Ето малко мое творчество през годините:
1: Есенна импресия от градината на църквата Св. Николай с Икарус по линия 11, който временно минаваше по ул. Цар Симеон между бул. Инж. Иван Иванов и ул. Опълченска. Помня, че това беше може би първият час по рисуване в началото на нова учебна година, трябва да е било към 1997-1998 г., когато целия клас ни заведоха на това място със задача да рисуваме есента...
2: Два разминаващи се трамвая София 70 на абстрактно място с цветни лехи (такава рядкост през 90-те...) в неправилна форма. Мисля, че това беше един от първите часове по рисуване в гимназията, тоест 1999 г. Много държах да нарисувам надписът "София" преди първа врата, който бях видял на един от тези трамваи тогава, макар и покрит вече с боя. Номерът 741 беше вдъхновен от снимката на същата мотриса в книгата "От велосипеда до метрото", която вече имах по това време.
3: Съчленено ЗиУ 10 в Русе с темперни бои. Мястото е полу-въображаемо, но за прототип е взето оформлението на тамошния бул. Скобелев с жив плет, по който се движи линия 2, където пускаха и съчленените ЗиУ-та. Рисунката я датирам някъде около 1997-1998 г.
4: Отново темпера със ЗиУ 10 по крайбрежния булевард, който никога не е бил електрифициран, тоест това е една фикция. В Дунав се плува кораб на подводни криле "Метеор" - по това време, през 90-те няколко такива бяха извадени до крайбрежната алея и будеха любопитството и мечтите ми, че някога пак ще се движат и аз ще се возя на тях, което не се случи. Отново 1997-998 г.
5: Отново мечта за "Метеор" в Дунав при Русе с оформения с червени каменни плочи (на места) крайбрежен парк между хотел "Рига" и речна гара. Отново 1997-998 г.
6: Отново мечта - този път за бленуваното море, което беше недостижимо за нашето семейство през целите 90-те години. Тук с явен отпечатък от увлечението ми в края на 90-те години по гражданската авиация - Ту 154, пристигащ с туристи, въображаема тролейбусна линия със съчленен тролей и спирка пред въображаем хотел "Космос". Всъщност именно тогава започна да се оформя у мен специфично детско-юношеско отношение и нездрав интерес към социализма като към изгубена "високо развита цивилизация" (на фона на сергийната и второупотребната реалност от 90-те), с вътрешни самолетни полети, транспорт с кораби на подводни криле и организиран екипен обществен транспорт, с модерна архитектура, градоустройство и т. н. Разбира се, мина доста време оттогава, което добави и нови гледни точки върху въпросния период... Около 1996-1997 г.
7: "Окото" на Икаруса с отблясъци. Винаги, когато рисувах автобус Икарус, държах червеното да клони към винено, слагах малко синьо, а "бялото" да е слонова кост, както беше оригиналната боя, затова леко добавях бежово. Около 2000-2002 г.
8: Недовършена предница на тролей - все ми беше трудно постигането на правилната перспектива. Около 2000-2002 г.
9: Недовършена импресия в духа на рекламите на продукцията на завод "Чавдар", на фона на хотел "Тервел" в "Албена" с характерна форма на някои от панелите, от които са изградени хотелите там, вдъхновена от едно джобно календарче на "Балканкаримпекс" с от 1979 г. с Чавдар 11М4 на фона на същия хотел. Отново с крива перспектива. Около 2002-2003 г.