опорна. Токоснематели имат първа и втора талига отляво? по посока на движението. Тоест първа отляво, втора от двете страни, и трета отдясно.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В повече от вагоните на състав А 24 е започнала да се появява ръжда по вътрешната част на рамките на прозорците, особено по отваряемите. Нетипично за руска машина - да корозира отвътре навън... Но за да не съм докрай негативен ще отбележа, че този състав наскоро е пребоядисван и изглежда свежо, от далече и без никакво вглеждане...