Author Topic: Трамвайни трасета  (Read 944606 times)

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Трамвайни трасета
« Reply #1180 on: 02.03.2011, 19:27:30 »
Сменят навътре в депото по успоредните на булеварда коловози.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1181 on: 07.03.2011, 20:40:56 »
Кой е Иво Василев м/у другото?
Заместник директор на  Електротранспорт.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1182 on: 07.03.2011, 22:47:20 »
Офтопик:
Колегата Storm да пише за Пъдпъдъкова в тази тема, че ми е интересно какви са й плюсовете и минусите...

Модераторите, ако сметнат, да ми изтрият мнението
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1183 on: 08.03.2011, 13:47:32 »
   Трамваите се движат бавно защото е такава организацията на движението - да им изчистят релсите от автомобили, да им синхронизират светофарите - и ще видим дали те "нямат достатъчна пропускателна способност за обслужване на центъра и Надежда самостоятелно" ...
   Европейско финансиране за трамваите и тролеите може да има, но трябва да си го поискаме като хората!!!
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1184 on: 08.03.2011, 13:55:37 »
Със сегашните БГ таралясници скорост над 40km/h е опасна - спирачната система е крайно ненадеждна. Дори и с по-нормални трамваи пак няма да може да се постигнат такива скорости без пълно изнасяне на трасетата на естакади, зелена вълна при малки интервали е практически невъзможна при пресичане с натоварени булеварди.  :(

Offline Chato

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1185 on: 08.03.2011, 20:00:28 »
Не че нещо, обаче в 4-ката има повече смисъл от 3-ката, която вози въздуха... ;)

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
« Reply #1186 on: 08.03.2011, 23:13:03 »
Не че нещо, обаче в 4-ката има повече смисъл от 3-ката, която вози въздуха... ;)
Сутрин в 8,30 4-ката е пълна още на Красно село, нищо, че е след 5-цата веднага. На Пирогов вече е тъпканица в тм 4. Ако някои не вярва да се качи в 8 сутринта.
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1187 on: 09.03.2011, 14:32:02 »
светофарите се синхронизират в полза на трамваите.
Е що говориш глупости? На площад Македония в полза на ТМ6 или на ТМ5 да светва светофарът зелено? Същото и на Възраждане, и на Пиротска.
На Сливница минават сума и возила на МГТ - тролеи и автобуси, там също не става. Остава единствено Симеон, където трамваите не правят особени задръжки.
« Last Edit: 09.03.2011, 17:08:48 by blagun »

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1188 on: 10.03.2011, 13:56:50 »
emo, да ти имам аргументите.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1189 on: 10.03.2011, 14:01:14 »
emo, да ти имам аргументите.

Поредното егоистично мислене.
правилно беше казал един министър - шибан народ.
Никога няма да се оправи тая държава, докато всеки гледа само в собствената си паница и се подиграва на пенсионери, инвалиди и други в неравностойно положение. учудвам се, че не сте ги предложили за избиване, т.к. само пречат взимайки инвалидните си пенсии!

Чудя се как някой не помисли за тези хора. Зададох го и преди този въпрос и получих отговр от един "че това било работа на социалните служби, а не на строящите инфраструктурата".
без коментар. Съжалявам, че от ЕС не направят една огромна проверка и да наложат камара санкции по тези въпроси.
« Last Edit: 10.03.2011, 14:03:01 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1190 on: 10.03.2011, 14:18:52 »
Голям демагог...

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1191 on: 10.03.2011, 14:22:38 »
Викам стига вече глупости, крайно време е да се направи разклонението на МД1 за блока ми в Младост.  :bb: Уморявам се да мина 200 м, пък и ми замръзват миглите и не мога да виждам.  :rolleyes:
« Last Edit: 10.03.2011, 14:27:15 by GTUser »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1192 on: 10.03.2011, 14:28:22 »
Явно вие нямате баби, дядовци, инвалиди в семейството или приятели такива. То е ясно, че нямате, те не са хора и за вас е под достойнството да комуникирате с някой с парализа или друг двигателен проблем. Също така трябва да помислите и да не се раждат деца, защото с детски колички няма как да се влезе в метростация сердика, а пък и търкалянето на количката не е кой знае колко лесно.
Задавам си въпроса с какви хора комуникирам.

Offline Storm

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1193 on: 10.03.2011, 14:57:56 »
 Ами бабите и дядовците,няма да скитосват по цял ден...София трябва да е красива столица,а не през 2м да има градски транспорт за пенсионерите,които почти пътуват "гратис"...
« Last Edit: 10.03.2011, 15:09:05 by Storm »
Човек вярва на това,което му се иска!

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1194 on: 10.03.2011, 15:06:07 »
Моля ви се, стига глупости! :)

В сравнение със средно статистическите западноевропейски градове, София има една от най-гъстите транспортни мрежи. Във Валенсия и областта, примерно, няма никакъв транспорт до индустриалните зони. Ако работите във фабрика ви трябва автомобил. Точка по въпроса. За инвалидите има социални служби, които им осигуряват индивидуален транспорт при нужда.

А бабите, които могат да ходят, нямат никакъв проблем да го правят. Моята баба е на 77 години със 99% запушване на коронарна артерия, задъхва се от 5 стъпала, но си минава 500 метра от Стара гара до първата спирка на Сторгозия в Плевен с две торби с домати и картофи и не реве. Да, аз го минавам за 10 минути, тя за 30, но и без това не бърза за никъде. А и дори й е полезно да се разхожда, залежаването при възрастните хора е много опасно.
« Last Edit: 10.03.2011, 18:26:31 by difian »

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1195 on: 10.03.2011, 15:20:51 »
Емо, знаем за кампанията ти - до всеки вход - трамвай, но е непостижима. Както споменаха, за тези хора има социални служби, които осигуряват транспорт и храна по домовете за тези, които не могат да се движат. Има и таксита. Целта на обществения транспорт не е да може по най-лесния начин да обслужи всеки. Идеята е, че който може да достигне до него, да може да го ползва, за което се правят нископодовите превозни средства и новите станции на метрото се строят с асансьори.

По твоята логика трявба да се пусне по един автобус да обикаля всяка уличка из кварталите, за да може всеки ивалид да се вози, защотото с какво са по-рзлични бабите в Драгалевци, Бояна и т.н. от твойта баба в центъра?

Не мислиш ли, че след като на 1 човек, който мисли като теб, се падат 10, които мислят по другия начин, не в другите е проблема?
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1196 on: 10.03.2011, 15:25:30 »
Моля ви се, стига глупости! :)

В сравнение със средно статистическите западноевропейски градове, София има една от най-гъстите транспортни мрежи. Във Валенсия и областта, примерно, няма никакъв транспорт до индустриалните зони. Ако работите във фабрика ви трябва автомобил. Точка по въпроса. За инвалидите има социални служби, които им осигуряват индивидуален транспорт при нужда.

А бабите, които могат да ходят, нямат никакъв проблем да го правят. Моята баба е на 77 години със 99% запушване на коронарна артерия, задъхва се от 5 стъпала, но си минава 500 метра от Стара гара до първата спирка на Сторгозия в Плевен с две торби с домати и картофи и не реве. Да, аз го минавам за 10 минути, тя за 30, но и без това не бърза за никъде. А и дори й е полезно да се разхожда, залежаването при възрастните хора е много опасно.

Предлагам да съберем пари да купим една кола и да наемем един шофьор, които да вози бабата на Емо и нейните приятелки!
Не са глупости, нали искаме да сме европейски град. В който всички държавни институции, са достъпни за хора в неравностойно положение. Напълно съм съгласен с Емо, че трасето по бул. Витоша е необходимо. Дори след завършването на МД2, булеварда реално ще се има връзка, само от страната на бул. Патриарх Евтимий и НДК. Нали за това бяха модернизирани Т8М-700М, за да обслужват центъра на София и да могат всички да ги използват. За съжаление никой не мисли за тези хора, или само се парадира с нещо което е изградено, но е неизползваемо.
 Ще дам пример с подлеза на президентството, изградени са подвижни рампи за инвалидни колички и майки с бебешки колички, но те са заключени и не работят. Представям си същата гледка как инвалид на количка, ще успее да се качи на трамвай 12 или 10?

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1197 on: 10.03.2011, 15:41:05 »
Веднага подаваш една жалба и на следващия ден всичко ще е излъскано и направено, готово, чакащо инвалиди... Не знам обаче какво общо имат инвалидите с трасетата на градския.

За сравнение, горките венецианци, там по техните мостове... Според мен този град е изцяло незаконен!

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1198 on: 10.03.2011, 15:48:33 »

Не мислиш ли, че след като на 1 човек, който мисли като теб, се падат 10, които мислят по другия начин, не в другите е проблема?

Това е тук във форума и акълът ми не побира защо. Аз(знаеш приблизително къде живея) съм говорил с много мои съседи и всички са против закриване на трамвайната линия през тунела, по М. Луиза, а повечето и по Витошка. И на 80% смятат, че МД2 наистина е ненужен.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1199 on: 10.03.2011, 15:51:31 »
A aз от личен опит казвам, че тези разстояния са изключително големи. особено зимно време. А за баба ми са направо непостижими! Но знам какво ще отговориш - когато пуснат МД 2 тя няма да има тия проблеми, защото ще е на оня свят. Е от такива егоисти много хора в центъра не могат да изживеят и последните си дни, месеци  или години поне на спокойствие.
Тези разстояния са напълно нормални за която и да е точка на града, неразбирам защо точно на това място да са изключително големи. Възразявам срещу твърдението ти, че съм егоист, това че имам вина за "последните нещастни дни" на възрастните хора смятам за абсурдно. Винаги съм се отнасял с голямо разбиране и повече съжаление към хората с проблеми и ще чакам да си върнеш думите назад!

Лично според мен, най-разумно би било да се запази трасето по Витошка и 7-цата да бъде с маршрут Съд. палата - Борово. Смятам, че това би удовлетворило в най-голяма степен всички страни.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!