Author Topic: Новини и публикации относно маршрутните таксита  (Read 64712 times)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
28 не се движи от около година. Преди това известно време се движеха само 2 коли на около час.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Жалко за 36 - това беше чудесна линия, минаваща през идеалния център (жълтите павета), където няма как да отидеш с градски транспорт де факто. 25 не работи от доста време - още бяха старите Трафици когато за последно съм я виждал по Сливница.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Гледам 14 на Дондуков днес и ми е чудно случайност ли беше или и е промене маршрутът?

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Аз преди два дни видях 36 на Лъвов мост. Но пък в Надежда не съм обръщал внимание...има ли я, няма ли я?

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
I, 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 22, 24, 27, 29, 31, 32, 33, 34, 36, 37, 39, 46, 47, 48 - това са 30-те линии, които изброих тези дни. Нямам наблюдения върху маршрутите на 2, 21 и 49, предполагам някой може да каже движат ли се.
Не видях и 3, но ме съмнява да са я спрели - беше натоварена линия.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
2 съм я виждал, но е ужасно рядко.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Не обръщам внимание на номерата на маршрутките, но ми се стори, че видях 3-ка вчера на Орлов мост.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Значи 23-ката са я ликвидирали?

Online maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
21 се движи!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Значи 23-ката са я ликвидирали?

За съжаление да. А беше адски удобна линия и в междинните си части: Люлин-Цум, Орлов Мост-(Л)ТУ

Offline michaela

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Здравейте. Търся актуална информация дали има маршрутка да терминал 2 на летище София? Знам, че имаше преди 3 години но сега?  Благодаря ви предарително.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
30: Аерогара, бул.”Хр.Колумб”, бул.”Цариградско шосе”, бул.”Цар Освободител”, ул.”Г.Раковски”, бул.”Кн. Дондуков”, пл.”Независимост”, бул.”Ал.Стамболийски”, бул.”К.Величков”, бул.”Пиротски”, бул.”Добринова скала”, бул.”В”, бул.”Дж. Неру”, бул.”П. Владигеров”, бул.”Р. Даскалов”, бул.”Добринова скала”, ул.”Филиповско шосе”, ул.”Трети март” (кв.”Филиповци”-центъра)

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Днес във виртуалния пресцентър на Столична община е публикувана статия относно маршрутките, която ще е тъжна за огромното количество хора, които ги ползват за директен транспорт:
Без маршрутки в центъра на София

Бусчетата ще пътуват само в кварталите, до метрото и селата

ЗДРАВКА АНДОНОВА

Маршрутните линии, които в момента прекосяват центъра на столицата, за да превозят пътниците между двата края на града, ще бъдат спрени от движение. Белите микробуси ще обикалят само в кварталите и ще стигат до станциите на метрото. Част от маршрутките ще играят ролята на крайградски транспорт и ще свързват столицата със селата. Това предвижда новата схема за движение на микробусите, която предстои да бъде въведена през лятото на следващата година. Очаква се в нея да бъдат вписани маршрутите на най-много 20-25 линии.

„Идеята ни е да търсим ролята и функцията на маршрутките на допълнителни автобусни линии, каквато е по наредба и закон. Т.е. на довеждащ транспорт, на вътрешноквартален и подпомагащ крайградските автобусни линии транспорт. Намерението ни е да няма маршрутки, които да свързват единия край на града с другия”, обясни в интервю за „Монитор” зам.-кметът по транспортна на Столичната община Любомир Христов.

В момента в столицата се движат маршрутки по 40 линии

От сдружението на превозвачите обаче отчитат спад на пътниците заради финансовата криза и пускането на метрото от „Люлин” до „Младост”.

„След пускането на втория лъч през 2012 г. това ще е още по-осезаемо. Колкото и да е бърза една маршрутка, няма как да е конкурент на метрото. Но тя може да бъде довеждащ до метрото транспорт”, коментира още Христов.

Другата идея, която в момента се обсъжда на „Московска” 33, е маршрутките да подсилят крайградските автобусни линии и да са надежден транспорт за хората от селата. Очаква се броят на микробусите по тези направления да бъде увеличен.

Новата схема на движение на маршрутките ще стане факт най-рано през лятото на следващата година. Тогава Столичната община трябва да подпише договори с нови фирми превозвачи тъй като сегашните изтичат през юни. Операторите по линиите ще бъдат избрани с конкурс.

„Предстои подготовката на документацията за търга по Закона за обществените поръчки. В нея ще залегнат схемите за движение на маршрутките, срокът на договорите и т.н.”, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. По думите му общината ще успее да проведе процедурата до лятото, а сегашните договори ще бъдат анексирани само ако търгът се обжалва в съда.

„Коментират се различни варианти за маршрутките. Най-важното е новите линии да са рентабилни, т.е. да има търсене от хората и превозвачите да печелят. В момента колите по част от маршрутите са празни”, коментира пред „Монитор” шефът на Сдружението на маршрутните превозвачи Витан Андреев.

25.10.2010 г., вестник "Монитор", стр. 6

Считам тези промени са безумни, тъй като доста линии в сегашния си вид, минаващи през центъра на София са осезаемо натоварени и евентуално тяхно закриване или скъсяване би могло да има негативни последици. Още повече, че доста маршрутки обслужват и правят директна връзка на много квартали и села с доста други булеварди и големи търговски обекти, до които метро няма и да има! Такива са целият бул. България, целият бул. Ситняково + мола Сердика Център, почти целият бул. Сливница с изключение на района около Лъвов Мост, който ще се обслужва от МД2, почти целият бул. Цариградско шосе, особено района около мола The Mall и Окръжна Болница, бул. Шипченски проход + мола SkyCity Center. :( :(

Така че се надявам ТЕЗИ ПРОМЕНИ ДА НЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ НИКОГА!
« Last Edit: 25.10.2010, 11:09:22 by Unicode »

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Ето това е една хубава новина!!! :)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: в-к Телеграф
11 маршрутки в София да бъдат закрити до края на годината, предвижда новата схема за движението им в столицата. Линиите са 4,19, 23, 24, 25, 26, 28, 30, 36. Маршрутките с номера 1 и 46 се сливат. Промяната се прави по искане на превозвачите поради невъзможност да осигурят финансиране на услугата, разясни зам.-кметът по транспорта на столицата Любомир Христов, Липсва интерес към въпросните маршрутни линии, заяви председателят на сдружението на маршрутните превозвачи Витан Андреев.
Изненадан съм за М24: Овча купел-Тодор Каблешков-Мед.академия-НДК-Цариградско-Онкология-Младост 1, 3. Преди мисля, че добре се товареше, от 2-3 години нямам наблюдения.

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Маршрутките вън от София. Подкрепям промените. Поредната стъпка към цялостното премахване на този ориенталски вид транспорт.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
A според вас като ги спрат къде ще се пренасочт пътниците - към ГТ или към автомобилите?

Преди да правят генерални глупости трябваше да опитат първо да им въведат спирки.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
Поредната простотия, давам ви пример, уча в НБУ и живея на Плиска, с маршутка ми е адско удобно, но сега трябва да сменя 3 превозни средства за да се прибера, да чакам 73, които е веднъж годишно  :angry:. Затова ще си използва колата вече  :fan:

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Аз пък имам наблюдения, че все празни се лашкат.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз пък имам наблюдения, че все празни се лашкат.
Маршрутки 27 и 29, които минават покрай НБУ са пълни до козирката. Но те не са предложени за закриване все пак.