Author Topic: Уредби за съобщаване на спирките  (Read 138268 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Уредби за съобщаване на спирките
« Reply #320 on: 05.01.2018, 19:15:32 »
А може ли клюките и интригите да си ги пазиш за себе си или за познатите си, защото ние не се интересуваме от тях?

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #321 on: 05.01.2018, 20:25:39 »
Не може? Аз лично съм потресен от абсолютно всяка история, която разказва @Iskar, точно защото знам че това се случва постоянно. Агенте, винаги съм те имал за сериозен и напоследък много странно клониш към поведението на един съфорумец, занимаващ се по цял ден с окепазването на де що годно има в градския. Или иначе казано - интересуваме се, форума е създаден около градски транспорт и това въпросното е точно с такава тематика ... даже е подходящо за форум "Държавата на абсурда", както впрочем и всичко свързано със софийския ГТ.

А отделно от това - тези трамваи откога нямат гласово и защо? Помня със сигурност, че в началото имаха, или поне някои.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #322 on: 05.01.2018, 20:58:26 »
За клюките си има раздел и не е тука мястото , ако се държи на сериозността на форумът !

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #323 on: 05.01.2018, 21:17:16 »
Не може? Аз лично съм потресен от абсолютно всяка история, която разказва @Iskar, точно защото знам че това се случва постоянно. Агенте, винаги съм те имал за сериозен и напоследък много странно клониш към поведението на един съфорумец, занимаващ се по цял ден с окепазването на де що годно има в градския. Или иначе казано - интересуваме се, форума е създаден около градски транспорт и това въпросното е точно с такава тематика ... даже е подходящо за форум "Държавата на абсурда", както впрочем и всичко свързано със софийския ГТ.

А отделно от това - тези трамваи откога нямат гласово и защо? Помня със сигурност, че в началото имаха, или поне някои.

Трамваите по принцип имат направена система за гласово, но свързана към новия GPS. На 4141/4143 с помощта на "МУСАТ" сложихме цяла система за гласово тяхно производство. И понеже началника на експлоатация се сдърлял с ватманите(което не е клюка, а факт!), решил да им прави мизерии. Същия трамвай е единствения с микрофон на водача.

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #324 on: 06.01.2018, 01:51:45 »
За клюките си има раздел и не е тука мястото , ако се държи на сериозността на форумът !
Когато "клюките" влият пряко на услугата, съответно на мен като пътник нямам нищо против да се споделят. Не разбирам протекционизма който се налага над началниците на тия предприятия при положение, че очевидно много неща не са наред. И когато ще критикувате някого за нещо, поне да е грамотно списано, защото когато говорим за сериозността на форумА, той се членува с кратък член, защото е неговата сериозност, не е вършител на действието.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #325 on: 06.01.2018, 08:24:55 »
Но може нещата да се кажат цивилизовано, както Iskar направи във второто си мнение, без излишен афект и цитиране на служебни номера на ватмани и лични отношения. Аз против да се съобщават неизправности и нередности в територията на форума нямам, но всичко си има граници на приемливост и не смятам за редно един анонимен потребител да си позволява да говори така охотно за това кой с кого имал личен конфликт и да цитира служебни номера, макар че аз, както и други хора тук знаем кой е този потребител.
« Last Edit: 06.01.2018, 08:28:45 by AGENT 006 »

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #326 on: 06.01.2018, 08:34:10 »
Този потребител е човек, който си върши и ще продължи да си върши работата! Хайде да не се оплюваме! Вече съм направил постъпки, гласовото на 141 да бъде възстановено отново, пък ако някой отново пипне, има си други канали и начини.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #327 on: 06.01.2018, 08:37:42 »
Ти се радвай, че началниците на „Искър“ не следят, а вероятно и не знаят за този форум да видят какви ги пишеш, че тогава нямаше да можеш да направиш такива постъпки. Смятам, че бях достатъчно ясен и съм го казвал десетки пъти тук, че информацията трябва да се поднася културно и уважително, без значение за колко голяма нередност става дума. Замърсяването на информацията с емоционален привкус по този начин, както го направи ти е специалитет на жълтите вестници, не на нашия форум.
« Last Edit: 06.01.2018, 08:42:50 by AGENT 006 »

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #328 on: 06.01.2018, 08:43:30 »
Следят, следят... Точно за да не съсипят следващия път гласовото, го пиша и тук. Както казах, това гласово го уредихме лично с "МУСАТ", защото не се произвеждат и няма поръчка за нови от масовата кампания по оборудване с гласови системи през 2010 г(ако не се лъжа). Хората там обаче имат части и с охота направиха една бройка, както ще направят сега още една. Пътниците не ги интересува кой началник с кой ватман се е сдърпал. Началника на депото пък е вдигнал ръце от началника на експлоатация и така се стига до подобни актове. С това смятам, че поредния ти опит да направиш безпочвена провокация трябва да спре тук.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #329 on: 06.01.2018, 08:53:40 »
Пътниците не ги интересува кой началник с кой ватман се е сдърпал.
А ние тук какви сме, ако нямаш нищо против да те попитам това, господин голяма уста? Ти си провокаторът, не аз или някой друг потребител тук, даже си го и призна, но понеже много хора харесаха оплюването ти по Емо самочувствието ти се вдигна до небето и си мислиш, че можеш да си пишеш каквото си искаш. Е съжалявам обаче се лъжеш много сериозно. Това е любителски форум и нас не ни касае информацията кой какъв е и кой от кого е вдигнал ръце в депо „Искър“, нищо че явно има хора, които се прехласват по нея, но то желанието за клюкарстване и интригантстване си е въпрос на характер и възпитание, не на реално оценяване на правото да се говори по този начин.
« Last Edit: 06.01.2018, 08:56:44 by AGENT 006 »

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #330 on: 06.01.2018, 08:57:34 »
Ти в предните си постове правиш същото подклаждане към клюки и интриги!

Безспорен факт е, че гласовото е премахнато, с което хора в неравностойно положение са лишени от услуга. И то със сигурност, услуга, която им върши много повече работа, отколкото хартиените некролози.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #331 on: 06.01.2018, 09:54:16 »
Агенте, честно казано, не разбирам отскорошните ти пориви да се правиш на морален коректив във форума. Истинността на твърденията на Iskar може да бъде проверена с едно качване на въпросния състав - има ли гласово, няма ли. Аз не заставам за тях, защото не пътувам с въпросните състави и не съм в течение със състоянието на информационните системи в тях. Освен това колегата далеч не е анонимен.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #332 on: 06.01.2018, 10:12:29 »
Именно, лесно може да се провери твърдението ми!

Какъвто и да ме наричат, работя, създал съм екип, който работи добре и дори да има някакви разногласия с някого в "Искър", те не са плод на форумни плювни по мен или по колегата ми, който прави всичко наравно с мен. Едно време съм имал трески за дялане, от резултатите съм си взел поука и не може да се прави никакъв паралел с това, и не е редно. Екипът ни работи само в положителна насока и докато едни зад нас рушат, ние градим. Така, че точка по темата.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #333 on: 06.01.2018, 10:25:55 »
Като гледам как се палиш, оплюваш наред и започваш да говориш за подклаждане на клюки и интриги (много познато) докато ти сам пускаш клюки за това кой какви лични отношения имал, май няма голяма промяна.

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #334 on: 06.01.2018, 10:31:13 »
Нямаше да се паля, ако това гласово не бяхме ходили с колегата ми да го молим от "Мусат" лично. Да, доядя ме! Говорил съм вече с който трябва и като се върна от отпуска ще го възстановим. Колегата ми вчера е отказал да го разкара, тъй като това не е законосъобразна заповед и са го плашили... И това не е клюка или интрига, а факт, че противопоставянето на началник експлоатация с началник сервиз и някои водачи рефлектира върху работата на екипа, който се занимава с информационните системи. Това е оффтопик, но тъй като изисквате лично обяснение, получихте го. Няма хейт, което е хубаво, казал съм го, че е хубаво. Но имам нулева толерантност към изцепки на пенсионери, които пречат на работата, ок?

Ето, тъй като сме в оффтопик, ще си позволя да спомена, че когато с колегата предложихме проекта "4101", изпълнителният директор на Електрото го одобри с охота, а същия този пенсионер се постара да ни вгорчи живота, само и само да се издъним. И го направихме, работи и показва, че сме си свършили повече от качествено и професионално работата.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #335 on: 06.01.2018, 12:04:34 »
Аз не мога да разбера защо трябва да се използва точно конкретна система за съобщаване. Нали трамваят не е останал без съобщения или бъркам?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #336 on: 06.01.2018, 12:25:40 »
Оставен е без съобщаване. Всъщност, тук няма опит за прокарване на друга система. Просто помолихме с моя колега "Мусат" да направят още едно устройство "гласов пулт на водача", каквито устройства има по другите трамваи. Сложихме го на 141 с разрешение и съгласие на началниците за да се удостовери, че изграденото преустройство на гласовата система е редовно и, че причината за липса на гласово оповестяване при другите Т6А5 се дължи на все още изграждащата се Info AVL система. Така поне един от съставите имаше редовно гласово, което потвърди нуждата от намиране на адекватно решение.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #337 on: 06.01.2018, 17:34:30 »
Гласовото оповестяване е изключително важно не само за незрящи, но и за хора, които не са от София, а дори и за тези, които не знаят спирките наизуст. Още 2003 г. бях писал писмо с молба в като задължително изискване за закупуването на 50 суъчленени и 60 къси автобуса, да се заложи наличие на гласово оповестяване по подобие на Т6А2СФ, тогава нямаше практиката да е свързано с GPS. За съжаление това не бе заложено дори и при покупката на нови автобуси през 2014 г.
А за 4141 - трябва да се чуе и версията на набедения началник, някакси ми се струва абсолютно нелогично началник експлоатация да се занимава с унищожаването на работещо гласово оповестяване, имам много други версии като например на някой ватман да му е било криво, че му надува главата и епизодично е бил писан на 4141 и той да го е откъснал - в Красна Поляна имахме подобни случаи още от 2003 г., когато един сам си призна, че е направил такова нещо, за да има повод да не го зарежда, че му надувало главата. Началник експлоатация на всяко депо или гараж има възможността при конфликт с ватмани да ги сваля от зачисления им трамвай на други мотриси, а техния да го даде на други ватмани. Подобни примери имам също много. Имам и други предположения, но аз не искам да споделям всички възможности, защото наистина изпадаме в клюкарник, без реални доказателства.
« Last Edit: 06.01.2018, 17:43:56 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #338 on: 06.01.2018, 18:34:28 »
Емо, знам, че Димитров и Миро Станойков(най-отявлените противници на прогреса) са ти приятели, но тук казвам самата истина. Димитров е наредил да се вземе гласовото от 141. Специално на червените, гласовото е регулирано така, че не дразни, защото там имаш възможност за много прецизна настройка, как става това няма да обяснявам, с допълнително междинно устройство между усилвателя и източника на глас.

Offline gt_lover

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #339 on: 07.01.2018, 10:19:20 »
Извинете, може ли някой пак да публикува звука за следваща спирка и звука преди да съобщи името на спирката от някое друго място, защото от vocaroo.com не се пускат.