Не знам дали сте минавали по бул. Витоша скоро, но редовно, минавайки по него, се оглеждам да не ме бутне някоя кола. А уж е пешеходен. Дали някой би познал, че е т акъв, ако не го знаеше като информация? Трамваи тракат, коли хвърчат - кога от преките, кога по самия булевард... Отвратен съм!
От години съм за това, бул.Витоша да изглежда по подобен начин - асфалтът и трамвайните линии се махат и се слага на тяхно място съответната настилка за пешеходни зони - плочи или ако има нещо по-актуално, но красиво, от сграда до сграда; от към "Патриарха" и от към "Алабин", а дори и от всички пресечки на "Витошка", се забиват ужасно близко едно до друго декоративно, но красиви колчета, така че никакви коли да не могат да преминат през/между тях, да не говориме за микробуси и камиони; успоредно с това се изгражда трамвайно трасе от "Витошка" (при НДК) посока 5-те кюшета (така или иначе това е идеята за развитие на трамвай 1 и 7 след пускането на втория метродиаметър). Зареждането на магазините да става ЕДИНСТВЕНО от преките на "Витошка" късно вечер или рано сутрин регламентирано с часови интервал, като съответното превозно средство спира на пряката в края до бул.Витоша и съответните хора си зареждат от там магазините, носейки на ръце или в колички продуктите! Доукрасява се естетично булеварда, чрез декоративни лампи, пейки, зеленина. Това за мен е пешеходен булевард. А не карикатурата на такъв, който гледаме всеки ден!
Къде трябва да пиша, за да ме чуе някой от СО и да се задействат с превръщането на бул. Витоша в пешеходна зона най-сетне?