Да, Шкодите са си от тоя век... но човек привиква и винаги има сантимент, особено ако си отраснал в Икарусите. Но понякога ако новото е по-добро от старото го заобичваш повече, въпреки че имаш по-кратко време с него (в чужбина повече ми липсваше кв. Изток, където съм работил точно 1 година от колкото родния квартал, където съм отраснал и живея!). Е явно за мен лично Шкодите не могат да ме трабнат. Виж, Песите и белите нови Манове вече ми влязоха под кожата... но аз съм си изцяло от отбор ТМ и А любители, рядко може ТБ да ме грабне, само Икарусите и ЗиУ (вторите като дизайн и меки седалки, НЕ като изработка и техника!).
Аз лично вече си знам кои неща най-много ще ми липсват от Икарусите - ароматът, колкото и да е смешно (един такъв на гума), напевът, който имат и звукът, който се чува (предполагам) преди стрелка или на превключвача. Другото голямо предимство за мен е подреждането на салона - от едната страна имат единични седалки, съответно по-лесно разминаване с други правостоящи.
При шкодите само отпред има единични седалки, но те пък са съвсем на ниско и са за пенсионерите. А аз даже обичам да сядам до прозореца, но ме дразни всеки път да ми се налага да вдигам седналия до мен за да сляза, а и на много от възрастните хора не им харесва това... Това си е лично предпочитание, не го смятайте като плюене по Шкодите, а и както казах всички нови ПС са с такива салони вече!