За мен са еднакво добри, единствено 2107 има малко ръжда по синята ивица, а 2609 има вибрации при определени обороти, но не силни. Ако изборът кой да остане беше поставен пред мен щеше да ми е много трудно да избера някой от трите, защото и в трите има още ресурс, но и аз бих избрал 2609, защото ще натежи факторът последен основен ремонт.
Аз лично не разбирам този стремеж за раздаване на епитети към предприятията и операторите ни, защото на някого не му изнася това или онова. 2107 и 2108 са добри Икаруси, но са с повече от година по-стари последния основни ремонти от този на 2609, а преди 2609 също има точно три прекрасни ремонта, за които никой не говори, тези на 2623, 2702 и 2723, но никой не говори за това, че към момента се говори за тяхното бракуване, а 2723 е един от последните оцелели Икаруси от 1985 г. и има историческо значение за София. Защо не се каже за това? Не разбирам, никога не съм и едва ли някога ще разбера хората, които „хейтят“ властите на базата на егоизма си. В крайна сметка излиза, че въпросните власти, които всеки втори или трети критикува вършат повече полезна дейност от критиците си. Понеже аз смятам, че 2107 и 2108 заслужават да останат в движение, а 2609 не ще кажа, че чиновниците ни били „тъпи“ и са бракувало по „тъп чиновнически начин“. Ми никога няма да се оправи България с това мислене, никога. То до скоро не се знаеше дали въобще ще остане Икарус, сега се знае, че ще останат и веднага да се нароят хора, които да лобират в полза на Икарусите, които лично смятат за най-добри, вместо да проявят уважение към машините, които ще си отидат без време, защото няма да са малко такива.
Като казах 2623. Март месец пътувах с него и толкова тих Икарус отдавна, отдавна не бях чувал и без ни най-малка вибрация, карданът и двигателят се движат като по масло, съвършено гладко. 2702 е малко шумен и ми се вижда леко тромав, но иначе е много запазен също. С 2723 пътувах миналата седмица и още си е сила. Малко са обаче ако не и николко Икарусите с тягата на 2603. Той до последно буквално политаше щом му се подаде газ.