На мен пък електричките много ми харесват, и заедно с вагоните 74-та серия са ми сред любимият подвижен състав. Като ходя из Стара планина, по Искърското дефиле и тн.често случвам на електрички. Много са им удобни и меки седалките, мога да си отворя прозореца да си гледам красивата природа и да дишам чист планински въздух. Въобще не са шумни. Вътре спокойно можеш да си разговаряш с човека до теб, че даже и чуваш околните какво си говорят. Возията наистина е малко твърда, но според мен това е от поддръжката, защото има някои, които возят много меко и вървят много плавно. Също така някои от тях са ремонтирани, чисти и поддържани, все едно си на атракционно пътуване с муейна композиция. Всичко е много запазено и поддържано в някои от тях.
Освен това мои приятели, които също ходят по планините също много им се радват и се снимаме вътре за спомен.
Лошото е, че понякога са недостатъчни да поемат пътникопотока заради ограниченият си състав от 4 важона и на пътеката посредата пътуват доста правостоящи, но това е решимо, като закачат по 2 ЕМВ-та по СМЕ. Преди два месеца някъде пътувах в такъв състав от 2 ЕМВ и беше нормално натоварен. Има някаква романтика в тези ЕМВ-та.