Author Topic: Пешеходни зони  (Read 224687 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Re: Пешеходни зони
« Reply #120 on: 27.06.2010, 15:48:31 »
Етниес задава много логичен въпрос, но нормален отгвор да не очаква.

Трамваите по Витошка са без значение за хората от Тутракан, Долно Уйно и тем подобните, които като дойдат в София целта им е да стигнат до НДК без значение с какво. А най-добре е пеша, за да могат отблизо да се разгледат всички магазини по най-ключовата улица в България - ВИТОШКА. Така, че именно те желят пешеходна Витошка. Другите, които го искат са неползващите градски транспорет, на които всички трамваи им пречат на личните коли.
Но ние с тези ли трябва да се съобразяваме?
Това за провинцията дето ходи по Витошка си е абсолютна измишльотина,  нито пък идват откъм НДК Много по им е удобен мола на Цариградско. Интересно според теб Софиянци не се ли разхождат по Витоша. А Витоша е затворена за леки коли, така че и другият ти аргумент е измислен. На "логичния въпрос" на Етниес, бяха дадни точни и  аргументирани отговори, ама ти едно си знаеш едно си баеш.

Явно съм комуникирал много повече от теб с хора от провинцията и честно казвам, че аргументите са ми много точни. Репликите, които съм чувал са точно от рода на "Ние у нашия град си имаме пешеходна улица, а у тая София нема".

Що се касае до затворената Витошка за коли - съгласен съм да се отвори, но трамвайните трасета да се обособят, така, че да не навлизат коли върху линиите.

За разходките - дано да се сетя утре да ви пусна снимка на това как се разхождат хората до Борисовата градина - с колите си до Канала, паркират ги на зелените площи и после се разхождат. Същото е и с Южния парк.

Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #121 on: 27.06.2010, 16:02:12 »
Що се касае до затворената Витошка за коли - съгласен съм да се отвори,

????????????

Пепел ти на устата!

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #122 on: 27.06.2010, 16:06:23 »
Кой човек от Халите до П. Евтимий ще вземе метро, след като с трамвай ще му е 7-8 мин. път., а с метрото ще му е повече с ходенето пеша до метростанциите.
Не сме малко хората, които ще изберем метрото. Ако изобщо използвам транспорт за подобни дестинации, живи и здрави да сме де. Само чакането на светофара на Св. София пред ЦУМ беше 2мин и нещо. Емо, освен ГТ-ултрасите, нема кой друг да използва нещо, дето ще го лашка 10 мин при условие, че може да иде за 3 мин.

Пак започват недоказуемите експресни пътувания с метро. Хайде обясни ми, ама наистина точно на поставената задача. Как ще се стигне за 3 мин. с метро от трамвайната спирка на Ц.Хали за трамваи 1 и 7 съществувала доскоро посока НДК до сп. бул. П. Евтимий за 3 мин. Хайде докажи ми това и ще призная трамваят по Витошка за ненужен. Защото аз мога да докажа как това разстояние ще се мине за 8 мин. с трамвай.

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #123 on: 27.06.2010, 16:19:32 »
Как ще се стигне за 3 мин. с метро от трамвайната спирка на Ц.Хали за трамваи 1 и 7 съществувала доскоро посока НДК до сп. бул. П. Евтимий за 3 мин.

Разстоянието м/у станция "Сердика" и Аптека е 1 км. Ако приемем, че метрото се движи с 60 км/ч средна скорост, тогава то изминава 1 км. за 1 мин. - това е от станция до станция. Ако средната скорост на метрото е 30 км/ч (а според мен тя е по-висока, но нека специалистите кажат), тогава от станция до станция ще е стига за 2 мин.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #124 on: 27.06.2010, 16:35:26 »
ОК, въпросът ми е за цялото посочено от мен разстояние, а не само от станция до станция.

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #125 on: 27.06.2010, 16:40:41 »
Мисля, че сам съзнаваш, че след слизането от метрото нещата са строго индивидуални. Точно затова ги пропуснах. Бабата с бастуна ще стигне за едно време, тийнейджърът за различно. Ако разполагаш със данни за средна скорост на ходене на средностатистически човек, може и да получиш някакво средно време, но то ще е абсолютно безполезно.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #126 on: 27.06.2010, 16:48:55 »
 :P Аз предлагам по Витошка да се сложат коловози с нормално междурелсие!  ;D

Звучи тъпо - нали? Толкова, колкото и спорът, който се води ...
Пенсионерите, особено трудноподвижните, не използват подлезите, а пресичат оживени булеварди с риск за живота си, а вие искате да слязат в метрото за една станция ..., моля ви помислете!
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #127 on: 27.06.2010, 16:57:33 »

моля ви помислете!

Прекалено много искаш. Мисъл от мен я има навсякъде и тя точно подкрепя твоето мнение, обаче други са като коне с капаци, мислейки само за себе си. Егоистична нация сме си.

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #128 on: 27.06.2010, 17:01:10 »

Пенсионерите, особено трудноподвижните, не използват подлезите, а пресичат оживени булеварди с риск за живота си, а вие искате да слязат в метрото за една станция ..., моля ви помислете!

Бъркаш манталитет на населението с практичност при предвижването от една точка към друга.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #129 on: 27.06.2010, 17:06:55 »
Затова са измислени ескалаторите, никакъв егоизъм няма в това. "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората"!
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #130 on: 27.06.2010, 17:08:21 »

Бъркаш манталитет на населението с практичност при предвижването от една точка към друга.

Не ти го пожелавам лично, но само си помисли един човек, който е на инвалидна количка, с един крак или едвам придвижващ поради проблеми с краката се по какъв начин ще хване метрото от МС Сердика, ако се намира до Блубанк.

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #131 on: 27.06.2010, 17:24:52 »
Не ти го пожелавам лично, но само си помисли един човек, който е на инвалидна количка, с един крак или едвам придвижващ поради проблеми с краката се по какъв начин ще хване метрото от МС Сердика, ако се намира до Блубанк.

хаха. Платформата на метровагона поне е на едно и също ниво с перона на станцията. Същото НЕ може да се каже за спирките на трамваите, ОСОБЕНО по "Витоша", които са с поне 30 сантиметра под първото стъпало за качване на трамвая!

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #132 on: 27.06.2010, 17:30:23 »
И каква е файдата, след като посочените от мен хора не могат да стигнат дотам.

Вече не ви останаха аргументи, а и не можете да отговорите на въпросите ми, което очевидно показва правотата на моите твърдения.
Благодаря ви :)

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #133 on: 27.06.2010, 17:42:29 »
Ние нямаме аргументи?!? Да ти напомням ли, че България е в топ 3 на най-лошо достъпна среда в ЕС и че не ние имаме добре развита метромрежа, а точно страните, които ни налагат да си оправим бордюрчетата и стълбичките, а също така изискват смяна на ПС с такъв пригоден към изискванията за достъпна среда. В този ред на мисли, трамвайните спирки по Витоша (и не само там) трябва да са с рампа, качването от нивото на релсовия път не е лека задача, за хората които визираш.

п.п.: Емо, какви са ти въпросите изобщо? Трудно е с инвалидна количка и на перон №6 на Ц.гара, но това все още не е закрило ж.п. транспорта нали? Ще се монтира асансьор/траволатор/ескалатор, когато се докаже, че е необходимо.
« Last Edit: 27.06.2010, 17:47:26 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #134 on: 27.06.2010, 18:40:59 »
Всъщност на перон № 6 си има работещ асансьор.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #135 on: 27.06.2010, 18:58:51 »
Всъщност на перон № 6 си има работещ асансьор.
Предвид състоянието на Ротондата, може и да не работи още дълго. Примерът ми беше произволен...

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #136 on: 27.06.2010, 19:12:21 »
:P Аз предлагам по Витошка да се сложат коловози с нормално междурелсие!  ;D

Звучи тъпо - нали? Толкова, колкото и спорът, който се води ...

Знаеш ли какъв проблем за възрастните хора е ползването на GSM. Не могат да си запишат номер, не могат да проверят изпуснати повиквания и т.н. Дай да забраним мобилните телефони. Възрастните хора съвсем естествено трудно се приспособяват към променящата се среда. Затова има много сгазени пенсионери по Цариградско. Опасност за това има и на бул.Витоша някой трамвай да сгази заблеял се пенсионер, затова доводите ти не са коректни. А и неправилното пресичане на пенсионера е защото иска да "спести" време, а и заради опасните подлези, към които не принадлежи метрото. Не съм забелязал пенсионери да не се возят с метро за сметка на по бавния трамвай. При все че трудно променят навиците си пенсионерите бързо научават кой е по бързия транспорт или къде има промоция по магазините.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #137 on: 27.06.2010, 19:13:15 »
И каква е файдата, след като посочените от мен хора не могат да стигнат дотам.

Вече не ви останаха аргументи, а и не можете да отговорите на въпросите ми, което очевидно показва правотата на моите твърдения.
Благодаря ви :)

А на теб не ти ли остана поне малко себеуважение, за да престанеш вече с това безочие?
Що за наглост е това твоето? Наистина се чудя?
Значи - от сп. Централни Хали до сп. Патриарх Евтимий с трамвай за колко се стига?
Щом говориш за трамвая не броиш, че го чакаш по 5-6 минути, не отчиташ, че идваш отнякъде си, за да стигнеш до спирката, на която няма дори и навес; не отчиташ, че трамвая закъснява, не е редовен, чака на светофари (само светофара на Централни хали и пл. Независимост отнема поне 5-6 минут, за да се процеди в час пик), но като говорим за метрото, тогава в сметката за времето включваш вървенето до станцията, чакането за билетче и чакането на влака и излизането от станцията?

Извинявам се, ама това е абсолютна наглост от твоя страна и с подобно поведение няма да спечелиш никакъв спор, а най-много някой твой опонент да ти тегли една майна и да те остави да си изчисляваш фалшивите данни за нереалното първенство на трамваите...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #138 on: 27.06.2010, 19:36:43 »
Болеро, ти не му ли свикна на "аргументите" на Емо? Той ти заплюва някакъв виртуален гигански пътникопоток от точка Х до точка У и плаче за неговите проблеми. Примерно хиляда баби на пл.Македония решават да отиват на фитнес при Октопода на басейн Спартак и, разбира се, тук идва (на същата минута и секунда!) незаменимият трамвай 6 (с розово-жълта табела), който взема разстоянието за 3 минути и 34 секунди (с малко уточнение - след 3 часа през нощта и блокирани за всякакви други движения улици).

А колкото до инвалидите, не е смешно! Вие сте млади, дано скоро не ви се налага да придружавате трудноподвижен човек. От личен опит ще ви кажа, че най-големият кошмар са високите стъпала във возилата и липсата на пространство във возилото за стабилно заставане. Разбира се, с нищо не оправдавам липсата на ескалатори в старите метростанции, но това са грешки на растежа, които са поправими все пак.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #139 on: 28.06.2010, 11:58:50 »
Ние нямаме аргументи?!? Да ти напомням ли, че България е в топ 3 на най-лошо достъпна среда в ЕС и че не ние имаме добре развита метромрежа, а точно страните, които ни налагат да си оправим бордюрчетата и стълбичките, а също така изискват смяна на ПС с такъв пригоден към изискванията за достъпна среда. В този ред на мисли, трамвайните спирки по Витоша (и не само там) трябва да са с рампа, качването от нивото на релсовия път не е лека задача, за хората които визираш.

п.п.: Емо, какви са ти въпросите изобщо? Трудно е с инвалидна количка и на перон №6 на Ц.гара, но това все още не е закрило ж.п. транспорта нали? Ще се монтира асансьор/траволатор/ескалатор, когато се докаже, че е необходимо.

Въпросът ми беше как от сп. Ц.Хали до сп. Бул. П.Евтимий с метро ще се стигне за 3 мин?
А за трамвая. Мога да ви го нарисувам. За отправна точка взимам момента на идване на превозното средство (равни условия метро и трамвай).
Идва трамваят на Ц.Хали. Хората се качват. 30 сек. и тръгва. Още 30 сек. и стига светофара. Т.Александров. Там чака 2 мин, както сте казали. Още 30 сек. и е на Св. Неделя. там чака 1 мин. Тръгва и след 30 сек. е на Алабин. Там чака светофар 30 сек. Тръгва и за още 30 сек. е на сп. Солунска. На нея чака 20 сек и тръгва. 50 сек. е до крайната дестинация. Общо време: 7 мин. и 10 сек. По разписание се даваха 8 мин. На някой курс може на светофара на Т.Александров да чака цели 3 мин. Но тогава ще избие тази минута с по-бързо каране по Витошка.
Закръглено искам да кажа, че излиза 8 мин.

А тук мога да споделя и субективен фактор - ако ватман види човек желаещ се да се качи след като е затворил вратите, може да му отвори, а в метрото НЕ. Може последното да ви е смешно, но е факт.