Не мисля, че ще премахнат трамвайното трасе от Македония до Руски паметник. Винаги могат да го използват за аварийни случаи или за редовна линия.
Идеята за тунелно преминаване на Попа сме я разисквали и в други теми и много хора смятаха, че подобен тунел е невъзможен, но аз съм на друго мнение - щом има възможност за решаване на кръстовище на повърхността, значи има начин то да се повтори и под земята. Отделно - връзката Е.Георгиев - Попа през Граафа ако стане част от пешеходната зона, то кръстовището става много елементарно и даже няма да има нужда от светофар.
За тунел по Раковска за Славейков се съмнявам - почти веднага след библиотеката булевардът завива и трябва да се провери дали ще има място да се смести подобно съоръжение там.
За Солунска тунел може и да е възможен, но според мен целия булевард трябва да се вдигне на по-висока кота, отколкото е сега. Така ще може да построи спокойно тунел за Солунска. МИнималният габарит за тунел е 4-5 метра, ако е само за леки автомобили, ако не се лъжа, така че рампата за такъв тунел няма да е по-дълга от 15-20 метра. по този начин Витоша може да стане втора Пиротска, само че без досадните пресечки.