Author Topic: Какъв стил музика харесвате?  (Read 58904 times)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Re: Какъв стил музика харесвате?
« Reply #120 on: 10.08.2012, 17:39:48 »
Почитател съм на музиката отпреди 1990-та година, рядко слушам нови парчета, но се случва и да има такива, които да ми допадат донякъде. Абсолютен противник съм на чалгата, това е едно от нещата, които мразя най-много въобще. Харесвам диско от 70-те и 80-те, поп парчета от онези години, също така по-стар хард рок. Фен съм и на Франк Синатра, Елла Фиджералд, Би Би Кинг, Бинг Кросби, Луис Армстронг, макар тези имена да не означават нищо за съвременната младеж.
Напоследък 2 хардрок групи станаха много известни и нашумели - това са Foo Fighters и Kasabian, слушам ги редовно и трябва да кажа, че имат някои страхотни парчета, като от Foo това са Rope, The pretender и All my life, а от Kasabian - Switchblade Smile, Wrecking ball, Club foot  и Shoot the Runner. Определено това са групи с бъдеще.
« Last Edit: 10.08.2012, 17:42:28 by $h@IdEr »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #121 on: 10.08.2012, 17:43:17 »
Парчето "Дим да ме няма" определено ме впечатли. Някак си звучи доста забавно, хумористично.
Казват, че покрай Бобо Графа чак сега станал истинска звезда :laugh:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #122 on: 31.12.2014, 02:05:39 »
Не знам дали съм само аз човека във форума с толкова подбрани стилове музика.Предимно си падам по гръцко, сръбско, чалга, bg рап, house, балади и от време на време румънско. :P

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #123 on: 10.01.2015, 00:12:04 »
Колкото по-малко чалга станции, толкова по-добре. Достатъчно се чалгализира и опростачи народът, дай Боже един ден тази т.нар. "музика" да се изкорени от съзнанието на хората и да отиде в небитието.

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #124 on: 10.01.2015, 00:23:46 »
Колкото по-малко чалга станции, толкова по-добре. Достатъчно се чалгализира и опростачи народът, дай Боже един ден тази т.нар. "музика" да се изкорени от съзнанието на хората и да отиде в небитието.
Не смятам, че хауса, техното, електрото, рока, рапа са по-добри стилове за слушане и смятам, че всеки има 100% право да слуша това, което иска и за мен по-приятна музика от чалгата, сръбката, гръцката, циганската народна и българската народна МУЗИКА няма!!!! А стиловете, които изброих в началото на поста ми като цяло свързвам с наркоманите по улиците на Студентски град и определено не само там.............
« Last Edit: 10.01.2015, 00:25:23 by kristian40t097 »
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #125 on: 10.01.2015, 00:24:23 »
Е тук вече можем да поспорим разбира се без да се караме, а и всеки има различен вкус какво да слуша.Иначе си прав, че народът се чалгализира достатъчно, но според теб ако я няма чалгата дали дискотеките ще работят на пълни обороти, след като голям процент от българския народ слуша чалга?
Edit: И аз съм на мнението на kristian40t097.
« Last Edit: 10.01.2015, 04:48:15 by todorow_211 »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #126 on: 10.01.2015, 00:44:18 »
Абсолютно съм съгласен с последните две мнения. И най са ми интересни хора дето се заричат, че уж не слушат чалга и никога не са чували едва ли не за нея - знаят текстовете, музиките и изпълнителите на всички песни?!
И не смятам, че народът опростява от това! Който си няма акъл в главата, ако ще и класическа музика да му пускаш няма да се промени.
Мисля, че точно наркоманските изцепки в РАП музиката опростяват и са вредни. Не е нормално да се пее в песен за нещо ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН и това да се толерира и да се пуска в национален ефир по радиа като Витоша, Фреш и т.н.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #127 on: 10.01.2015, 14:06:16 »
Напълно съгласен с теб.Чалгата само промива мозъци на тийнейджърите, а посредством тази музика същите деградират. Аз слушам Радио 1, 1 рок, Z- rock и БГ РАДИО. Макар че и популярната БГ музика се изпростачи ( справка последното парче на Криско от това лято).
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #128 on: 10.01.2015, 15:38:35 »
Тийнейджърите страдат от липса на възпитание, не от промиване на мозъци от даден стил музика, било то чалга, дриско или някаква западна музика.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #129 on: 10.01.2015, 18:38:19 »
Абсолютно съм съгласен с последните две мнения. И най са ми интересни хора дето се заричат, че уж не слушат чалга и никога не са чували едва ли не за нея - знаят текстовете, музиките и изпълнителите на всички песни?!
И не смятам, че народът опростява от това! Който си няма акъл в главата, ако ще и класическа музика да му пускаш няма да се промени.
Мисля, че точно наркоманските изцепки в РАП музиката опростяват и са вредни. Не е нормално да се пее в песен за нещо ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН и това да се толерира и да се пуска в национален ефир по радиа като Витоша, Фреш и т.н.
Защото текстовете на чалгиите са страшно възпитателни. Точно чалга песните имат най-пошлите и вулгарни текстове. То не са банани, не са пари, не е секс... Но нямам намерение да споря, просто е безсмислено.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #130 on: 10.01.2015, 18:50:23 »
Че той РАП-а, хип-хоп-а, R'N"B i там другите му разновидности са  чалгата и кючека  на запада! Изключително проста музика, вулгарни текстове за каруцарски секс, пари, оръжия, наркотици и престъпления, по клиповете гледаш кич и голотии... Няма много разлика, чалга ли ще е или рап.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #131 on: 10.01.2015, 19:08:02 »
Защото текстовете на чалгиите са страшно възпитателни. Точно чалга песните имат най-пошлите и вулгарни текстове. То не са банани, не са пари, не е секс... Но нямам намерение да споря, просто е безсмислено.
Нито бананите, нито секса, нито парите, нито голотиите са забранени със закон за разлика от наркотиците и общо взето за всичко, което се пее в РАП и хипхоп музиката не само в България. Отвори сайта на Радио Фреш например, пусни си една българска песен по избор и превърти на произволна минута и виж колко и какво ще чуеш...
После си направи същия експеримент със сайта на Веселина примерно.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #132 on: 10.01.2015, 21:38:11 »
Напълно съгласен с теб.Чалгата само промива мозъци на тийнейджърите, а посредством тази музика същите деградират. Аз слушам Радио 1, 1 рок, Z- rock и БГ РАДИО. Макар че и популярната БГ музика се изпростачи ( справка последното парче на Криско от това лято).
Извинявам се за отклонението, но е хубаво е тийнейджърите освен да слушат каквато и да било музика и да стоят целодневно във Фейсбук да отварят и по някоя книга. Иначе аз също не съм почитател на чалгата( най - много ме дразнят просташките текстове и плиткоумните силиконови " красавици"), но съм привърженик на мирното съжителство :D между различните стилове музика.
« Last Edit: 10.01.2015, 21:39:50 by Magirus deutz »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #133 on: 10.01.2015, 21:54:21 »
В колата напоследък доста често баща ми пуска Радио 1 Рок (аз предпочитам да карам без музика, де, но нямам нищо протин). Харесва ми като цяло материала, който пускат, а и покрай ремонта вкъщи радиото бичи почти цял ден. Оставам с впечатлението, че непрекъснато въртят Nirvana, Guns n Roses, AC/DC и Metallica, т.е. на определено време пускат тяхна песен. Харесва ми, че наблягат повече на по-хард парчетата и рядко пускат групи, които са поп рок или някакъв лековат алтърнатив, защото ми идват твърде блудкави (неща от сорта на Колдплей и Ю2 имам предвид). Същевременно обаче стоят далеч от екстремните стилове, дори от ню метъла, който е по-комерсиален - не съм чул нито една песен на Корн, да речем, затова пък бях учуден да чуя Пантера, които май минават за ъндърграунд група.

Иначе гледам, че се е разразила пак дискусията относно музикалните стилове. В съвременната музика май няма като цяло стил, в който да няма песни с мръсни текстове, дори в любимия ми метъл. По принцип не е толкова лошо, че младежта е увлечена от чалгата, въпросът е, че повечето взимат твърде навътре и буквално текстовете и сценичния имидж на повечето изпълнители. Едно е да си момиче, слушащо музика, изпълнявана от певица с перверзен имидж и текстове, друго е да се опитваш да ѝ подражаваш и да смяташ, че това е правилно и готино. Все едно аз, дето съм фен на Мерилин Менсън, да хукна по улиците целият в червило, железни зъби и лещи в очите и да лоча абсент като невидял.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #134 on: 10.01.2015, 22:48:26 »
Напълно подкрепям двете мнения в цитата, ред е и на Веселина и на другите (ако има такива, щото не ме интересува особено) подобни станции да изчезнат, защото зомбират и без това масово безмозъчните тинейджъри (13-20 години), като излезе човек нвънка и чува само приказки на лигавета от рода на "коя певачка се е развела или търпи чудовището до нея за пари" и "дали трябва певачките да си напомпат гърдите със силикон и да ги люлеят като тикви". Не буквално, разбира се, но искам да визирам колко тревожно обширно се обсъжда тоя стил, та дори и по телевизията - предаването "Папараци" по БТВ, което наскоро се сдоби с пародията "ПапаТаци".
Не смятам, че хауса, техното, електрото, рока, рапа са по-добри стилове за слушане и смятам, че всеки има 100% право да слуша това, което иска и за мен по-приятна музика от чалгата, сръбката, гръцката, циганската народна и българската народна МУЗИКА няма!!!! А стиловете, които изброих в началото на поста ми като цяло свързвам с наркоманите по улиците на Студентски град и определено не само там.............
По-добри са, изключение на рапа ;). В електрото, хауса и техното, ако изобщо има текст, няма такива предизвикателни фрази, като в чалгата - от рода на "събличай ме и изхвърляй всяка дреха".
« Last Edit: 10.01.2015, 22:50:34 by $h@IdEr »

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #135 on: 11.01.2015, 02:42:54 »
След като не слушаш чалга от къде знаеш тези цитати точно извадки от точно долнопробните песни в чалгата. http://m.youtube.com/watch?v=3O2Bm0VQO4A примерно тази песен не мога да разбера с какво не може да хареса на, който и да е. Не виждам нищо вулгарно в голяма част от чалгата.....
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #136 on: 11.01.2015, 11:50:39 »
След като не слушаш чалга от къде знаеш тези цитати точно извадки от точно долнопробните песни в чалгата.

Въпросът не е до мен, но ще се включа и аз пак към дискусията. Дори и да не слушаш доброволно чалга, все отнякъде ще се случи да чуеш някоя песен, дори когато вървиш по улицата като случаен минувач - я от някое спряно такси, я от някое кафене или магазин. А и има много хора, чиито приятели слушат чалга (в момента не съм от тях, но преди бях). Ако ги поканят на купон (скъсал съм се аз да ходя на купони, де, ама все пак  :D), ще им откажат заради чалгата ли? 90% не биха го направили.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #137 on: 11.01.2015, 15:11:56 »
Предварително се извинявам, че ще навляза в оффтопик, но се чувствам длъжен да разясня някои работи на господина. :)
Дори и да не слушаш доброволно чалга, все отнякъде ще се случи да чуеш някоя песен, дори когато вървиш по улицата като случаен минувач - я от някое спряно такси, я от някое кафене или магазин. А и има много хора, чиито приятели слушат чалга (в момента не съм от тях, но преди бях). Ако ги поканят на купон (скъсал съм се аз да ходя на купони, де, ама все пак :D), ще им откажат заради чалгата ли? 90% не биха го направили.
Не, че нещо, ама и аз като бръмча навън когато съм в Бургас съм принуден да слушам рок и други стилове музика, които не мога да понасям, ама се правя на приятно разсеян.(това важи и за автобусите и за маршрутките)Единствено правя изключение за кафе Екстази по обясними причини и когато съм бил на купони се е случвало всеки един човек от компанията да слуша различен стил музика и това ни кара да се съобразяваме със желанията на всички, както и те с нашите. :)
« Last Edit: 11.01.2015, 22:23:35 by todorow_211 »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #138 on: 11.01.2015, 20:08:58 »
Да бе, все тия дето не слушате чалги и сте света водица ненапита знаете всички певци, певици, текстове и т.н. Познавам доста такива хора. Много странно.......

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #139 on: 11.01.2015, 21:14:00 »
Да бе, все тия дето не слушате чалги и сте света водица ненапита знаете всички певци, певици, текстове и т.н. Познавам доста такива хора. Много странно.......

Както казах, нямаме избор, защото отвсякъде сме залети. За себе си не мога да кажа, че знам всички текстове наизуст и всички певици, но не мога да съм кон с капаци и да твърдя, че не знам кои са Азис, Ивана и Глория, да речем и че не съм чувал нито една тяхна песен. В крайна сметка, за да плюеш нещо, трябва да си поне малко запознат с него. Можем ли да мразим нещо, което не сме чували и ни е непознато? А и съм казвал и преди, че има няколко песни, които ми харесват, но не са много и ми харесват, защото са идна идея по-различни от останалите.