Хайде се разходи из тези градове и ако не те блъсне някой трамвай ела си промени мнението. Да не изброявам още градове като Прага, Брюксел, Порто, Барселона... В Мюнхен трамвая директно минава през площада, под който има метро с паркинг. Мнението ти за Блекпул не е много адекватно, а по-скоро от сорта "нещо да напиша и аз по темата".
Благодаря за "любезната" покана да се поразходжам, аз това доста съм го правил и без твое благоволение.
Та:
1. В Барселона Гауди е бил блъснат от трамвай. Но... през 1926 г.! В момента в Барселона трамваи няма по пешеходната улица Рамбла.
2. В Прага също не се наблюдават трамваи по пешеходните улици в Старе место. Има си трасета, по които те го пресичат, но конфликтът им с пешеходците е в една точка и се регулира със светофар. Едва ли пражани ще примрат от кеф, ако пуснат трамвай по Карловия мост.
3. Нито пък в Мюнхен минава през Мариенплац или Кауфингерщрасе.
4. За Порто и Брюксел не мога да взема отношение засега.
Темата не е, дали да има или няма трамваи, а дали мястото им е на главната пешеходна улица.
Най-учтиво те съветвам да се въздържаш от оценки за мненията ми, още повече, че твоите аргументи и твърдения са далеч от точността и адекватността.