Author Topic: Трамвайни трасета  (Read 944601 times)

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
Re: Трамвайни трасета
« Reply #1060 on: 23.10.2010, 00:24:32 »
Значи да вметна, че от Младост до Сливница няма как да е 18 мин с метро, защото от Младост до Обеля е 27... някак си не се връзва. След това ще дам един пример, който вече няма как да се види, но беше така преди време когато в Обеля вървеше ТМ1 по Мария Луиза до Иван Вазов и метрото беше от Обеля до Сердика: хващам от Обеля трамвая, за да слезна на метростанцията и да си хвана метрото, след което слизам от влака на Сердика и чакам трамвай до НДК на Света Неделя и какво да видя след 5-6 минутно чакане идва същия трамвай, от който слязох на метростанцията. Извода е, че пътуването като време беше едно и също, само че с прекачвания. И това не е било единичен случай, само че тогава трамвая се движеше по Ломско шосе и беше по-бързо. 

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1061 on: 23.10.2010, 00:54:54 »
Оффф-аз като отивам от Младост 4 към НДК например наблюдавам нещо абсолютно същото, а редувам, понякога 113, метрото и нещо друго, понякога директно автобус 76. Та качвам се например на 113, слизам на метрото, оттам с него до Стадиона, и като слезна на Стадиона вече доста пъти ми се случва, да видя същият автобус по линия 76, който съм засякъл в Младост 4, при това дори и във върхов час.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1062 on: 23.10.2010, 12:38:04 »
Значи да вметна, че от Младост до Сливница няма как да е 18 мин с метро, защото от Младост до Обеля е 27... някак си не се връзва. След това ще дам един пример, който вече няма как да се види, но беше така преди време когато в Обеля вървеше ТМ1 по Мария Луиза до Иван Вазов и метрото беше от Обеля до Сердика: хващам от Обеля трамвая, за да слезна на метростанцията и да си хвана метрото, след което слизам от влака на Сердика и чакам трамвай до НДК на Света Неделя и какво да видя след 5-6 минутно чакане идва същия трамвай, от който слязох на метростанцията. Извода е, че пътуването като време беше едно и също, само че с прекачвания. И това не е било единичен случай, само че тогава трамвая се движеше по Ломско шосе и беше по-бързо. 
Болерото се поизсилва малко за 18-те минути, ма то и защитниците на траметата пишат доста весели неща.
Едва ли някой, пътувал по трасето, би оспорил това, че до към 2007 (примерно) по обед беше все едно накъде ще хванеш трамвая от Връбница или от Обеля дали ще продължиш с трама или ще се метнеш на метрото до Сердика. 5-6 мин не са кой знае колко много, но не са и малко в интерес на истината - защото за това време вече си се метнал на Гарибалди и хващаш идващата 12 или 10 от към Македония, така че не е толкова просто, ама говорим за общия случай.
След това вече почна да става повече с трамвая даже и по обяд, защото Лъвов се затапваше и се случваше да се лашкаш 10ина мин от Централна до Лъвов (спирката), което компенсираше чакането на метрото, че нали вие все го изпускате за малко и чакате 9 мин.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1063 on: 23.10.2010, 12:58:25 »
Болерото е направил много ясен и бих казал точен преразказ на всичко, което е видял - все едно съм присъствал на мястото.
Аз попитах - какво трябва да се направи, за да се намали това времетраене, защото има и по-голям проблем. Празник разписанието на 10 е същото както и делник. Е тогава наистина на човек може да му прилошее от влачане, изпускане на светофари, стоене по спирките. Аналогично е и моето празнично пътуване от Македония до Милин Камък - 20 мин. по разписание, без никакво напъване се взима за 17, а с по-бързо кара и за 15. Рекордното ми е за 12 в обратна посока и ако не беше една 12, която застигнахме на Гарибалди, щеше да е и за 11 мин. Така, че поне празник веднага може да се намали курса на 10 с по 5 мин. и в двете посоки, а за делник да се помисли.
Не отричам, че Стамболийски е доста слабо натоварена от коли делник, което е напълно нйормално с оглед наличието на Т.Александров, а и с метрото, т.к. предполагам все пак в това направление има хора, които да са си зарязали колите.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1064 on: 23.10.2010, 23:38:35 »
Значи самото времетраене на пътуването при пътуване с метро и довозващ транспорт е по-малко, ако гледаме само возенето в первозното средство. Иначе времето за достигане от точка А до точка Б може да стане повече, точно заради прекачванията и времето за чакане, като с примера от Младост 4 до НДК, където за да стигнеш с метро трява да чакаш 3 пъти, а ако пътуваш с автобус само веднъж 76. Ако се случи да чакаш 3 пъти по 10 мин., само чакането отива 30 мин., за което време 76 е почти на НДК. Лошото е че 113 в отделни периоди минава през 15 и повече мин. Аз за това гледам в онлайн ГПС-системата и ако 113 идва след 15 мин., а 76 след 5 направо отивам на 76 и директно до НДК.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1065 on: 24.10.2010, 08:48:56 »
Значи самото времетраене на пътуването при пътуване с метро и довозващ транспорт е по-малко, ако гледаме само возенето в первозното средство. Иначе времето за достигане от точка А до точка Б може да стане повече, точно заради прекачванията и времето за чакане, като с примера от Младост 4 до НДК, където за да стигнеш с метро трява да чакаш 3 пъти, а ако пътуваш с автобус само веднъж 76. Ако се случи да чакаш 3 пъти по 10 мин., само чакането отива 30 мин., за което време 76 е почти на НДК. Лошото е че 113 в отделни периоди минава през 15 и повече мин. Аз за това гледам в онлайн ГПС-системата и ако 113 идва след 15 мин., а 76 след 5 направо отивам на 76 и директно до НДК.

Метрото ще го чакаш 10 минути само в празник през определени часове, иначе не. А 76 сигурно винаги те чака с отворени врати и вътре усмихнати стюардеси ти поднасят безплатно кафе? :)
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1066 on: 24.10.2010, 10:03:01 »
А и по 76 са сигурно едни от най-големите коптори в автотранспорта...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1067 on: 24.10.2010, 11:11:47 »
И А76 минава през няколко колоритни задръствания, с които метрото няма дори допирна точка, а и в пиков час (когато времето за пътуване има значение) след 2012 прекачванията от Младост 4 стават 2 - А113-метро, защото прехвърлянето от МД-1 до МД-2 ще отнема максимално 3 минути, в случай, че изтървеш влака от МД-2...
След 2012 интервала по линиите трябва да бъде свален на 2 минути в пиков час.

Offline Наблюдаващ

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • 103 години трамваи в София
    • Email
« Reply #1068 on: 24.10.2010, 11:42:56 »
http://dox.bg/files/dw?a=d5ef4193e5
Наистина далечни преспективи... :D

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1069 on: 24.10.2010, 12:02:45 »
.......След 2012 интервала по линиите трябва да бъде свален на 2 минути в пиков час.
за МД-1 З минути в пиков час ще бъде достатъчно.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1070 on: 31.10.2010, 15:14:00 »
Забелязани са поставени нови трамвайни релси не бул.Ломско шосе в района на ул.Кубадин .моля някой ако живее в района да потвърди или опровергае информацията .
Не съм видял , затова не съм сигурен какво е положението .

Опровергавам. Снимки 1 и 2 гледат към бившата спирка Кубадин. Снимка 3 е с единствените релси наоколо.
ПП Всъщност то дори и релси не са, а подпори за кофраж.
« Last Edit: 31.10.2010, 16:00:36 by monte carlo »
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #1071 on: 31.10.2010, 20:12:31 »
За интервала май беше цикъл 3-2-3 минути като влакът на 2-ката е за панделката към Надежда, а другите са само до Обеля. Това, обаче, беше за пълните трасета, а те едва ли скоро ще са такива.

За да не съм съвсем офтопик, ще добавя, че за пръв път минах през трансформираното тм. трасе в Обеля и сега се чудя кога ли ще спрат трамвая, след като колоната за метрото е на височината на ел.мрежата за трамвая.

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1072 on: 31.10.2010, 20:33:40 »
Трамвая ще го спрат някоя събота и неделя  само за да монтират частта от конструкцията, която засяга контактната мрежа. След това ще се възстанови КМ  и трамвая ще се движи спокойно.

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1073 on: 05.11.2010, 20:35:36 »
Да не би да подготвят кръстовката на Ботев и Пиротска за смяна? Днес видях че са изкъртили асфалта и от 4-те й страни. Не ми се вярва да кърпят просто дупки и пукнатини.

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
« Reply #1074 on: 05.11.2010, 23:55:18 »
Да не би да подготвят кръстовката на Ботев и Пиротска за смяна? Днес видях че са изкъртили асфалта и от 4-те й страни. Не ми се вярва да кърпят просто дупки и пукнатини.
Tочно кръпки ще правят. Те ако речат да я сменят, целият трамваен транспорт трябва да спре - 1,3,4,6,7,12,18,20,22  :P
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline Fantomas

• View Profile
« Reply #1075 on: 06.11.2010, 21:18:33 »
Ами доста странно бяха изкъртили, от 4-те страни и само около релсите. Иначе мисля за 1 нощ биха могли да я сменят, като преди това са подготвили всичко друго. То и без това май е за смяна, тъй като ми прави впечатление че всички трамваи там тряскат бая.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1076 on: 06.11.2010, 21:23:34 »
Не знам за какво са подготвили местата при изрязания асфалт, но изрязаните парчета са точно при заварките на кръстовката с правите. Според мен ще могат да я направят бързо, както направиха бързо стрелката на 19 на пл. Македония.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1077 on: 06.11.2010, 21:30:46 »
То и без това май е за смяна, тъй като ми прави впечатление че всички трамваи там тряскат бая.
Това си е особеност на конструкцията - улеите на кръстовините са по-плитки и колелото се търкаля по реборда. Тряскането идва от срещата на реборда с дъното на улея.
Това на мен ми се струва безсмислено... На двата прелеза на Стамболийски и Възкресение няма такова нещо и тропането е далеч по-слабо.

Offline Fantomas

• View Profile
« Reply #1078 on: 06.11.2010, 22:20:52 »
То май повечето кръстовки са такива (с плитки улеи), но по мои наблюдения сякаш тази на Пиротска и Ботев предразполага към повече тряскане отколкото тази на Македония или на Витошка и Алабин.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1079 on: 06.11.2010, 22:25:49 »
На Витошка и Алабин е по-стара и дъната на улеите са се поизносили и загладили.
На Македония е по-просторно и трещенето не се чува толкова.