Author Topic: Трамвайни трасета  (Read 944593 times)

Offline Трамвай 17

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Трамвайни трасета
« Reply #2440 on: 07.07.2019, 00:07:11 »
Пътуването е било в събота!

Offline Mihail

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2441 on: 11.08.2019, 15:16:47 »
А има ли как Семинарията да се свърже с ТМ с Гео Милев/Ситняково? Аз мисля, че от Руското наляво покрай хотел Москва и парка може да се прокара еднопътно под Цариградско, в другата посока - от румънското направо по Еминеску/Вапцаров до Семинарията. Само че евентуално би трябвало да е теснопътно (не виждам в Лозенец нормалнорелсов, а и сигурно няма габарит).

Offline Трамвай 17

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2442 on: 11.08.2019, 15:46:57 »
Аз за същото си мислех!
Възможно е!
Аз мислех трамвай 18 да ходи до Гео Милев,да е теснорелсов,а по Шипченски проход да е със смесено междурелсие!

Online Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2443 on: 11.08.2019, 19:26:46 »
Няма място по тези улици за трамвай. То за коли няма, а сега и трамвай. Ако имат личен автомобил ще разберете какво говоря. Да не говорим, че участъка от руското до шипченски е прекалено голям и при еднопътно трасе, трамваите ще трябва да са на 20 минути поне, което обезмисля съществуването му.

Offline Mihail

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2444 on: 12.08.2019, 17:18:00 »
Е поне за довозващ до метрото автобус (с малки бусчета) може. Гео Милев и Слатина реално нямат удобна връзка с МС Жолио-Кюри.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2445 on: 12.08.2019, 22:12:14 »
За какво им е на Гео Милев и Слатина връзка с Ж. Кюри? Докато дочакаш връзката, докато стигнеш, докато влезеш в станцията, докато дойде влака... вече ще си преполовил пътя с ТМ 20.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2446 on: 12.08.2019, 22:19:22 »
При толкова европейско финансиране при желание могат и тунел да пробият за трамвай...
Крайно време  е тоя вид транспорт да му се ползват възможностите на 100%, а не както в началото на 20-век..
Украйна, победа!

Offline Mihail

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2447 on: 13.08.2019, 00:09:26 »
За какво им е на Гео Милев и Слатина връзка с Ж. Кюри? Докато дочакаш връзката, докато стигнеш, докато влезеш в станцията, докато дойде влака... вече ще си преполовил пътя с ТМ 20.
1. Метрото за добро или не е гръбнака на ГТ. А може и да се осигури директна връзка Гео Милев/метрото/Семинарията, нали уж имаше концепция за такива междуквартални модулни линии? Сега има такава връзка с тм20+413 или пеша за метрото и 20+120/413+67 от Гео Милев до Лозенец, което е доста прехвърляне. Ако си от Гео Милев, а офисът ти е близо до Семинарията реално сменяш 100 линии или трябва да слезеш до центъра и да се врънкаш нагоре към Лозенец. Е с кола е най-бързо и удобно в момента въпреки проблема с парко местата. Да вървиш пеша не е толкова близо, а и не е особено приятно покрай шумни пътища, има го и момента с хълмистия релеф на места...
2. На 35 градуса от Румънското до МС СУ пеша да вървиш (или от Универсиада до Жолио Кюри) ще ти се види 10 дена път с камили.
3. МС Жолио Кюри е най-близката до Гео Милев мисля.
4. От стара тема тук от 2010-та:
Така че, люлинци, просто изявявайте претенции за по-голяма редовност на А108, а не за разкриване на нови линии или пък промяна на такива. И има вероятност да ви уважат желанието, за разлика от нас, слатинци, на които няма да се осъществи молбата за нормален довозващ транспорт Слатина - Хотел Плиска - МС Жолио Кюри (дали ще е по ул. Латинка или не... така или иначе не е предвидено ЦГМ да се погрижи)
Значи има желаещи.
« Last Edit: 13.08.2019, 00:24:05 by Mihail »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2448 on: 13.08.2019, 11:41:30 »
А има ли как Семинарията да се свърже с ТМ с Гео Милев/Ситняково? Аз мисля, че от Руското наляво покрай хотел Москва и парка може да се прокара еднопътно под Цариградско, в другата посока - от румънското направо по Еминеску/Вапцаров до Семинарията. Само че евентуално би трябвало да е теснопътно (не виждам в Лозенец нормалнорелсов, а и сигурно няма габарит).

Само по трасето на бившата Околовръстна жп линия. Но за тези терени вече има други планове, така че идеята ти сигурно няма шансове.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #2449 on: 13.08.2019, 11:44:28 »
Е поне за довозващ до метрото автобус (с малки бусчета) може. Гео Милев и Слатина реално нямат удобна връзка с МС Жолио-Кюри.

Имат 75 до Орлов мост.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2450 on: 14.08.2019, 18:59:31 »

Имат 75 до Орлов мост.
Ставаш по-голям циник и от Пейчев. Ако се питаш защо - справка в сайта на ЦГМ , Раздел Разписания - линия 75.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2451 on: 26.08.2019, 22:31:03 »
Това е трябвало да бъде трамвайното трасе на трамвая до Младост през 1975. Сегашното метро го покрива 1 към 1.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #2452 on: 26.08.2019, 23:08:47 »
При толкова европейско финансиране при желание могат и тунел да пробият за трамвай...
Крайно време  е тоя вид транспорт да му се ползват възможностите на 100%, а не както в началото на 20-век..

Може само в твоите преувеличени фантазии. Европейското финансиране не е толкова голямо колкото ти се иска и с годините намалява. Реално парите не стигат само за БДЖ, дори да не правихме метро и с тея пари. На думи много лесно могат да се финансира градски транспорт на някоя община но реално ако сложим всичката инфраструктура която ни се иска сигурно ще надхвърлим стократно парите от ЕС. Мога да измисля и трамваи не само в София но и в Пловдив Варна с европейско финансиране.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #2453 on: 27.08.2019, 10:01:29 »

Ставаш по-голям циник и от Пейчев. Ако се питаш защо - справка в сайта на ЦГМ , Раздел Разписания - линия 75.

С оглед невероятно малкия пътникопоток, който би имал участък Слатина - Ж. Кюри, едва ли ще повече от 75 им е нужно.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Mihail

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2454 on: 27.08.2019, 20:23:45 »
Гео Милев има нужда от трасе 9А където да минава от ул. Гео Милев по Черковна и от там по стандартния маршрут по Оборище. Реално почти всички линии в квартала обикалят през гара Подуене (тм20, а11, а72), а 9-ката и тя обикаля през Сердика център докато стигне Оборище. То и няма много възможности освен метро да се пусне.

Online Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2455 on: 27.08.2019, 23:19:47 »
Мисля, че линиите са направени или по-скоро планирани по този начин, защото просто габаритите на другите улици не са съвместими с 12м автобуси. Или другият вариант е някой от ЦГМ да е направил подробно проучване за липсата на нужда от още линии в този район.
П.П. Това не е за тази тема, ако може модераторите да преместят цялата дискусия за 75 в подходящата тема.
« Last Edit: 27.08.2019, 23:21:48 by Pesho1991 »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2456 on: 28.08.2019, 18:35:56 »

Може само в твоите преувеличени фантазии. Европейското финансиране не е толкова голямо колкото ти се иска и с годините намалява. Реално парите не стигат само за БДЖ, дори да не правихме метро и с тея пари. На думи много лесно могат да се финансира градски транспорт на някоя община но реално ако сложим всичката инфраструктура която ни се иска сигурно ще надхвърлим стократно парите от ЕС. Мога да измисля и трамваи не само в София но и в Пловдив Варна с европейско финансиране.
През годините до 1990та нямаше никакво финансиране от чужбина. Не само това, но левът беше със силата на пощенска марка. Т.е. извън соц блока имаше колекционерска стойност. Т.е. за да се купи нещо чуждо от Западна Европа и то ако не е в Коком трябваше държавата да извади валута, която няма как да обмени за левове. Демек единственият ресурс, с който разполагаше беше робския труд на строителни и транспортни войски.
На фона на това да твърдим, че нямаме пари е същото като дето едни стоматолози ми се оплакваха, че парите не им стигат.

Аз чудесно знам какво е в държавата да няма пари. Сега не е така.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline Trams13

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • Т6М-400(София 100) Трамвайни Линии 4,8,11,13,15,19
    • View Profile
    • Email
« Reply #2457 on: 02.09.2019, 22:55:05 »
Най неремонтираното трасе в столицата град София, остана и единствено по бул.Рожен и бул.Илиенско шосе с панелите. Трябва да се ремонтира трасето,защото трамвайни линии 11,12 едва се движат и се клатушкат. На улица 104-та в ж.к Обеля 2 също си плаче за ремонт трасето на трамвайна линия 6.
На бул.Александър Стамболийски между бул.Константин Величков-бул.Вардар- Западен Парк също трябва да се ремонтира.
« Last Edit: 02.09.2019, 22:57:13 by Trams13 »
Градският транспорт,често и ежедневно ще си остане за мен-Удоволетворение,Наслада,Задоволяване на Света ! 5000 мои Фотографии,Снимки във https://flic.kr/ps/3xWSX6 и GTSofia.info ИСТИНАТА!Притежавам,имам 205 000 билети Център за Градска Мобилност ЕООД/Софийския Метрополитен ЕАД! Уважавам сайта Sofiatransport транспортна бази данни! Който пръв се ориентира той пръв Просперирa!

Offline T6M700

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2458 on: 02.09.2019, 22:58:51 »
Всички панелни трасета са за подмяна, както и някои от асфалтовите...

Offline Трамкар Т8М-900

• Запален по ГТ
  • Бг трамваите са най-добрите
    • View Profile
« Reply #2459 on: 03.09.2019, 10:23:14 »
Най добре ЖП технология като по България.