Author Topic: Трамвайни трасета  (Read 944602 times)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трамвайни трасета
« Reply #420 on: 09.05.2009, 20:51:57 »
А и точно там е и пешеходната пътека . При проливен дъжд ще има допълнително подмиване.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #421 on: 21.05.2009, 15:28:31 »
2 е в Банишора .

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #422 on: 21.05.2009, 22:44:56 »
Да успокоим духовете. Струга е на 95% готова. Целият път е положен, остава да се доасфалтира и да се опъне ККМ, като на кръстовищата с бул. Хр. Ботев и бул. Княгиня М. Луиза тя вече е сложена. Остават проби и редовно движение.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #423 on: 28.05.2009, 21:02:45 »
Снимки от трасето по Струга

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=450211&page=56

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #424 on: 28.05.2009, 22:01:00 »
В галерията на сайта вчера бяха качени снимки от там
http://gtsofia.info/oldsite/?act=galery&showt=334
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #425 on: 29.05.2009, 10:42:01 »
Всеки автор има различен подход ;)

Ремонти и промени в движението
Променят се маршрутите на трамвайни линии №№ 1, 2, 6, 7 и 9.
28.5.2009 г.

--------------------------------------------------------------------------------

04.30 часа на 31.05.2009 г. /неделя/ се променят маршрутите на трамвайни линии №№ 1, 2, 6, 7 и 9.

Трамвайна линия №1 ще се движи по маршрут: от ж.к."Иван Вазов' -бул."Витоша" - бул."Кн. Мария Луиза" - бул."Христо Ботев" - ул."Струга" и по бул."Кн. Мария Луиза" по маршрута двупосочно.

трамвайна линия №2 възстановява маршрута си : от кв."Орландовци" бул."Кн. Мария Луиза" до пл."Журналист".

трамвайна линия №6 ще се движи по маршрут: от ж.к."Лозенец" бул." Арсеналски" - бул."Черни връх" - бул.Тен. М.Д. Скобелев" - бул „Христо Ботев" - ул."Струга" - бул."Кн. Мария Луиза" - Централна гара - бул."Христо Ботев" и по маршрута двупосочно.

трамвайна линия №7 ще се движи по маршрут: от ж.к."Борово' бул."Витоша" - бул."Кн. Мария Луиза" - Централна гара - бул."Христо Ботев' ул. 'Струга" и по бул."Кн. Мрия Луиза" по маршрута двупосочно.

трамвайна линия №9 ще се движи по маршрут: от ж.к."Хладилника" бул."Черни връх" - бул."Джеймс Баучър" - бул."Христо Смирненски" - ул.Граф Игнатиев" - ул."Алабин" - бул."Христо Ботев" - ул."Струга" - бул."Кн. Мария Луиза" - Централна гара - бул."Христо Ботев" и по маршрута двупосочно.

Разкрива се временна трамвайна линия №17 с маршрут: от ж.к. „Обеля-2 по маршрута на трамвайна линия №1 до сп."Триъгълника" - ул."Скопие" ул. „Габрово" - бул. "Константин Величков" - бул."Ал. Стамболийски бул. „Христо Ботев" - ул."Алабин" и по бул."Витоша" по маршрута на трамвайна линия №7 до ж,к."Борово
За линията се разкриват временни двупосочни спирки, както следва:
• На бул."Витоша" непосредствено преди ул."Алабин" - в посока на
ж.к."Обеля-2";
• На ул."Алабин" непосредствено преди бул."Витоша" - в посока ж.к."Борово".

Във връзка със закриването на трамвайни линии номера 6 и 7 в ж.к."Надежда" и ж.к."Връбница", се увеличава броя на колите от временната автобусна линия №7-ТМ с 2. Увеличава се и броят и автобусите, обслужващи линия 150 .

Промените в организацията на движение са във връзка с изграждането на отсечка на столичното метро.

Е сега стана мазало..нямам никаква идея как 5-6 линии трамваи и то минаващи на често ще се разминават на Струга, при това двупосочно..

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #426 on: 29.05.2009, 11:06:26 »
Е сега стана мазало..нямам никаква идея как 5-6 линии трамваи и то минаващи на често ще се разминават на Струга, при това двупосочно..
Посоката е една единствена - от Ботев към Мария Луиза. Движение в обратна посока не е предвиждано и няма стрелки за да се осъществи ;)

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #427 on: 29.05.2009, 11:15:55 »
Абе не стига че отдавна има пределно ясни снимки от струга, не стига че 1200 пъти се каза че движението по Струга ще е еднопосочно пак има хора които живеят с мисълта че линията по Струга ще е двупосочна...

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #428 on: 29.05.2009, 11:35:34 »
Абе не стига че отдавна има пределно ясни снимки от струга, не стига че 1200 пъти се каза че движението по Струга ще е еднопосочно пак има хора които живеят с мисълта че линията по Струга ще е двупосочна...

Иде ми в момента да ти покажа среден пръст, но...само ще го напиша. Писна ми това високомерно, противно и нагло отношение. Не ме интересува кой, кога и къде е пуснал снимки от Струга. В тази тема не ги виждам-като не ги виждам, ще ги пусна. Както казах всеки автор си има собствени идеи.

Също така не работя в депо, не съм ватман и нямам вътрешна информация, за да знам в крайна сметка кой какво е решил.
Аз чета, това което официално е спуснато, а в него пише:
Трамвайна линия №1 ще се движи по маршрут: от ж.к."Иван Вазов' -бул."Витоша" - бул."Кн. Мария Луиза" - бул."Христо Ботев" - ул."Струга" и по бул."Кн. Мария Луиза" по маршрута двупосочно

Пределно ми е ясно, че има единична линия по Струга, не съм сляп. От това, което чета обаче излиза, че от там, откъдето са минали, от там ще се връщат трамвайте и поради тази причина попитах в крайна сметка как е решено всичко.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #429 on: 29.05.2009, 11:42:14 »
Трамвайна линия №1 ще се движи по маршрут: от ж.к."Иван Вазов' -бул."Витоша" - бул."Кн. Мария Луиза" - бул."Христо Ботев" - ул."Струга" и по бул."Кн. Мария Луиза" по маршрута двупосочно

Аз не виждам нищо неразбираемо в написаното. Нито пък от написаното излиза че по Струга трамваите ще вървят двупосочно. Самият ти на 6 май си пуснал снимки от Струга. Е обясни ми тогава ако изобщо си ги гледал как ще завиват трамваи идващи от Струга по Ботев. Само това ми обясни след като разгледаш собствените си снимки!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #430 on: 29.05.2009, 11:50:32 »
Пределно ми е ясно, че има единична линия по Струга, не съм сляп. От това, което чета обаче излиза, че от там, откъдето са минали, от там ще се връщат трамвайте и поради тази причина попитах в крайна сметка как е решено всичко.
Ами то точно затова са изредени последователно булевардите, по които ще минава трамвая за да си обърне посоката - М.Луиза, Ботев, Струга, М.Луиза Иначе щеше да си пише Иван Вазов-Централна гара.

Някакви средни пръти, някакви чудесии, малко по-спокойно, още малко ще се сбиете, ама пак чрез клавиатурите

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #431 on: 29.05.2009, 11:55:00 »
Посоката е една единствена - от Ботев към Мария Луиза. Движение в обратна посока не е предвиждано и няма стрелки за да се осъществи ;)
Благодаря за отговора.

Repcho, тоест от Мария Луиза от страната й към Надежда, преди гарата към Ботев, после Струга и после Мария Луиза при Козлодуй, така ли излиза?

CKD, и да гледам, и да не гледам снимки, явно не го разбирам щом питам. ;)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #432 on: 29.05.2009, 11:56:32 »

Repcho, тоест от Мария Луиза от страната й към Надежда, преди гарата към Ботев, после Струга и после Мария Луиза при Козлодуй, така ли излиза?

Е според тебе може ли да мине трамвай по Мария Луиза в частта й от гарата към Надежда :)

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #433 on: 29.05.2009, 12:06:20 »
Е според тебе може ли да мине трамвай по Мария Луиза в частта й от гарата към Надежда :)
Ами вече съвсем се обърках. В Надежда съм ходил точно 5-6 пъти в живота ми, така че не съм особено наясно кой, откъде минава. Да предположим, че знам, че пред 5-та градска копаят за метрото, тоест откъм Надлеж Надежда по Мария Луиза не може да мина трамвай, тогава каква е тази Мария Луиза тук : бул."Витоша" - бул."Кн. Мария Луиза" - бул."Христо Ботев" Как става връзката между Мария Луиза и Христо Ботев- чак пред гарата ли? Тоест трамвайте минават покрай Халите, Лъвов мост, Централна гара, от там на ляво по Ботев, после пак наляво по Струга и надясно по Мариа Луиза??Така ли става?  И ако е така, във връзка с изграждането на коя метростанция е свързано, тъй като явно покрай Лъвов мост и Гарата ще продължат да минават.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #434 on: 29.05.2009, 12:08:35 »
Ами вече съвсем се обърках. В Надежда съм ходил точно 5-6 пъти в живота ми, така че не съм особено наясно кой, откъде минава. Да предположим, че знам, че пред 5-та градска копаят за метрото, тоест откъм Надлеж Надежда по Мария Луиза не може да мина трамвай, тогава каква е тази Мария Луиза тук : бул."Витоша" - бул."Кн. Мария Луиза" - бул."Христо Ботев" Как става връзката между Мария Луиза и Христо Ботев- чак пред гарата ли? Тоест трамвайте минават покрай Халите, Лъвов мост, Централна гара, от там на ляво по Ботев, после пак наляво по Струга и надясно по Мариа Луиза??Така ли става?  И ако е така, във връзка с изграждането на коя метростанция е свързано, тъй като явно покрай Лъвов мост и Гарата ще продължат да минават.
Точно така е. А минават оттам във връзка с метростанцията на 5-та градска.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #435 on: 29.05.2009, 12:15:31 »
И ако е така, във връзка с изграждането на коя метростанция е свързано, тъй като явно покрай Лъвов мост и Гарата ще продължат да минават.
Целта е да има ухо на Централна гара.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #436 on: 29.05.2009, 12:17:31 »
И ако е така, във връзка с изграждането на коя метростанция е свързано, тъй като явно покрай Лъвов мост и Гарата ще продължат да минават.
Целта е да има ухо на Централна гара.
Това когато изцяло затворят за движение пред Централна гара(б.а. Нали ще има такова затваряне, като започне активното строителство?)? И СЪщо така, ще се спират ли трамвайте на Лъвов мост?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #437 on: 29.05.2009, 12:20:21 »
Това когато изцяло затворят за движение пред Централна гара
НЕ! Преди това.
Движението по Струга е еднопосочно. Как си представяш да е еднопосочно и по Ботев, и по М. Луиза ако затворят пред гарата?

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #438 on: 29.05.2009, 12:23:30 »
Затварянето пред гарата е налице. Идеята на своеобразното ухо реализирано чрез трасето по Струга е 9 да не блъска залудо до Орландовци а 1 и 7 да не се лангъркат празни до Обеля и Надежда без да се разваля връзката на Борово и Иван Вазов с гарата.
Реално маршрутът на 1 ще е - Иван Вазов-М.Луиза-Центр. гара наляво по Ботев, наляво по Струга, надясно по М. Луиза и по маршрута.
Аналогично и за 7.
6 и 9 от Ботев - надясно по Струга, наляво по М. Луиза, центр. гара, наляво по Ботев и по маршрута.
Само 3 ще минава двупосочно през центр. гара както е сегашният му маршрут.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #439 on: 29.05.2009, 12:35:20 »

За да е нагледно- движението ще се осъществява по черните стрелки, ако правилно всичко вече съм разбрал. Имам 2 въпроса:
1. Посоката, където сочи червената стрелка вече нищо не минава нали?
2. Оранжевия кръг- там ще се спира ли трамвайното движение в даден момент(питам, защото преди 1 седмица минах от там и трамваи минаваха)?
3. Като започнат Лъвов мост ще спират ли трамваите там?