Author Topic: Градски и жп транспорт в Хърватия  (Read 205862 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Градски и жп транспорт в Хърватия
« Reply #320 on: 07.11.2008, 14:04:05 »
Е то все едно не е....

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
« Reply #321 on: 07.11.2008, 14:12:27 »
И кво направили са некав трамвай и се кефат.Тъпи хървати!Най-вероятно този, който го е написал никога не е бил в София.
« Last Edit: 07.11.2008, 14:38:13 by бушона »

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #322 on: 07.11.2008, 15:19:49 »
По-добре и да не стъпва. Ако дойде ще гледа 306, 424 и 1017.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
« Reply #323 on: 07.11.2008, 15:28:16 »
Е може пък да мерне и 2401.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #324 on: 07.11.2008, 15:29:34 »
Като 1017 си имат много. Само че не в такова трагично състояние. Иначе коментарът е сравнително точен и освен на себе си няма на кой друг да се сърдиме.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #325 on: 07.11.2008, 15:35:08 »
Откакто произвеждат Кончарите поетапно бракуват пляките. Велко ми каза, че в депото е видял 3 в процес на обезкостяване.

А ако видят 2401 и разберат, че това е нов трамвай, произведен 2008 г. ще припаднат съвсем, но поне и чехите ще получат як смях.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #326 on: 07.11.2008, 15:37:17 »
А ако видят 2401 и разберат, че това е нов трамвай, произведен 2008 г. ще припаднат съвсем, но поне и чехите ще получат як смях.
Само дето това е модернизиран, а не нов трамвай. Има разлика все пак  :rolleyes:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #327 on: 07.11.2008, 18:05:12 »
Zagrebački tramvaji senzacija na ulicama Sofije
Business.hr/Hina
06.11.2008 15:14

U sklopu strategije jačanja gospodarske komponente hrvatske diplomacije, hrvatske tvrtke Končar i Gredelj u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Sofiji predstavile su zagrebačke tramvaje bugarskom tržištu, priopćilo je danas Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.
Zagrebački tramvaj izazvao je pravu medijsku senzaciju na ulicama Sofije i prije službene promocije. Od prošlog tjedna probno vozilo Končara i Gredelja vozi na dvije najprometnije gradske linije, a slika zagrebačkog tramvaja našla se u svim dnevnim novinama.

Probno će vozilo u Sofiji ostati mjesec dana, a u roku dva tjedna očekuje se raspisivanje javnog poziva za nabavu prvih dvadeset i pet novih vozila.

Pripreme za taj projekt počele su u svibnju ove godine, kada je na poticaj hrvatskog veleposlanstva u Bugarskoj delegacija grada Sofije Zagrebački tramvaji senzacija na ulicama Sofijeposjetila Končar i grad Zagreb i potpisala ugovor o tehničkoj suradnji s Končarom.

Veleposlanstvo u Sofiji svakodnevno je sudjelovalo i u ostalim poslovima, od prvih kontakata do pribavljanja tehničkih podataka, uz organizaciju stručnih sastanaka, kaže se u priopćenju.

http://business.hr/Default2.aspx?Art...623e5&open=sec

Загребският трамвай - сензация по улиците на София
Business.hr/Hina
06.11.2008 15:14

В изпълнение на стратегията за усилване на държавническата компонента на хърватската дипломация, хърватските предприятия Končar и Gredelj в сътрудничество с хърватското посолство в София, представиха хърватски трамвай на българския пазар, заявява днес Министерството на външните работи и евроинтеграцията.
Загребският трамвай предизвика истинска медийна сензация по улиците на София при промоцията. От миналата седмица пробното возило на Končar i Gredelj вози по 2 най-натоварени градски линии, а снимка на загребския трамвай има във всички всекидневници.

Пробното возило ще остане в София месец, а в срок от 2 седмици се очаква подписване на обществена поръчка за набавяне на първите 25 нови возила.

Разговори за този проект са се водили през май тази година, когато по покана на хърватското посолство в София, делегация от Софийската община е посетила Кончар и Загребската община и е подписала договор за техническо сътрудничество с Končar.

Посолството в София ежедневно е съдействало и на другите пратеници - от първите контакти до техническото задание, в организацията на професионални срещи, се казва в съобщението.

Бай-ганьовското псуване и перчене не е добър тон в случая. Когато ние си го пишем - може, когато някой отвън ни го каже - се сърдим. Вече съм споделял мнението си за Хърватия. Специално Загреб е един много спретнат, чист и зелен град. Старият град по нищо не се различава от австрийските си събратя по империя, а ако нашите панелни комплекси бяха като техните...

Забележка: Не гарантирам за точност на превода, София70 или други да ме поправят при неточности.
« Last Edit: 07.11.2008, 18:08:36 by blagun »

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
« Reply #328 on: 07.11.2008, 20:10:38 »
....
Страшен си, Благуне! Ей тва е, баси кефа! Ще ни купят нови трамвайчета!  :clap: :bounce: ;D :goof:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #329 on: 07.11.2008, 20:19:25 »
....
Страшен си, Благуне! Ей тва е, баси кефа! Ще ни купят нови трамвайчета!  :clap: :bounce: ;D :goof:
Все пак статията е журналистическа и не виждам на какво се радваш.Може би, че трамваят не се движи само по специалната линия 5К, а и по друга, също от най-натоварените в града !?

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #330 on: 07.11.2008, 20:45:44 »
Поради специфичността на релсите този трамвай , както ви е ясно на всички не може да се движи на друго място освен на измислената линия специално за него - 5К.
Любопитен съм как стига от Красна поляна до Бъкстон.Възможно е да но щува и в Трамкар -  ще попитам за това .

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #331 on: 07.11.2008, 20:55:07 »
Поради специфичността на релсите този трамвай , както ви е ясно на всички не може да се движи на друго място освен на измислената линия специално за него - 5К.
Любопитен съм как стига от Красна поляна до Бъкстон.Възможно е да но щува и в Трамкар -  ще попитам за това .

В началото имаше снимка как излиза от депо Красна поляна.И на мен ми е интересно сега къде си почива...

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
« Reply #332 on: 07.11.2008, 21:05:16 »
Все пак статията е журналистическа и не виждам на какво се радваш.Може би, че трамваят не се движи само по специалната линия 5К, а и по друга, също от най-натоварените в града !?

Не приятелю, радвам се на това, че ще купят 25 нови трамвая от тези. Ти не се ли радваш?

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #333 on: 07.11.2008, 21:11:06 »
Ми то първо се говореше за 40, после станаха 20, сега тези споменават 25. Ако вярваш на всяка журналистическа публикация...

simeon.bg

• Guest
« Reply #334 on: 07.11.2008, 21:23:28 »
Докато не видя документ черно на бяло, че СО и Končar са сключили договор за закупуването на n-броя мотриси, и неги видя в София, не вярвам на никого.

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
« Reply #335 on: 07.11.2008, 21:27:11 »
И ти си прав, ама все пак става дума вероятно за първата част от поръчката..

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
« Reply #336 on: 08.11.2008, 04:58:03 »
a ulicama sofije senzacija je sve sto nije konjska zaprega.

Това си го превеждам - "Всичко, което не е конски впряг е сензация в София". Наистина е грубичко, но е просто един коментар. Честно казано София наистина е голяма кочина на места.

Ами сигурен съм, че ако някога тръгнат метровлакчета в съседката ни от Западн(ал)ите Балкани, и за тях ще бъде една чудесия и олелия до небесата! Чудех се дали е правилна поговорката: "Присмял се Хърбел на Щърбел", но в крайна сметка реших, че това изобщо не кореспондира с истината - може би Загреб без конските впрягове ще ни каже защо вратата на ЕС все още не се отваря за тях :rolleyes:

Иначе травайчето е страхотно. Лоша дума не мога да намеря за него. Външният вид е идеален, а возията не е лоша като за по софийските релси.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #337 on: 08.11.2008, 11:53:10 »
И какво ще ми кажеш сега, че не могат да се избият няколко бордюра и да се проверят скапаните трасета за стърчащи простотии. Ако това е причина да се откажем от тези трамваи сме си за подигравка от страна на хърватите, не че и те са кой знае какво де.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #338 on: 08.11.2008, 13:17:34 »
Напълно съм съгласен с Бороспорт. И аз казах същото.

А трамваят става и за линия 2.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #339 on: 08.11.2008, 19:41:49 »
Както на всички ви е пределно ясно живеем в изключително лъжлива държава с перфектни илюзионисти . От 3 години насам нещо от обещаното да е свършено  -не !Във новините на този сайт преди известно време четох обещания и сензации от преди 3-4 години и няма абсолютно никакъв резултат . Ватмани от Втори парк и малко по-голями служители са изключително скептично настроени относно закупуване на каквито и да било нови трамваи . циреят Трамкар ще закопае тотално Електротранспорт.
Последният ремонт на Христо Ботев доказа , че са нужни 40 дни зада се сменят 600 метра релси - нещо , което при Софиянски го нямаше .
Сега с удоволствие и нетърпение чакам да видя колко пъти ще се удължи срокът .Някъде в темите за трамваи съм посочил трасета , които са за ремонт - т.е .70%от трасетата .
Апропо - днес забелязах вълнообразно износване на релсите на България и Черни връх.