Author Topic: Трамвайни трасета  (Read 944563 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Трамвайни трасета
« Reply #1100 on: 27.12.2010, 00:59:39 »
Асфалтът около релсите ми се струва, че няма да го преправят, а в момента разликата в нивата е безобразна  :angry:

Offline babayaga

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #1101 on: 27.12.2010, 01:29:47 »
Е то има да се сложи износващия пласт, защото и при бордюрите си личи че трябват още няколко см. Явно чакат да свършат с копането на подлеза при МОЛ-а и тогава.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1102 on: 08.01.2011, 13:40:35 »
Да, можеше да стане това, по един Инекон да има на всички линии. Защото трасето по бул. България, не е по-малко разбито от това по Борис III. Едно време трасето по Борис беше добро, но сега мисля, че е доста разбито. Иначе можеше да се осигури нормален транспорт на инвалидите в София.Но както по-горе казах никой в България, не мисли за хората в неравностойно положение.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1103 on: 08.01.2011, 13:52:50 »
Имам приятелка , която е на количка .
Тя не живее в София , но все пак имам поглед към нуждите на такива хора .
Преди време бях предложил да се залепят отпред стикери на превозните средства дали имат и къде са ниските секции.
При ремонтирането на Т6М-700 трябваше да се изградят ниски подове в задната част на вагона - на мястото на Акумулаторните батерии.
За тях има достатъчно място под пода на вагона

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1104 on: 10.01.2011, 10:16:17 »
Мда , така е , но нали знаеш , че парите трябва ад се харчат.
Защо според теб трасето по Струга беше направено 3 месеца след ремонта по Ботев ?Защо Мария -Луиза при 5-та градска беше асфалтирана и след година разкопана ?Защо след ремонта по Сливница сега около Лъвов Мост е гробище ? Защото една фирма прави и получава пари , друга разваля и получава пари , трета поправя и тя получава пари .
Е това е политиката на Столична Община , която следва политиката на по-големи политици.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1105 on: 10.01.2011, 14:34:32 »
Интересно това метро до къде ще пътува - жокер - до никъде .Т.е. до бившия РУМ Черни връх.О, това е много възлова точка.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1106 on: 10.01.2011, 15:25:35 »
Интересно това метро до къде ще пътува - жокер - до никъде .Т.е. до бившия РУМ Черни връх.О, това е много възлова точка.

Отдавна съм го казал, че крайната точка не генерира и 1/10 от пътникопотока на Люлин например и трамваите си бяха перфектно бързо и удобно предвижване до Центъра, Центр. гара и т.н.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1107 on: 10.01.2011, 15:36:26 »

Отдавна съм го казал, че крайната точка не генерира и 1/10 от пътникопотока на Люлин например и трамваите си бяха перфектно бързо и удобно предвижване до Центъра, Центр. гара и т.н.
То допреди 2 години Онкологията и пазарът на Младост-1 не бяха кой знае какви транспортни точки, иди сега да видиш какви манифестации има.
Практически МС Баучер покрива трамвайните спирки на Кръста и РУМ, до бул.Вапцаров също е в зоната на пешеходна достижимост. Остават живеещите в Хладилника между Вапцаров и Сребърна плюс пристигащите с 64, 98, 66, 93 и 83. Затова и (уж) ще се възстанови ТМ трасето от Хладилника до Кръста, а освен това 64, 98, 66 и 93 би трябвало да се продължат до градинката пред хотел Кемпински-Зографски (за която Слави Трифонов имаше апетити).

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1108 on: 10.01.2011, 15:38:34 »
Е да, ама там няма как да се премести автостанция Хладилника, за това ще се възстанови трамвайното движение до кв. Хладилника.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1109 on: 10.01.2011, 15:43:25 »
Е да, ама там няма как да се премести автостанция Хладилника, за това ще се възстанови трамвайното движение до кв. Хладилника.
Защо да няма как - пред Японския хотел място много. Докато тръгнат там да правят билдинги, метрото ще е стигнало до Сребърна и Ф.Кутев.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1110 on: 10.01.2011, 15:50:37 »
И според теб реално ли е пред Японския хотел да се направи автостанция и там да въртят витошките линии, никой няма да допусне подобно нещо, колкото и оправдано да е то ;)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1111 on: 10.01.2011, 15:53:29 »
По-скоро ще ги врътнат по Черни връх, баучер, Св. Наум, Хемус. Ама май стана много удобно.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1112 on: 10.01.2011, 16:20:38 »
И според теб реално ли е пред Японския хотел да се направи автостанция и там да въртят витошките линии, никой няма да допусне подобно нещо, колкото и оправдано да е то ;)
Аз мисля, че е напълно реално. Бул.Баучер и алеята пред хотела са достатъчно широки, ползват се и за паркинг. Евентуално леки козметични корекции на изхода към Черни връх.
Не виждам необходимост от някаква сериозна инфраструктура на автостанция, при това на метри от метростанция. Да не би началната спирка на А69, 70 и 123 да е нещо повече?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1113 on: 10.01.2011, 17:41:21 »
Не виждам причина да се местят автобусите - трамвая до Хладилника ще се запази докато не се изгради метрото до Сребърна, така че трамвая ще си довозва автобусния пътникопоток до метрото. До 2012 ако се натуткат за повременното таксуване, тогава няма да е проблем прехвърлянето на ПС.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1114 on: 10.01.2011, 18:07:20 »
Не виждам причина да се местят автобусите - трамвая до Хладилника ще се запази докато не се изгради метрото до Сребърна, така че трамвая ще си довозва автобусния пътникопоток до метрото. До 2012 ако се натуткат за повременното таксуване, тогава няма да е проблем прехвърлянето на ПС.
Автобус-трамвай-метро: става много сложна схемата, не само като таксуване, а като чакане на едно возило повече. Логиката е същата, както и на селските линии, променени до МС Обеля, Сливница, Г.М.Димитров, Младост-1.
Даже понякога се замислям, дали 64 и 98 (66 и 93 не ги слагам в сметката - те са излетни) не са достатъчни и за обслужване на района между Сребърна и Вапцаров, т.е. струва ли си възстановяването на ТМ-трасе и след 2-3 години - отново разрушаване?

Но се отклоняваме от темата за трамвайните трасета. Мисля, че в перспектива е по-добре ТМ-трасето по Баучер да се продължи до края му, т.е. до мястото, където Крит захапа Южния парк. И бездруго забуксуваха отчуждителните процедури около Кръста, защо да не се удължи трасето?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1115 on: 10.01.2011, 18:14:24 »
И аз съм на мнение, че трасето трябва да стигне до Южния парк и да се направи вход в парка и от към Лозенец. Няма ли начин да се инсталира временна стрелка и трасето да се построи още сега, пък да върви до Хладилника, докато не закрият трасето.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1116 on: 10.01.2011, 23:06:34 »
Според мен автогара Хладилника си е на много добро място сега. И без това скоро метрото ще стигне и до там, няма смисъл да се прави нова автостнация и после да се разрушава. По-добре да се модернизира сегашната автогара, да се направи чакалня, тоалетни, да се поставят карти на Витоша с маршрутите и тн...

А като се възстанови трамвая до Хладилника, въобще няма да е нужно да се прекачваш 2-ри път на метрото-все пак с трамвая ще има връзка с доста възлови точки в центъра, и като сметнеш времето за довйно прекачване, ако се прекачваш на метрото и повечето ходене пеш, то тогава нищо чудно с тмавая да излезе дори по-бързо, така че няма нужда да се мести, като си има връзка с трамваите.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1117 on: 11.01.2011, 00:20:51 »
Според мен автогара Хладилника си е на много добро място сега. И без това скоро метрото ще стигне и до там, няма смисъл да се прави нова автостнация и после да се разрушава. По-добре да се модернизира сегашната автогара, да се направи чакалня, тоалетни, да се поставят карти на Витоша с маршрутите и тн...
Бе каква чакалня, какви тоалетни, какви пет лева? Един навес да не е автостанция?
Пък и безсмислено голямото място на Хладилника може да се използва - я за бизнес-сграда, я за молче  :D

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1118 on: 11.01.2011, 00:25:22 »
Не е безсмислено голямо-много хубаво са си го преценили навремето, когато е хубаво времето и е събота или неделя дори мястото не достига и хората чакат и на платото. Мога да ви го докажа и със снимки. Освен това, както писахме на сегашното място се строят нови помещения, вероятно стая за почивка и за диспечалите, и се прокопава канал за тоалетни.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1119 on: 11.01.2011, 09:05:17 »
И аз съм на мнение, че трасето трябва да стигне до Южния парк и да се направи вход в парка и от към Лозенец. Няма ли начин да се инсталира временна стрелка и трасето да се построи още сега, пък да върви до Хладилника, докато не закрият трасето.

До американското посолство като че ли има вход към парка, има бегъл спомен, че съм влизал оттам, по една много стръмна улица, навремето се катерех с колелото в нея. Пада се между болницата и посолството. Но не знам дали не са го затворили американците. С тая урва и тоя хълм откъм Лозенец май не е най-идеалното място за широки входове :) Въпреки че би било полезно.

На тези от т.нар. "жилищна група Южен парк" трамвай не им трябва, както и каквото и да е удобство! Това да отидеш да живееш в блокове очевидно изсечени от парка е морално престъпление, което трябва да изкупват с десетилетия!  :D