Здравейте! По новия маршрут на 42 наистина има табела и контрольори във всеки автобус, но имам питане и ако някой ме упъти къде и към кого да се обърна, за да имам адекватен отговор, ще Ви бъда благодарна. Новият маршрут по 42 е от няколко дни и реших да пътувам по него, за да видя дали ме устройва и на какво попаднах. Контролите проверяват всеки, който се е качил на превозното средство, веднага след качването или ги подканят да си купят билетче и след това го "контролират", но... само до кв.Филиповци. Там започва "почивката" на контролите. На всички контроли, които видях. Записах данните на тазсутрешната контола: г-жа Петрова, с карта сл.№ 536 и № на картата 00716625 в кола СА 4113 РА по маршрута Банкя - Люлин, който тръгва от Банкя в 7 ч. (сутринта). Помолих госпожата да провери и пътниците, качили се на спирката точно преди околовръстното в кв. Филиповци, но тя се направи, че не ме чува и извика цялата тумба цигани да минат с нея напред, "за да не дразним останалите" (така се изрази). Предишните дни имаше други пътници, които правиха забележка на контролата, за това, че не проверява циганите, но всеки път, много любезно, те си правеха оглушки. Какво е решението на проблема, посъветвайте ме и къде мога да се обърна за отговор, до кога ще продължава това?!