Author Topic: Сайт GTSofia  (Read 43253 times)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Сайт GTSofia
« Reply #40 on: 14.07.2009, 20:06:05 »
Е това примерно има ли място в галерията?
http://forum.gtsofia.info/index.php?action=dlattach;topic=57.0;attach=27887;image

В началото и аз имах няколко подобни снимки, но се коригирах и подобни творения вече ги трия направо от апарата, преди да достигнат където и да било.

Нещото което аз бих предложил е да се добави търсачка в галерията, която да позволява търсене на ПС по инвентарен номер, ако е възможно. Но то всъщност май ще трябва да бъде търсачка по описание, тъй като инв.номер фигурира в тази графа.

/Ха, това не го бях виждал досега. Благодаря ти, LG_!
« Last Edit: 14.07.2009, 20:52:29 by Knoxville »

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #41 on: 14.07.2009, 20:47:25 »
Mи то и сега е така. Въвеждаш инвентарния новер в полето "търси" и то ти изкарва снимките
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #42 on: 14.07.2009, 21:03:47 »
За публикуваната от Knoxville снимка съм съгласен, че не е за галерията. Но ще си позволя да посоча потребители като Ivo и mitakakutina, които не качват снимките си в галерията, въпреки че правят много добри фотоси. Разбира се, има и други, тези са само пример.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #43 on: 14.07.2009, 21:06:44 »
А по темите със снимките кой ли не се изреди да пуска какво ли не, дори и с отлично качество, но се получиха неща като дневници на отделни возила, попълвани многократно и ежедневно!
И какъв е проблемът?! Пример от близкото минало са снимките на МЛК, които много допринесоха да разнищим историята на преномерациите в серия 400 от последните години. Точно това е целта - с изписване на инветнарния номер в търсачката, базата да изплюе всички снимки на въпросното возило, с което да се проследи и онагледи експлоатационната му история. Това че доста често се качват наведнъж по 30-40 снимки от едно и също място не е от значение предвид факта че целта е натрупване на архив по основен критерий возила а не пейзаж. Също държа да отбележа че през определен период от време именно на тази база се прави и прочистване от по-некачествения материал. В края на миналия месец например бяха изтрити от галерията близо 700 снимки с ниско качество, като беше вземана под особено внимание и уникалността на кадрите като се направиха и редица компромиси в името на това да имаме снимка на дадено возило в определен вид, макар и кадърът да не е съвършен.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #44 on: 15.07.2009, 11:10:09 »
За "дневниците" не съм съгласен. За мен е несериозно наличието само на една снимка на дадено превозно средство, ако искаме изобщо да има някаква връзка с историята. Превозните средства се пребоядисват, рекламират, минават основен ремонт, дори ако щете "тунинговат", и е най-малкото интересно да се види някаква промяна в 1506 от преди 6 месеца и 1506 сега. Ами например трамвай 723, който в последните 5 години преживя 6 смени на рекламата? Освен това, аз лично се грижа на последни спирки да правя снимки на превозното средство от четирите му ъгли, салона и дашборда (ако е възможно), а в галерията качвам само преден десен ъгъл и салон. Да не говорим, че и в шофьорите/ватманите има интересни попадения при различните ПС, но това вече са подробности.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #45 on: 15.07.2009, 11:34:47 »
Определено смятам, че трябва да се отразява тази промяна, не съм толкова малоумен, колкото ме изкарвате. Но е и дразнещо всеки ден кибиците да правят по 1000 снимки и директно да ги изливат в темите със снимки. Малко автоцензура да има. Лично на мен ми омръзна да гледам 5 поредни кадъра на едно и съшо нещо и въобще не следя внимателно снимките, макар сред тяях да има чудесни попълнения, правени именно от тези същите хора, и разбира се, оценявам това. Но от вчера до днес не виждам 1506 с какво се е променил, дали са се сетили и да го измият отвън...

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #46 on: 15.07.2009, 14:04:30 »
Да, има снимки, като тази която показа Ноксвил, които са директно за кофата. И аз преди седмица-две качих 20 снимки на тарап - нито подравнени, нито изрязани, нито смалени - Репчо разбираемо махна половината. Но например снимки на 3105 преди да се спре са правили доста хора и всяка една от тях (говорим за качествените) си има "чар". Дали ще е разлика в местоположението, ъгъла на снимка, линията, шофьора, времето... всичко може да бъде интересно. Поне на мен.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #47 on: 15.07.2009, 14:33:25 »
Определено смятам, че трябва да се отразява тази промяна, не съм толкова малоумен, колкото ме изкарвате. Но е и дразнещо всеки ден кибиците да правят по 1000 снимки и директно да ги изливат в темите със снимки. Малко автоцензура да има. Лично на мен ми омръзна да гледам 5 поредни кадъра на едно и съшо нещо и въобще не следя внимателно снимките, макар сред тяях да има чудесни попълнения, правени именно от тези същите хора, и разбира се, оценявам това. Но от вчера до днес не виждам 1506 с какво се е променил, дали са се сетили и да го измият отвън...
И коя от наличните снимки точно на 1506 намираш за излишна?
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #48 on: 04.01.2010, 16:07:26 »
Къде във форума има линк към хоум пейджа на сайта gtsofia.info?

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 04.01.2010, 17:16:56 »
Maй никъде. По принцип в повечето форуми, в които се ровя няма директна препратка.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #50 on: 04.01.2010, 21:17:56 »
Maй никъде. По принцип в повечето форуми, в които се ровя няма директна препратка.
Аз като прегледах информацията за форума и линковете към официалните институции, видях, че трябва да се пообнови инфото покрай това, че вече е ЦГМ и т.н. Та, които е умен, ще махне "forum." пред останалото. Иначе можем да го пуснем като новина в хедъра на форума- "Посетете сайта!" или нещо от този сорт.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #51 on: 18.05.2010, 22:44:33 »
Къде във форума има линк към хоум пейджа на сайта gtsofia.info?
А за какво ползваш бутона "Заглавна страница",който е горе в ляво на екрана?
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 19.05.2010, 01:05:38 »
А за какво ползваш бутона "Заглавна страница",който е горе в ляво на екрана?
Kъм заглавната страница на форума! В темата с информацията за форума в този раздел май имаше някакъв линк, друга връзка няма.

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #53 on: 31.07.2010, 17:35:57 »
Вижте какво ми излиза, когато се опитам да вляза в сайта.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #54 on: 31.07.2010, 17:42:08 »
Току що влязох и се "разходих" - без проблем.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #55 on: 31.07.2010, 17:54:48 »
На мен ми излиза същото съобщение под Google Chrome, но под Mozilla Firefox всичко е ОК.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #56 on: 31.07.2010, 18:55:58 »
Аз от доста време ползвам форума през хром и няманикакви проблеми...

Offline sadesign

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #57 on: 31.07.2010, 20:03:21 »
И на мен през Chrome ми излиза същото.  :angry:

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #58 on: 31.07.2010, 21:24:53 »
И на мен през Chrome ми излиза същото.  :angry:
Явно Google има лошо мнение за нас. Личният и фирменият ми е-мейли са на GMail и напоследък личните съобщения (които са от admin@ ..) отиват в спам-а.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #59 on: 31.07.2010, 22:44:51 »
Странно и аз съм с хром и няма ядове.