Author Topic: Пешеходни зони  (Read 224695 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Re: Пешеходни зони
« Reply #480 on: 15.03.2013, 18:55:57 »
Офф : Такива пиломати се слагат и по булеварди, определени само за ГТ и автобусите си ги отварят  :) Но при нас има много малка вероятност да стане :(

Иначе релсите изобщо не пречат,даже придават автентичен вид. А и без това постоянно минават коли през кръстовищата , което общо взето обезсмисля чялата пешеходна система  :(

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #481 on: 15.03.2013, 19:54:56 »
Защо да няма как? Има си пиломати, безсмислено заровени в Графа, които са тъкмо за тази работа. Задънените улици просто се затварят (вкл. Аспарух и в бъдеще - Парчевич), а на незадънените се поставят пиломати, продават се на магазините дистанционни, които отварят пиломатите само в определени часове без интензивен пешеходен поток. Само сервизните коли - пожарни, линейки, полиция, улично осветление и т.н. получават 24-часова възможност да свалят пиломата. Има го на сума места по света, не виждам какво пречи и тук да открием топлата вода.
Това вече наистина е хубава идея, не се бях сетил за нея.  Остава наистина да се приложи. Жалко че отпадна този вариант за ул. Граф Игнатиев. Иначе напълно съм съгласен за изграждането на подобни съоръжения с които да се ограничи достъпа на частни автомобили до тази зона.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #482 on: 31.03.2013, 14:16:30 »
Проектът, който май предвиждат за втория участък, е също така и вероятно ще бъде също така болезнено некадърно изпълнен с някакви подобия на цветни плочки.
На пресечките, които не са тупик, по проект ще има кръгови. Да се надяваме, че те ще бъдат оградени с кашпи или нещо, което да спира супер наглите шофьори (участъкът Солунска-Алабин в момента е буквално кола до кола покрай тротоарите). Общинска полиция и КАТ са за разстрел в случая, честно казано. Пресечките на Витоша са достатъчно начесто, за да може да се зарежда магазин/гаси пожар и т.н. от тупиците и кръстовищата. Не е като да няма далеч по-големи изцяло пешеходни зони в други градове.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #483 on: 31.03.2013, 14:55:58 »
Кръговите предполагам ще са като тези на Пиротска в участъка от Мария Луиза до Ст. Стамболов. Ако са такива ще е наистина необходимо да се сложат някакви заграждения. Могат да се направят кашпи които да описват няколко дъги към пешеходната зона. Така в тях могат да се поставят цветя, а отстрани да минават пешеходците.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #484 on: 31.03.2013, 16:37:19 »
Мисля, че миникръговите бяха във вариантите от миналата година и отпаднаха.
За разлика от сега, от затапените пресечки няма да може по никакъв начин да се влиза на Витошка, както сега не може от Аспарух. Би трябвало на възможните входове да има пиломати, които да ограничават достъпа само за определени автомобили и само в определено време.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #485 on: 03.04.2013, 16:36:03 »
Ако този проект е от миналата година, имаш ли новия?

Offline maxpower

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #486 on: 04.04.2013, 01:54:58 »
Бях твърдо за пешеходна Витошка, докато не видях какво са направили. Сега ми липсва трамвая.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #487 on: 04.04.2013, 08:53:53 »
Вече връщане назад няма !

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #488 on: 04.04.2013, 11:06:39 »
Не е лошо, ама за мен лично най-голямата простотия е, при положение че остана достатъчно място за релсов път, да не го поставят. Специално огледах, местоположението на саксиите, пейките място има. Можеше да се ползва там да докарват от време навреме ретро-трамваите, при ремонти и аварии по Ботев и тн. Така де, още не е невъзможно докато не са започнали и долната част.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #489 on: 05.04.2013, 00:07:53 »
Това че изпълнението е под ВСЯКАКВА критика не означава, че идеята беше погрешна, напротив
Целият исторически център трябва да стане пешеходен, но ще се моля това да стане след махането на Диков, Фандъкова и оранжевите павета
Болерото имаше добра разработка на най-разумните варианти за пешеходна зона (Св. Неделя - Ларгото - Батенберг до Парламента - Александър Невски - Шишман - Графа - Витошка)

Offline maxpower

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #490 on: 05.04.2013, 11:23:14 »
И като махнат жълтите павета градът ще стане още по-сив, от колкото е в момента. Сравни Цар Освободител от СУ до Орлов мост сега с начинът по който е изглеждал когато е бил със жълти павета. Знам, че не са подходящи за улици с натоварено движение, но за пешеходна алея са си добре, дори и зимата ако се опесъчават.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #491 on: 05.04.2013, 14:34:46 »
Жълтите павета по Цар Освободител са доста хлъзгави зимно време, не са подходящи за пешеходна зона, докато тази по Витошка е добре направена, според мен.

Offline maxpower

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #492 on: 05.04.2013, 14:52:19 »
Тези по Витошка са като за някой селски мегдан. По-добре да бяха сложили обикновени сиви.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #493 on: 05.04.2013, 17:16:57 »
Е защо, като тези по Витошка или подобни има и в доста други наши градове. Нали всички искаха и в София да има такава улица, както в другите градове, ето направиха. Лошото както казах е, че не възстановяват релсовия път. Такива "главни" с подобна настилка има в Пловдив, Асеновград, Бургас, Перник, Варна, Сливница, Банкя, Плевен, Велинград, Сливен и тн. така че не беше лошо наистина и ние да имаме такава "главна"с такива плочки.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #494 on: 05.04.2013, 17:20:21 »
Според мен с обикновен паваж щеше да е много по-хубаво. Сега се пързаля ако е заснежено, а и има леееки наченки на разбиване вече! Ако беше обикновен паваж с трамвайна линия, щеше да е много по-добре! И релсите щяха да бъдат прикрити, и всичко да си е наред :/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #495 on: 05.04.2013, 20:43:20 »
Хайде стига вече с този трамвай! Ставате като баби, дето си въртят безспир за бай Тошовото време! Форумът е за обсъждане на сегашни и бъдещи неща, а не за безкрайно претопляне на неща, които не е възможно да се случат! А специално за бул. Витоша има още много какво да се обсъжда, та да е необходимо да дъвчем ланския сняг!

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #496 on: 05.04.2013, 21:42:57 »
Новите павета на Витошка последно като минах ми се видяха позахабени и изгубили цвят. Но може и просто да са мръсни от прахоляка, който се вдига там от ремонтите по-надолу. Иначе старите си жълти павета ми харесват повече, но ozzy е прав, че зимата като има киша и сняг по тях са страшно хлъзгави.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #497 on: 06.04.2013, 00:21:46 »
Проектът не е чак толкова лош, но наистина изпълнението на паветата и дървенията е под всякаква критика.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #498 on: 07.04.2013, 02:09:47 »
И проектът, и изпълнението са отвратителни
Опитът да се придаде ретро стил е просто жалък. Можеха да опитат поне да придадат модернистичен вид на зоната - и това не направиха.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #499 on: 07.04.2013, 13:04:11 »
За мене бутафорното е това че направиха 100м от пешеходната улица само и до тука  :crazy:  Иначе че имаше нужда от такава улица и че е добро решение според мен си личи защото по снимки на мои приятели от фейсбук се вижда че това вече е едно от любимите места за фон за снимка. Разбира се ако беше по-качествено цена нямаше да има ама къде ти....