В колата напоследък доста често баща ми пуска Радио 1 Рок (аз предпочитам да карам без музика, де, но нямам нищо протин). Харесва ми като цяло материала, който пускат, а и покрай ремонта вкъщи радиото бичи почти цял ден. Оставам с впечатлението, че непрекъснато въртят Nirvana, Guns n Roses, AC/DC и Metallica, т.е. на определено време пускат тяхна песен. Харесва ми, че наблягат повече на по-хард парчетата и рядко пускат групи, които са поп рок или някакъв лековат алтърнатив, защото ми идват твърде блудкави (неща от сорта на Колдплей и Ю2 имам предвид). Същевременно обаче стоят далеч от екстремните стилове, дори от ню метъла, който е по-комерсиален - не съм чул нито една песен на Корн, да речем, затова пък бях учуден да чуя Пантера, които май минават за ъндърграунд група.
Иначе гледам, че се е разразила пак дискусията относно музикалните стилове. В съвременната музика май няма като цяло стил, в който да няма песни с мръсни текстове, дори в любимия ми метъл. По принцип не е толкова лошо, че младежта е увлечена от чалгата, въпросът е, че повечето взимат твърде навътре и буквално текстовете и сценичния имидж на повечето изпълнители. Едно е да си момиче, слушащо музика, изпълнявана от певица с перверзен имидж и текстове, друго е да се опитваш да ѝ подражаваш и да смяташ, че това е правилно и готино. Все едно аз, дето съм фен на Мерилин Менсън, да хукна по улиците целият в червило, железни зъби и лещи в очите и да лоча абсент като невидял.