Author Topic: Пешеходни зони  (Read 224696 times)

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Пешеходни зони
« Reply #340 on: 26.04.2012, 20:27:26 »
И този ремонт се проточи доста, но пък изглежда добре. А тази жена на снимките сигурно се е стресирала  :laugh:

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #341 on: 26.04.2012, 23:17:53 »
Мен целият репортаж ми прилича като прикритие на воайорската фотосесия...  :P

П.С. И го казвам както на шега, така и сериозно, благодаря на bg_pop за снимките, но можеше да избягва нежеланите обекти по кадрите! :)

Offline bg_pop

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #342 on: 27.04.2012, 00:25:33 »
хахаха :)
Аз надясно и тя надясно, аз наляво и тя........викам...ох..... айде да снимам, че ми идваше тролея :)
мерси :)
Надежата умира последна........... Люлин - никога :)

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #343 on: 27.04.2012, 01:07:40 »
Аз надясно и тя надясно, аз наляво и тя........викам...ох..... айде да снимам, че ми идваше тролея :)
Шкодата от последната снимка?  :D

Offline bg_pop

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #344 on: 27.04.2012, 08:15:01 »
Шкодата от последната снимка?  :D

Същата :)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #345 on: 15.05.2012, 14:21:58 »
За съжаление изграждането на пешеходната зона по Витошка ще е на етапи, като все още не е изяснено финансирането. При това положение и силно съмнително, че ще се работи по цялостен проект, а не поединично. Пропусната е и ул. Аспарух - нито е дадена към подлежащите на затваряне, нито към тези, които ще пресичат с кръгово движение, подобно на преките на Пиротска.

http://sofia.dir.bg/news.php?id=11149907
"Ремонт и по булевард ”Витоша” през лятото
 12:34  |  15 май 2012 | | / Редактор Таня Тодорова /

До края на август ще се обнови участък от пешеходната зона на бул. "Витоша", съобщи пред комисията по околна среда на Столичния общински съвет главният архитект Петър Диков.
Участъкът ще е между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Неофит Рилски", а реконструкцията му ще се изпълни от строителите на метрото в този участък на втората линия.
Участъкът, който ще се реконструира, ще е част от първия етап за реновирането на пешеходната зона на бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Солунска", обясни Диков. За другата част от този участък по думите му ще е необходимо финансиране от около 1,5 - 2 млн. лв., но за него ще се обяви конкурс и той ще се финансира от общината.

Вторият етап от предвижданата реконструкция за пешеходната зона - между ул. "Солунска" и ул. "Алабин" засега няма да се реализира, тъй като от живеещите в района граждани има възражения срещу предвижданото строителство на поземен паркинг. В цялата пешеходна зона няма да се обособи велосипедна алея, тъй като това би дало предимство на велосипедистите, вместо на пешеходците, за които се прави зона, обясни Диков.

В предвиждания за реконструкция в момента участък ще се премахнат четирите павилиона, а предстои да се изгради обществена тоалетна. План-схемата на първия етап между бул. "П. Евтимий" и ул. "Солунска" предвижда да се спре движението и по ул. "П. Парчевич" през бул. "Витоша" по подобие на ул. "Узунджовска". През булеварда ще се преминава по обособени кръгови движения през улиците "Неофит Рилски" и "Солунска". Диков посочи в отговор на въпроси, че има риск от различност на настилките, но стилът им ще е един, тъй като той ще е условие в процедурата.

Предвижда се по бул. "Витоша" да има стълбове за улично осветление със знака на София, на това ще стане на по-нататъшен етап, каза Диков. По думите му само решетките за отводняване на реконструирания сега участък - между бул. "П. Евтимий" и ул. "Н. Рилски" са на стойност 170 хиляди лева.

Предвижда се настилката в бъдещата пешеходна зона да е усилена заради автомобилите за спешни случаи, които ще е допустимо да влизат в нея.
"
« Last Edit: 15.05.2012, 14:27:00 by blagun »

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #346 on: 15.05.2012, 17:35:32 »
Трагедия.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #347 on: 15.05.2012, 18:45:30 »
Най-ми е любопитно, че на първия етап ще строят тоалетна, след като в градината отсреща си има съвсем нова "европейска" монетна тоалетна.
Тук някой ще каже, че във френските градове има тоалетни насред улиците, но не мога да споделя подобен естетически вкус.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #348 on: 15.05.2012, 19:22:42 »
Предвижда се по бул. "Витоша" да има стълбове за улично осветление със знака на София, на това ще стане на по-нататъшен етап, каза Диков.

Това е като "Тате ще ми купи колело, ама друг път". :rolleyes: :help: :neznam:

Offline gogo

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #349 on: 15.05.2012, 19:50:37 »
Адски странно е как включиха Мария Луиза и Черни връх в реконструкции покрай строителството на МД2, а за бул. Витоша не се сетиха.

Сега с тази работа на парче и предвидените кръгови направо ме вбесяват. :crazy:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #350 on: 15.05.2012, 20:04:11 »
Адски странно е как включиха Мария Луиза и Черни връх в реконструкции покрай строителството на МД2, а за бул. Витоша не се сетиха.
От Мария Луиза включиха само районите на метростанциите, Ломско шосе и горната част на Черни връх и около Хемус - също само в района на разкопаванията. Така ще се процедира и с Витоша.
Трамвайното трасе от Централна гара до Опълченска, както и ремонта по долната и средна част на Черни връх са за сметка на общината.

Offline gogo

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #351 on: 15.05.2012, 20:33:04 »
Ремонтът на Черни Връх от България до Вапцаров е с възложител Метрополитен, а не СО. Линк

Offline bg_pop

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #352 on: 15.05.2012, 22:44:20 »
Не знам дали тук е правилното място, но ми се струва като продължение на реконструкцията на Царя и затова го публикувам тук. Sorry ако е оффтопик. И така качвам снимки от реконструкцията на градинката пред Народната библиотека. Sorry за качеството, но снимах с телефон, а и валеше дост дъжд :)

Само да отбележа, че под чимовете наслагаха тръби и за осветление, и за поливане. Става много добре. Всички пейки са махнати, както и кошчетата докато трае реконструкцията. Тротоарът по Левски е разбит до Шипка и се сменят плочките. Сигурно бързат за 24-ти Май и честванията на празника. Според мен може и да успеят, въпреки че ако се задържи такова времето...едва ли. Днес почти нищо не се работеше от сутринта до към 13:00, а след това не знам.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #353 on: 16.05.2012, 03:58:53 »
Не вярвам да го зарежат така за 24-ти, ако не им стигне времето, може и нощем да работят.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #354 on: 16.05.2012, 23:51:50 »
Напук на всички критики, които имах, към безкрайното окастряне на проекта, трябва да призная, че Цар Освободител пешеходната изглежда доста европейски. Да видим колко ще издържат материалите, които са ползвали.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #355 on: 17.05.2012, 01:05:01 »
Всичко ще е прекрасно ако оправят и отсрещният тротоар на Левски.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #356 on: 17.05.2012, 10:35:11 »
Той си е добре, няма кой знае какво да му се прави

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #357 on: 17.05.2012, 22:49:00 »
Всичко е чудесно но защо слагат от гадните павета които до 2 години ще се изронят целите...Един асвалт щеше да изкара петорно повече...

Offline vass

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #358 on: 18.05.2012, 02:18:10 »
Всичко е чудесно но защо слагат от гадните павета които до 2 години ще се изронят целите...Един асвалт щеше да изкара петорно повече...
Няма да се изронят. Ронят се по-скоро цветните. Тези са добре, издържат повече от плочки. А иначе на такова централно място асфалт не върви особено- по-подходящ е за някой краен квартал.  :)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #359 on: 19.05.2012, 03:27:30 »
Той си е добре, няма кой знае какво да му се прави

E то и от страната на библиотеката си беше добре, защо го преправяха по тая логика  :help: