Author Topic: Пешеходни зони  (Read 224648 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Re: Пешеходни зони
« Reply #20 on: 21.08.2008, 14:03:39 »
Цял живот живея в кооперация до пл. Македония и съм твърдо против премахването на трамваите от Витошка. Единствената идея, която ми идва е да бъдат вкарани под земята при Съдебната палата и да излизат отгоре след Патриарх Евтимий.
Ама нали трябва некво метро да се прави, така, че няма да стане.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #21 on: 21.08.2008, 14:15:11 »
Като каза Македония, та се сетих за Руски паметник. Не е ли по-добре трамваите да минават под земята на кръговото, вместо отгоре. Сега има предпоставки за ПТП, а и цялото движение блокира заради трамваите. Достатъчно място има и от двете посоки за да се "гмурне" под земята за 50-100м.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #22 on: 21.08.2008, 14:17:00 »
2. Не пречи да си съжителстват, но просто няма смисъл. Кой ще пътува с трамвай, когато има метро под същия булевард.
3. Сигурно ще има и такъв период, но ще бъде кратък. МД-2 под Витошка и Мария Луиза ще се строи подземно.
Напротив по-нагоре в темата стана ясно за живеещите в Борово и Иван Вазов, а старите хора и инвалидите ще препочетат нископодов климатизиран трамвай пред метро.
Не говори за кратък период при метростроителство в България. Още отсега ти казвам, че срока няма да бъде спазен. 
The Grand Tour

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #23 on: 21.08.2008, 14:52:54 »
1.Напротив по-нагоре в темата стана ясно за живеещите в Борово и Иван Вазов, а старите хора и инвалидите ще препочетат нископодов климатизиран трамвай пред метро.
2.Не говори за кратък период при метростроителство в България. Още отсега ти казвам, че срока няма да бъде спазен. 
1. Живеещите в Борово и Иван Вазов, както и другите пътуващи с тези трамваи, ще продължат пътуването си из центъра по Ботев или ще се прехвърлят на метрото. Метрото за качване е по-удобно от нископодов трамвай.
2. Имах предвид не кратък период на метростроителството по МД-2, а кратък период без трамвай и без метро по Витошка. Иначе за строежа на МД-2 давам около десетина години.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #24 on: 21.08.2008, 15:56:40 »
Като каза Македония, та се сетих за Руски паметник. Не е ли по-добре трамваите да минават под земята на кръговото, вместо отгоре. Сега има предпоставки за ПТП, а и цялото движение блокира заради трамваите. Достатъчно място има и от двете посоки за да се "гмурне" под земята за 50-100м.

Те за 20 год. не го изкараха да минава отляво посока Княжево, пък камо ли под земята. Иначе идеята е добра.

а greg допълнително нагнетява отношението ми към МД 2. Знаеш ли кога баба ми, майка ми или баща ми(последните двама все още ги пиша към старците) ще предпочетат метро пред трамваи? Или пък аз.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 21.08.2008, 17:10:04 »
Знаеш ли кога баба ми, майка ми или баща ми(последните двама все още ги пиша към старците) ще предпочетат метро пред трамваи? Или пък аз.
Ами едва ли София е толкова световно уникална, та трамваят да е по-ефективен от метрото. Просто такъв град НЕМА!

Говорихме за главни пешеходни улици с трамвай и се цитираха Мюнхен и Страсбург. НЕВЯРНО! Може да има някой кьорсокак с трамвай, но основна пешеходна улица - не.

Сещам се за едно такова място - Блекпул. Там по крайбрежната променада (пешеходна улица за разходка) се движат (по-точно фучат) двуетажни трамваи. Само че тази улица е значително по-широка от Витошка и все пак говорим не за милионен град, а за курортно селище от ранга на Несебър.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #26 on: 22.08.2008, 09:22:12 »
Хайде се разходи из тези градове и ако не те блъсне някой трамвай ела си промени мнението. Да не изброявам още градове като Прага, Брюксел, Порто, Барселона... В Мюнхен трамвая директно минава през площада, под който има метро с паркинг. Мнението ти за Блекпул не е много адекватно, а по-скоро от сорта "нещо да напиша и аз по темата".
The Grand Tour

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #27 on: 22.08.2008, 12:55:11 »

а greg допълнително нагнетява отношението ми към МД 2. Знаеш ли кога баба ми, майка ми или баща ми(последните двама все още ги пиша към старците) ще предпочетат метро пред трамваи? Или пък аз.
Ти не можеш да си представиш как би се променил животът в София ако имаше МД-2. Който иска да пътува с трамвай ще може да направи своя избор. По Ботев трамваи ще се движат. Това ще бъде удобният централен булевард (север-юг) с трамваи! На НДК и на гарата трамвайните спирки ще правят удобни връзки със станциите от МД-2.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #28 on: 22.08.2008, 14:32:53 »
Сещам се за едно такова място - Блекпул. Там по крайбрежната променада (пешеходна улица за разходка) се движат (по-точно фучат) двуетажни трамваи. Само че тази улица е значително по-широка от Витошка и все пак говорим не за милионен град, а за курортно селище от ранга на Несебър.

E, не е милионен, но чак пък да се сравнява с Несебър. Населението му е 142 500 души (данни от Уикипедия).

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #29 on: 22.08.2008, 20:55:11 »
Аз по принцип съм ЗА МЕТРОТО, ама нали знете че метрото не спира през 200 м. като трамваите и какво става тогава? Хората ще трябва да ходят пеша и то доста...на мен определено не ми е проблем, но има хора, които не могат да ходят дълги разстояния. Според мен трамваите по Витошка задължително трябва да се запазят, защото съм убеден, че и след пускането на метрото пак ще са препълнени

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #30 on: 25.08.2008, 02:22:28 »
То понеже е огромно разстояние от Света Неделя до НДК.... минава се за 15 минути, не е такъв проблем. Хубаво е да се ходи пеша.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #31 on: 25.08.2008, 09:16:22 »
Хубаво е да се ходи пеша в гората, в планината, а не в задушената от изпарения и смог София!

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #32 on: 25.08.2008, 12:12:47 »
То понеже е огромно разстояние от Света Неделя до НДК.... минава се за 15 минути, не е такъв проблем. Хубаво е да се ходи пеша.
От Света Неделя до НДК ще има метро, дори метростанцията ще е близо до Патриарх Евтимий. И сега много често хората предпочитат да походят пеша по пешеходната Витошка до Патриарха, а не да чакат трамвай на Солунска. Доказателство за това са много повечето пътници, които се качват в 1 и 7 на Патриарх Евтимий, в сравнение с тези на Солунска.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #33 on: 25.08.2008, 14:03:29 »
Хубаво е да се ходи пеша в гората, в планината, а не в задушената от изпарения и смог София!
Ти смога по дефолт си го дишаш, независимо дали си в трамвай или метро или пък вървиш пеша. Факт е, че метрото е много по-бързо и удобно, а през лятото е много по-прохладно, отколкото в някоя БГ кошница.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #34 on: 25.08.2008, 14:32:33 »
Но когато вървиш пеша се уморяваш повече, мусукилите имат нужда от повече кислород, дишаш съответно по-дълбоко и абсолютно закономерно - тровиш се повече.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #35 on: 03.09.2008, 12:50:16 »
Стари трамваи в София има достатъчно, докато пешеходна улица няма нито една. Да не говорим, че символите са символи, когато се поддържат. Едно е видът на Витоша и Мария Луиза от картичките, когато всичко е чисто спретнато, без цигания и без коли, друго е ужасният им вид в момента. И при това положение каква е ползата от тази мръсотия по Витоша, вместо описаното в първия пост, което на мен лично ми звучи като някаква нереална мечта за град с естетическия изглед на София.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #36 on: 03.09.2008, 15:29:17 »
Ако Инекон си произведат трамваите по предназначение, ще има смяна на подвижния състав по Витошка.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 06.09.2008, 09:48:39 »
Ако Инекон си произведат трамваите по предназначение, ще има смяна на подвижния състав по Витошка.

Княжево?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 06.09.2008, 17:37:08 »
Хайде се разходи из тези градове и ако не те блъсне някой трамвай ела си промени мнението. Да не изброявам още градове като Прага, Брюксел, Порто, Барселона... В Мюнхен трамвая директно минава през площада, под който има метро с паркинг. Мнението ти за Блекпул не е много адекватно, а по-скоро от сорта "нещо да напиша и аз по темата".
Благодаря за "любезната" покана да се поразходжам, аз това доста съм го правил и без твое благоволение.
Та:
1. В Барселона Гауди е бил блъснат от трамвай. Но... през 1926 г.! В момента в Барселона трамваи няма по пешеходната улица Рамбла.
2. В Прага също не се наблюдават трамваи по пешеходните улици в Старе место. Има си трасета, по които те го пресичат, но конфликтът им с пешеходците е в една точка и се регулира със светофар. Едва ли пражани ще примрат от кеф, ако пуснат трамвай по Карловия мост.
3. Нито пък в Мюнхен минава през Мариенплац или Кауфингерщрасе.
4. За Порто и Брюксел не мога да взема отношение засега.

Темата не е, дали да има или няма трамваи, а дали мястото им е на главната пешеходна улица.

Най-учтиво те съветвам да се въздържаш от оценки за мненията ми, още повече, че твоите аргументи и твърдения са далеч от точността и адекватността. :angry:

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #39 on: 10.09.2008, 18:00:41 »
В старе место трамваи по пешеходни улици няма но трамваи се движат по много пешеходни улици и площади - там такива поне изобилстват. Иначе не си спомням да съм чул за някакви драстични случаи с бутнати пешаходци по Витошка или Графа в последните години така че не виждам с какво пречи присъствието им там...
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите